elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Genpower'dan Şeffaflık Kararı

Genpower'ın büyük ortağı Müjdat Uslu, Türk sermaye piyasasında bugüne kadar hiç görülmemiş bir operasyona imza atarak,şirket içi şeffaflık kararı aldı. Böylece Latek–Genpower birleşmesinde küçük yatırımcılar, büyük ortağın her adımını takip etme şansını yakalayacaklar.



A- A+
27.11.2013 tarihli yazı 14329 kez okunmuştur.
Dün KAP'a yapılan duyuruya göre; Müjdat Uslu'ya ait 114 milyon 625 bin TL nominal değerdeki yüzde 91.7'lik Genpower hissesi ile Güllü Uslu'ya ait 500 bin TL nominal değerdeki yüzde 0.4'lük Genpower hissesi, ICG Yatırım Holding'e devredilecek.
 
İlginizi Çekebilir: 
Elektrik Tesislerinde Generatör Sistemleri


Genpower'ın yanı sıra Müjdat Uslu’ ya ait Türkiye’nin en büyük sac işleme fabrikaları olan Polisaç Metal Makina'nın, Pırıl Metal Makina'nın ve İzpol Metal Makina'nın yüzde 100 hisseleri de, Uslu tarafından ICG Yatırım Holding'e devredilecek. Söz konusu hisse devirlerinin, ICG Holding'in yapılacak ilk Genel Kurul Toplantısı’nda gündeme dahil edilerek, onaya sunulmasına karar verildi.
 


Hisselerini devretme kararı alan Müjdat Uslu, "Bilindiği üzere, Türkiye'nin en büyük jeneratör üreticisi Genpower'ı, Latek Holding ile birleştirmek suretiyle Türk sermaye piyasasına sunmaya hazırlanıyoruz. İstanbul Borsası, ISO 500 listesi içinde yer alan, 1 milyar lira ciroya koşan dünyanın her noktasına ihracat yapan ve çok hızlı büyüme potansiyeli olan bir sanayi devini karşılamaya hazırlanıyor.
 

Halka arzlarda genel olarak patronların hisse satışı yaptıktan sonra elde ettikleri geliri nasıl değerlendirdiğine dair kuşkular oluşuyor. Patronlar hakkında, ‘elindeki hisseleri sattığında cebine mi koyacak, şirketlerine mi koyacak’ tereddüdü her zaman olmaktadır. Finans sektöründe de bu tereddütler hep yaşanmaktadır. Biz, tüm bu tereddütleri ortadan kaldırmak için, hisselerimizi kurumsal bir çatının içine koymayı kabul ettik ve ileride yapacağımız halka arzlarda oluşacak paranın tamamının kurumsal yapıda kalacağını, sözle değil icraatla göstermek istedik.
 

Türk sermaye piyasasında, şeffaflık adına çok önemli ve belki de bir ilk misyonu yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Genpower hisseleri, halka açık bir şirketin içinde olunca ve bu kurumsal yapı çerçevesinde halka arz edilince, yatırımcılar başta olmak üzere tüm piyasa, attığımız her adımdan haberdar olacak. Gizlimiz saklımız olmayacak. ‘Hesap verilebilirlik’ anlamında ve ‘büyümeyi paylaşma’ anlamında, bu yapılanmayı çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



GÜNÜN FİRMASI