elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye Eğitimde Diğer Ülkelerle Rekabet Edebilir mi?

Türk Eğitim Derneği ve Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Eğitim Forumu II: "Eğitimde İnovasyon" etkinliği, Türk eğitim sisteminin bölgesel ve küresel ölçekte bir rekabet gücü yaratabilmesi için gelecek 10-20 yıllık perspektifte eğitimde neler yapılabilir? başlıklı panelle sona erdi.



A- A+
08.06.2011 tarihli yazı 5159 kez okunmuştur.

Türk Eğitim Derneği ve Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Eğitim Forumu II: 'Eğitimde İnovasyon' etkinliği, Türkiye'den ve dünyadan değerli uzmanların katılımıyla gerçekleşti. Forumda son olarak 'Eğitimde İnovasyon' etkinliği, Türk eğitim sisteminin bölgesel ve küresel ölçekte bir rekabet gücü yaratabilmesi için gelecek 10-20 yıllık perspektifte eğitimde neler yapılabilir? başlıklı panel yapıldı. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk'un moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Sabancı Üniversitesi Eski Kurucu Rektörü Dr. Tosun Terzioğlu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Petek Aşkar konuşmacı olarak katıldı.



Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan yaptığı konuşmada 'Eğitimciler olarak bize düşen görev, öğrencilerimizi en başarılı ve en mutlu olabilecekleri alanlara kanalize etmektir. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, önemli olan eğitmenle öğrenci arasında kurulan diyalogtur' dedi. İnan müfredatın bir öneminin kalmadığının, önemli olanın öğrencide öğrenme merakı uyandırmak olduğunun da altını çizdi.



Sabancı Üniversitesi Eski Kurucu Rektörü Dr. Tosun Terzioğlu yaptığı konuşmada üniversitelerin bir meslek okulu olmadığına, öğrencilerin öğrenme macerasına katıldıkları bir yer olduğuna dikkat çekti. Demografik yapının değişmesiyle Türkiye'nin önünde eğitim açısından bir fırsat penceresi açıldığını belirten Terzioğlu, önümüzdeki yıllarda eğitim kalitesinin ön planda olacağını ifade etti. Terzioğlu son olarak yaratıcı insan yetiştirmenin önemini vurguladı.



İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Petek Aşkar konuşmasında 'Eğer eğitimde rekabet gücüne sahip olmak istiyorsak eğitim bilimlerini sadece uygulayan, kendine uyarlayan bir ülke olmanın ötesine geçmeliyiz. Eğitim bilimlerinde ve eğitimi ilgilendiren diğer bilimlerde bilgi üretme aşamasında olmamız büyük önem taşıyor' dedi. Aşkar, standart ders saatleri ve sınavların öğrencilerdeki merakı öldürdüğüne dikkat çekti. Aşkar önümüzdeki '30 yıl içinde sınavlar kalkacak' diyerek sözlerini noktaladı.



Uluslararası Eğitim Forumu II: 'Eğitimde İnovasyon etkinliğinde yapılan sunum ve konuşmalara http://egitimdeinovasyon.ted.org.tr/index.html adresinden ulaşılabilir.




Aktif etkinlik bulunmamaktadır.