elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye'nin ilk prototip güneş arabası

Türkiye'nin ilk enerji verimliliği odaklı güneş arabası prototipi, YTÜ'lü gençlerin elinden çıktı.



A- A+
20.05.2011 tarihli yazı 14741 kez okunmuştur.

Shell Eco Marathon 2011 Yarışması'nda Avrupa'nın 8 prototip güneş arabası finalistinden biri olan araç aynı zamanda "Türkiye'nin En Küçük - En Hafif Güneş Arabası" , "Türkiye'nin En Verimli Güneş Arabası" , "Türkiye'nin Verimlilik Üzerine Yapılmış İlk Güneş Arabası" ünvanlarına da sahip.



Ae2 Project ekibinin basın bültenin sizlerle paylaşıyoruz. Genç ekibimize Elektrikport.com olarak başarılar dileriz.



...............................................................................



Ae2Project Ekibi Basın Bülteni


"Türkiye'nin İlk Solar Prototip Güneş Arabası"



19 Mayıs 2011




Ae2Project Ekibi yıllardır medya ve internetten yakından takip ettiği etkinliğe ilk kez katılmanın heyecanını yaşıyor!



Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde 3 yıldır çeşitli robotik, mekanik ve mekatronik konularında başarılı projelere imza atmış 9 genç mühendis adayından oluşan topluluğumuz 2010 yılı Ekim ayı içerisinde Ae2Project Team olarak alternatif enerjili sistemler ile projeler tasarlamaya başlamıştır.



Çevreye ve ortak değerlere saygılı bir dünya toplumu özlemi içerisinde alternatif enerji sistemlerini otomotiv sektöründe daha etkin kullanmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda Shell Eco Marathon 2011'e Electric Vehicle - Solar Prototype kategorisinden katılarak tabiat için geliştirdiğimiz verimlilik teknolojisi ile neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz.



Yarışma şartları gereği FAZ-1 başvurularında ekibin yeterliliği, FAZ-2 başvurularında ise aracın teknik yeterlilikleri ölçülmüştür. Yapılan değerlendirmeler sonucu projemiz kategorisinde Avrupa'nın 8 finalist projesinde biri olmuştur. Aracın üretimi 14 Mayıs 2011 Cumartesi günü bitirilmiş ve yarışma alanı olan EuroSpeedway Lausitz'e gönderilmiştir. Ekibimizin aracı "Türkiye'nin İlk Solar Prototip Güneş Arabası" ünvanına sahiptir. Çünkü ülkemizde alışılagelmiş şekilde hız üzerine yarışan bir güneş arabası değil, aksine dünya standartlarında verimlilik üzerine yarışan bir güneş arabasını görücüye çıkardık. Ayrıca "Türkiye'nin En Küçük - En Hafif Güneş Arabası" , "Türkiye'nin En Verimli Güneş Arabası" , "Türkiye'nin İlk Verimlilik ÜzerineYapılmış Güneş Arabası" ünvanları da ekibimizin aracına aittir.



Üniversitemizin 100. yılı olan 2011 yılı süresince rektörlüğümüzün desteği ile solar prototype araç projemizi uluslararası teknik fuarlarda ve konferanslarda sergilemek bununla birlikte geniş bir hedef kitleye hitap etmek istiyoruz. Böylece bir çok mühendislik öğrencilerine örnek olmayı ve onlarında alternatif enerji sistemlerine yönelmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.



Katkılarından dolayı projemiz Ana Sponsorları; Hexagon Studio ve Rözmas Chuo Otomotiv Yay Sanayi A.Ş'ye, Gümüş Sponsorlarımız; AKS Elektromekanik AŞ ve Metin Otomotiv'e, Bronz Sponsorlarımız; BASF ve Empa Electronics'e, Destek Sponsorlarımız; ABB, Elsim, Poliya Composite ve Mahindra Forgings Europe AG'ye, Medya Sponsorumuz ElektrikPort'a, FaalEnerji Dergisine ve Emintaş Onur Sanayii Sitesi sakinlerine; projemizin ilk gününden beri desteğini esirgemeyen Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı'na ve YTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdem BEKTAŞ'a, bu zorlu yolda bizlere eşlik eden ve bizleri bugünlere getiren ailelerimize teşekkürü bir borç biliriz.



Proje Akademik Danışmanı:


Araş. Gör. Engin Ayçiçek


Y.T.Ü Elektrik Elektronik Fakültesi


Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi


eaycicek@yildiz.edu.tr



Proje Kurucu Üyeleri:





Nezih Darçın: Y.T.Ü Elektrik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi

M.Aziz Aydın: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi

Serkan Akbulut: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi

Olcay Korkmaz: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi

Mustafa Erdemir: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi

H. Serhat Gül: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi

İbrahim İşler: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi

Hüseyin Erkek: Y.T.Ü Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi

Deran Turan: Y.T.Ü Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 4.Sınıf öğrencisi






İletişim:


Muhammet Aziz Aydın, Takım Lideri


mazizaydin@gmail.com



Posta Adresi:


Barbaros Bulvarı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik – Elektronik Fakültesi, Beşiktaş Kampüsü PK: 34349 Yıldız - İstanbul/Türkiye



www.ae2project.com


team@ae2project.com



Sosyal Medya:


Facebook.com/Ae2project


Twitter.com/Ae2project





Aracımızın İlk Fotoğrafları








ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.