elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mobil Günler, 17-19 Nisan'da Bİlkent'te Mobil Meraklıları Bekliyor

Bilkent IEEE Öğrenci Kolu bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Mobil Günler etkinliğiyle Mobil Dünya'nın önemli konuşmacılarıyla geliştiricileri ve mobil teknolojilere ilgi duyan herkesi buluşturuyor.



A- A+
16.03.2015 tarihli yazı 6039 kez okunmuştur.
Mobil Günler yazılımcılar, tasarımcılar ve mobil teknolojilere ilgi duyan herkese hitap ediyor. Dünyanın önde gelen firmalarından ve projelerinden konuşmacılara ev sahipliği yapıyor. Etkinlik 2013 Nisan ayında ilk defa düzenlendiğinde daha çok geliştiricilere iOS, Android ve Windows Phone sistemlerini tanıtmak ve bu konularda workshoplar vermek üzerine kuruluyken geçtiğimiz yıl gelen konuşmacılar ve ortaya çıkan yeni fikirlerle mobil dünyanın önemli proje ve trendleriyle katılımcıları buluşturdu.  Etkinliğin geçen yılki oturumlarında Project Ara, Project Tango, Google Glass ve daha birçok önemli şirket ve projeden gelen konuşmacılar sunum yaptılar. Bu yılki konuşmacılara bakarsak da etkinliğin keyif verici olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Konuşmacıların bir kısmı ise şöyle:

 
Boris Bügling
Boris Berlin'li bir Cocoa developer ve şu an Contentful'da iOS SDK'sı üzerine çalışıyor. Geçmişte Java developerı olan Boris'in ceplerinde pek çok iOS uygulaması bulunmakta.  Açık kaynak yazılımların büyük bir destekçisi, Xcode’u dize getirmek için pluginler yazıyor ve CocoaPods’da bug düzeltiyor. 


 
 
Krzysztof Zabłocki
Krzysztof risk alıp daha önceden denenmemiş şeyler yaratmaya çalışmayı seviyor, genelde çalışmıyorlar, ama çalıştıkları zaman Objective-C playgroundları ve Foldify gibi şeyler ortaya koyuyor.
Bilgisini diğer developerlar ile paylaşmayı seven Krzysztof Cocoa topluluğuna açık kaynak çalışmaları ve yazıları ile katkıda bulunuyor. Her iş için doğru bir alet olduğuna inanıyor ve bu yüzden farklı çalışmaları için farklı programlama dilleri ve teknikleri kullanıyor.
Adrenalin bağımlısı, spor ve sağlıklı beslenme tutkunu. Günümüzde Mashable’da çalışıyor.
 
Jared Sinclair
Jared Sinclair bir software designer ve developer. Unread: an RSS Reader ve Riposte gibi bağımsız uygulamalarının üzerindeki çalışmaları ile tanınan Jared şu an Bloglovin’deki iOS mühendisleri ekibinin başında. Software developer kariyerinden önce bir yoğun bakım hemşiresiydi. Bloomington, Indiana’da eşi ve oğlu ile yaşıyor.

 
 
Laurent Sansonetti 
Laurent HipByte’ın kurucusu ve RubyMotion’ın ilk developerı.
 
Apple’da, senior yazılım mühendisi olarak 7 yıl çalıştı. Apple'da iLife ve OS X üzerine çalışmaları olan Laurent, OS X’in Ruby dağılımını düzenledi ve MacRuby projesini başlattı. Geçmişte IDA Pro üzerine çalıştı ve RubyCocoa ve GNOME’a düzenli olarak katkıda bulunuyordu.
 
Laurent Liège, Belçika’da yaşıyor. Bira içmeyi, waffle yemeyi ve eşi ve oğluyla vakit geçirmekten hoşlanıyor.
 
Ostap Andrusiv
Ostap ELEKS’te bir ARGE mühendisi olarak müthiş şeyler yaratıyor. Google Glass, Pebbles ve Sony SmartWatchları kırmak günlük hayatının bir parçası. Boş vakitlerinde GDG Lviv topluluğu için etkinlikler düzenleyerek diğer developerları mutlu ediyor.





 
 
Dmytro Danylyk
Dymtro muhafazakar bir geek. Okulu bitirdikten sonra bilgi teknolojisine odaklandı ve onu o zamandır gören olmadı. Her zaman bu işle uğraştığı söylenebilir, tabi ki uyuduğu zaman dışında, ama kim bilir, belki de o zaman da uğraşıyordur…
Dymytro öğrenmeyi ve yeni şeyler yaratmayı çok seviyor ve her şeyin güzel gözükmesini istiyor. Detaycı ve mükemmeliyetçi, yaptığı her şeyde kalite ve profesyonellik garanti. Tek kelimeyle programmer.
                                               
                         Görsel ve açıklamalar Bilkent IEEE Öğrenci Kolundan alınmıştır.
 
Eğer siz de mobil dünyada neler olup bittiğini daha yakından görmek ve mobil teknolojileri geliştiricilerinden dinlemek istiyor veya mobil teknolojilerle ilgili bir alanda ilerlemeyi düşünüyorsanız Mobil Günler tam size göre bir etkinlik.

Etkinlik hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için etkinlik web sitesini ziyaret edebilir veya @mobilgunler 
Twitter hesabını takip edeblirsiniz.

Yer: Bilkent Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Mithat Çoruh Amfi
Tarih: 17-19 Nisan 2015

Facebook Event linki için tıklayın.
Eventbrite’ da ücretsiz kayıt olmak için tıklayın.

 
Ahmet Safa Ozutrk Ahmet Safa Ozutrk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.