elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Saatler Dünya Kupasında!

Giyilebilir teknolojinin son harikası akıllı saatler artık futbol maçlarında da görülmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde Brezilya'da başlayan 2014 Dünya Kupasında kullanılmaya başlanan akıllı saatler, hakemlerin yanlış karar almasını engelleyerek büyük bir tartışmaya son verecek.



A- A+
16.06.2014 tarihli yazı 8664 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz günlerde Brezilya'da başlayan ve dünyanın en büyük futbol organizasyonu olan Dünya Kupası maçları da teknolojinin yeniliklerini kullanıyor. Giyilebilir teknolojinin en büyük katkılarından akıllı saatler artık spor dünyasında da kullanılıyor. Yıllardır tartışma konusu olan topun kale çizgisinin geçip geçmeme sorunu, akıllı saatler ile çözüme ulaşıyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Akıllı Saat Rehberi

 
Bu yıl ilk kez kullanılmaya başlanan akıllı saatlerin hakemlerin yanlış kararlar almasını azaltması ve daha adil bir maç yönetimi sağlaması bekleniyor. Bundan sonra devamlı olarak kullanılacağı belirtilen akıllı saatler, bu yıl maçların oynanacağı stadlara yerleştirilen 4K çözünürlüğündeki ve saniyede 500 kez sahayı tarayabilen kameralarla senkronize edilmiş durumda. 
 


►İlginizi Çekebilir: Akıllı Yüzük |Smarty Ring

 
Yüksek çözünürlükteki bu kameraların topun çizgiyi geçip geçmediğini tespit ederek kablosuz bağlantı ile hakemlerde bulunan akıllı saatlere iletmesi sağlanıyor.  Bu cihazların üreticisi olan Alman GoalControl firmasının açıklamalarına göre,  top çizgiyi geçtiği takdirde kameralar durumu tespit ediyor ve sahadaki tüm hakemlerin saatlerine titreşimle "GOAL" yazısı geliyor.  Böylece hakemler zaman kaybetmeden, sadece 1 saniye içerisinde gol olup olmadığını anlayabiliyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Giyilebilir SIM Kartlar Geliyor!

 
Bu kameralar ve akıllı saatler sayesinde, özellikle büyük ve önemli organizasyonlarda ortaya çıkan top çizgiyi geçti veya geçmedi tartışmaları son bulacak ve en doğru karar verilebilecek. Futbol maçlarında kullanılmaya başlanan akıllı saatlerin, diğer spor branşlarında da kullanılması bekleniyor. 
 


Şekil 1: Fransa - Honduras arasında oynanan maçta topun çizgiyi geçip geçmediğini gösteren görüntü


 
Ayrıca 15 Haziran 2014 tarihinde Fransa ile Honduras arasında oynanan 2014 Dünya Kupası karşılaşmasında, tartışmalı bir gol pozisyonunda bu teknoloji sayesinde, yüksek çözünürlüklü kameralar ile pozisyonda topun gol çizgisini geçtiği tespit edilerek hakemlere akıllı saatler aracılığıyla bildirilmiş ve yukarıdaki gibi ekranlara yansıtılmıştır.

 



 
Kaynak: 
 
Businessweek
►GoalControl
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.