elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ISAF Bu Yıl Yine Büyümeyle Kapandı

Düzenlendiği ilk yıldan itibaren, her yıl bir öncekine göre çift haneli rakamlarda büyüme gösteren ISAF, 2013 yılında da yine her alanda çift haneli büyüme rakamları gerçekleştirdi. 2012 yılında 3 salonda düzenlenmeye başlanan ISAF, 2013 yılında büyüklüğünü, 3 salonun tamamına yakınını kapsayacak şekilde, 14.900 m2’den 17.150 m2’ye çıkarttı.



A- A+
20.11.2013 tarihli yazı 11039 kez okunmuştur.
Dünyada sektörde faaliyet gösteren tüm firmalar tarafından bilinen ve takip edilen önemli etkinlikler arasında olan ISAF’ı bu yıl yurtiçi ziyaretçilerin yanında Türkiye dahil A.B.D., Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, B.A.E., Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Ermenistan, Fas, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İspanya, İsviçre, İsveç, İtalya, Japonya, Katar, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moldovya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Suriye, Suudi Arabistan, Slovenya, Sudan, Tayvan, Tunus, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yunanistan olmak üzere 56 ülkeden toplam 20.268 profesyonel ziyaret etti.
 


Son yıllarda dünyanın büyüyen ekonomileri arasında ilk sıralarda yer alan Türkiye’ye gösterilen uluslararası ilgi ISAF’ta da yüzünü gösterdi. Kapsadığı sektörlerde üretici ve ihracatçı olan tüm ülkelerden katılımcıların mutlaka yer aldığı ISAF Fuarı’na Türkiye’den de sektörlerinin en önemli firmaları yoğun ilgi gösterdi. Yeni katılımcılara yer bulmanın zorluklarının yaşanmaya başlandığı fuarda A.B.D., Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çin, Fransa, Güney Kıbrıs, Hindistan, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Japonya, Kanada, Macaristan, Peru, Polonya, Romanya, Singapur, Tayvan, Yunanistan’dan firmalar standları ile yer aldılar. Bu ülkelerin dışında, ayrıca Avusturya, Belçika, B.A.E., Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Güney Kore, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsrail, İsveç, İsviçre, Letonya, Litvanya, Malezya, Portekiz, Rusya, Slovenya, Yeni Zelanda’dan firmaların ürünleri de distribütörleri vasıtasıyla fuarda yerini aldı.
 

Bu yıl açılışı oldukça başarılı gerçekleşen fuarın açılış konuşmasını İçişleri Bakanlığı’nı temsilen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşçı, Polis Akademisi’ni temsilen Prof. Dr.Hasan Hüseyin Çevik ve organizasyon adına da Marmara Tanıtım Fuarcılık Genel Müdürü Feridun Bayram yaptı. Açılış konuşmalarını takiben, Folklorik Türk danslarının sergilendiği bir gösteri tüm uluslararası katılımcı ve ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni ve ilgi ile takip edildi.
 

Bu yıl, ISAF ile eşzamanlı olarak iki çok önemli konferans da büyük bir başarı ile gerçekleşti. Güvenlik ve iş sağlığı ve güvenliği konularını kapsayan, alanında Türkiye’de tek olan Security&Safety Konferansı’nda 12 ana oturum düzenlendi. Bilgi Güvenliği alanında Türkiye’nin ilk konferansı olan IT Security Konferansı ise geçen yıla oranla ciddi bir gelişme göstererek 8 oturum olarak düzenlendi.

►İlginizi Çekebilir: IT Sektörü İçin 2020 Öngörüleri 

 

 

Düzenlendiği ilk günden bugüne sektöre yön veren, sektörün ve alt pazarların genişlemesini sağlayan, kullanıcıların daha iyi kalitedeki ürünleri daha düşük maliyetlere temin etmesine katkı sunan ISAF Fuarı, son iki yıldır hedeflenen çalışmalar neticesinde tüm katılımcıların, özelikle de ürün ve hizmet üreten firmaların yurtiçi pazarlarının ötesinde düşünmesini ve bu pazarlarla tanışmasını sağlamaya başladı.2014 yılında, sektörel bazda tüm dünyanın buluşma noktası olması hedeflenen ISAF, 18-21 Eylül 2014 tarihlerinde yine İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak.

 
Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır