elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka’ya Giriş |
Ücretsiz Çevrimiçi Eğitim

Bilgisayar bilimlerinin önemli ve popüler bir bilim alanı olan Yapay Zeka kavramının ne olduğunu öğrenmek ister misiniz? Cevabınız evet ise Öğretim Görevlisi Utku KÖSE’nin hazırladığı ve 6 ana ders programına ayrılmış ücretsiz çevrimiçi eğitimine katılabilirsiniz. Eğitim 3 Kasım'da başlıyor. Detaylar haberimizde…



A- A+
28.10.2014 tarihli yazı 10236 kez okunmuştur.

Yapay Zeka’ya Giriş

Bilgisayar Bilimleri’nin önemli ve popüler bir bilim alanı olan Yapay Zeka, gerek bilgisayar ortamında kullandığımız akıllı yazılımların, gerekse günlük hayatta kullandığımız akıllı makinelerin inşası aşamasında kullanılan matematiksel ve mantıksal algoritmaların bilimidir. Bu ders, Yapay Zeka ile ilgilenen herkes için giriş niteliğindedir.




 

Dersin İçeriği

Yapay Zeka’ya Giriş dersinin amacı, söz konusu bilim alanının temellerine değinmek ve genel Yapay Zeka yaklaşımları, yöntemleri ve tekniklerine dair gerekli bilgi ve becerilerin edinilmesini sağlamaktır. Bu ders sonunda, daha ileri düzey Yapay Zeka konularının kavranabilmesi için gereken her şey öğrenilmiş olacaktır. Yapay Zeka konusuna ilgisi olan herkes, Yükseköğrenim kurumlarının ilgili bölümlerinde Yapay Zeka ile ilgili dersler alan öğrenciler, Yapay Zeka ile ilgili ön bilgi sahibi olup, bilgilerini pekiştirmek isteyen herkes bu derse katılabilir.


 

Dersin Programı

 1) Yapay Zekâ Kavramı
 2) Yapay Zekâ Problemleri ve Uygulama Alanları
 3) Yapay Zekâ Teknikleri ve Sınıflandırmalar
 4) Genel Yapay Zekâ Teknikleri ve Yöntemleri
 5) Günümüz Yapay Zekâ Çalışmalarında Temel Yaklaşımlar
 6) Doğa Temelli Yaklaşım

Eğitim 3 Kasım'da başlıyor. Derse kayıt ve detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız


KAYNAK
Universiteplus
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.