elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Japonya Güneş Enerjisinde 10 GW'ı Aştı

Hızlı değişen dünyada güneş enerjisinin önemi her geçen gün artmakta. Buna bağlı olarak tüm ülkeler güneş enerjisi sektörüne ciddi düzeyde yatırımlar yapmakta. Bir araştırma kuruluşu olan NDP Solarbuzz tarafından yapılan açıklamaya göre Japonya'da güneş enerjisi kurulu gücü 10 GW'ı aşmış durumda. Detaylar haberimizde.



A- A+
19.11.2013 tarihli yazı 14012 kez okunmuştur.
Dünya üzerinde güneş enerjisi sektörü hızla büyümekte. NPD Solarbuzz'un yeni bir araştırmasına göre, Japonya kümülatif güneş enerjisi kapasitesi 10 GW'ı bulan yalnızca 5 ülkeden birisi konumuna yükseldi. Bu kapasiteye ilk ulaşan ülke Almanya oldu onu takip eden İtalya, Çin ve ABD'de 10 GW'ı aşan kapasiteler bulunmakta. Geçtiğimiz birkaç ay içinde Japonya'da bu durumdan geri kalmayarak güneş enerjisinde toplam kurulu gücünü bu noktaya taşıdı.
 


►İlginizi Çekebilir: Almanya Güneş Enerjisinde Rekora Ulaştı

 
2011 yılında meydana gelen Japonya'daki Fukuşima felaketinden sonra yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payını artırmak için hızla çalışan Japon hükümeti bu gelişmeyle birlikte daha da başarılı sonuçlara ulaşmayı hedeflemekte. 2000'li yıllarda Japonya'da güneş endüstrisi 10 yıllık enerji planında nükleer enerjiyi genişletme politikası yüzünden yavaş ilerlemekteydi. Bu plan 2011 yılında nükleer enerjinin payını %30'a çıkarmayı hedeflemişti. 
 
Hükümetin 2012 yılında yeni yasanın kabul edilmesiyle birlikte odak noktası yenilenebilir enerji oldu. Buna göre güneş enerjisinde uygulanan kilovat saat başına 42 yen (0,53 $) fiyatla Almanya'ya göre daha cazip hale geldi. Solarbuzz bu fiyatın güneş enerjisi sektörünün hızlı büyümesine büyük oranda katkıda bulunduğuna inanmakta. Özellikle Japonya'da fotovoltaik pazarı bu yılın Ağustos ayında 10 GW bariyerini kırmış durumda. Ağustos ayının sonunda ise 10,5 GW ulaştı. 
 

Bu güneş enerjisi sektöründeki büyümenin yanı sıra, rüzgar gibi diğer yenilenebilir pazarların ileriki yıllarda daha da büyüyeceği birçok uzman tarafından öngörülmekte. Japonya yenilenebilir enerji sektörüyle önümüzdeki aylarda dünyanın en baskın ülkelerinden biri haline gelecek. Aslında, Japonya'nın güneş enerjisi sektöründe bu kadar ön plana çıkması ilk defa gerçekleşmiyor. 2004 yılında kümülatif güneş enerjisi kurulu gücü 1 GW'ı aşan ilk ülke olma özelliğine de sahiptir.
 

Kaynak


►CleanTechnica

Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.