elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hager Group Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Yarının enerji dünyasını şekillendiren Hager Group, şirketin sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda önemli gelişmeleri içeren Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Şirket şeffaflık ve raporlama ile değişime öncülük edecek. Detaylar içeriğin devamında...



A- A+
07.08.2023 tarihli yazı 6808 kez okunmuştur.
Hager Group, 2021 ve 2022 yılını kapsayan Sürdürülebilirlik Raporu’nda şeffaflık, iş etiği ve sürdürülebilir operasyonlarına yönelik çıktıları paylaştı. Hager Group’un sürdürülebilirlik yolculuğunu şeffaf bir şekilde ortaya koyan raporda; şirket, müşteriler, iş ortakları, kurumlar ve çalışanlar için en önemli konular kapsamlı bir şekilde açıklandı. Rapor, şirketin çevresel etkilerini azaltmayı, etik ve çevreye duyarlı bir değer zinciri sağlamayı ve çalışanlarının refahını iyileştirmeyi amaçlayan sürdürülebilirlik yolculuğuna yönelik bir vizyon sunuyor.

Hager Group’un sürdürülebilirlik politikasını değerlendiren Hager Group CEO'su Daniel Hager konuya ilişkin şunları söyledi: "Hager Group'un Sürdürülebilirlik Raporu, müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız için şeffaflık yaratırken, sürdürülebilirlik çabalarımızda ileriye doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor.”




 

Rapor ile Ticari Faaliyetler, Sürdürülebilir Geleceğe Yönlendiriliyor


Raporda yer alan sürdürülebilirlik politikasının merkezinde E3 olarak adlandırılan ilkeler bulunuyor. Bunlar; Çevre, Etik, Çalışanlar. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu bu rapor doğrultusunda; firma tüm ticari faaliyetlerini bu ilkeleri dikkate alarak daha sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirme sözü veriyor.


 
Hager Etik Temsilcileri sayısını 2023'te 30’a çıkardı


 
 

2022'de emisyonları yüzde 8 oranında azalttı


Hager Group’un hedef ve taahhütlerini şeffaf bir şekilde açıklayan raporda, çevre ve toplum üzerinde olumlu etki yaratma kararlılığı gösteriliyor. Çevre alanında 2030 yılına kadar doğrudan sera gazı emisyonlarını yüzde 50 azaltma hedefi bulunan şirket, 2022'de emisyonları 2021’e kıyasla yüzde 8 oranında azalttı. Ayrıca, 2030 yılına kadar dolaylı sera gazı emisyonlarını yüzde 25 düşürmeyi hedefliyor. Bu bilime dayalı kısa vadeli hedefler, Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTİ) tarafından da onaylandı. Etik konusunda da önemli çalışmalar yapan Hager, 2021'de 10 olan Etik Temsilcileri sayısını 2023'te yaklaşık 30’a çıkardı. Bu sayede etik kaygıları olan çalışanlar, etik kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren bu kişilerle iletişime geçebiliyor. Bunun yanında çalışanların 2021'de mesleki ve kişisel gelişimlerini ilerletmek, şirketin stratejisi ve yaklaşımıyla uyum sağlamalarına yardımcı olmak için Hi! University eğitim platformunu hayata geçirdi. Bugüne kadar çalışanların yaklaşık %60'ı bu platform üzerinden toplam 105.000 saat eğitim aldı.

Hager Group'un sürdürülebilirlik yolculuğu ve çözümleri hakkında daha fazlasını öğrenmek için web sitesindeki Sürdürülebilirlik sayfasını ziyaret edin: https://hager.com/tr-tr/cozumler/mimar/surdurulebilirlik

 

Hager Group Hakkında:


1955 yılından bu yana Akıllı Evler, Bina Otomasyonu, Güvenlik Sistemleri ve Bina Kablo Aksesuarları ile enerji yönetim ve dağıtım sistemlerine öncülük eden Hager Group, enerji dağıtım sektörünün lider şirketlerinden biridir. Bağımsız bir aile şirketi olan ve Almanya'da kurulan Hager Group, endüstrinin inovasyon liderlerinden biri olup, 12.900 çalışana ve 2.8 milyar Euro yıllık ciroya sahiptir. Ürünleri ve sistemleri dünya üzerinde 22 farklı noktada üretilmekte ve yine dünya üzerinde 136'den fazla ülkede Hager markasına güvenen müşterilere iletilmektedir. Hager’in çözüm ve servis çeşitliliği, enerji dağıtımından kablo yönetimine, güvenlik sistemlerinden bina otomasyonuna kadar uzanmaktadır. Müşteriler ve alanında son derece uzman mühendisler ile sürekli fikir alışverişinde bulunarak proje çözümleri üretilmesi, Hager’in en temel çalışma prensibidir. Enerji verimliliği sağlayarak doğanın korunması ve uygun maliyette en kaliteli projelerin üretilmesi ise Hager’in en önemli amacıdır.




Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.