elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2016 Gelecek Günü

Türkiye Fütüristler Derneği (TFD) öncülüğünde 2013 yılından bu yana her 1 Mart’da kutlanan Gelecek Günü’nde bu yıl ‘Kadının Geleceği-Future of Woman’ teması işleniyor. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen fütüristlerinin ve önemli konuşmacıların, kanaat önderlerinin yer aldığı uluslararası katılımlı, bir günlük konferansın önceki yıllarda olduğu gibi “Gelecek Bayramı” havasında geçmesi bekleniyor.



A- A+
27.02.2016 tarihli yazı 6748 kez okunmuştur.

2016 Gelecek Günü ve Teması 

20’ye yakın yerli ve yabancı konuşmacının yer alacağı etkinlik BSH, Unilever ve Yeditepe Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı kampüsünde İnan Kıraç Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. 2013 yılında ‘Sürdürülebilir Gelecek’, 2014’te ‘İnsanlığın Geleceği’, geçtiğimiz yıl ise ‘Gençliğin Geleceği’ konulu konferans ve panellerin gerçekleştirildiği Gelecek Günü’nün bu yılki teması Kadının Geleceği.
 


‘Farklıyız ve eşitiz!’ sloganı ile dikkat çeken etkinlikte cinsiyet eşitliğine vurgu yapılacak, kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünyanın neye benzeyeceği irdelenecek. Kadın ve erkeğin eşit şartlarda, eşit fırsatlarla ve sahip oldukları farklı özellikler ve yetenekleri kullanarak hayatın her alanına yaptıkları katkının değerine dikkat çekilecek. Günlük yaşamda, ailede, eğitimde, işte, yönetimde, bilimde, teknolojide, sanatta, sporda, politikada kadın ve erkek eşitliğinin sağlandığı dünya neye benzeyecek, nasıl daha iyi olacak sorularına yanıt aranacak.

 

Katılımcı ve Konuşmacılar

Yöneticilerin, profesyonellerin, girişimcilerin, iş insanlarının, öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Gelecek Günü etkinliğinin konuşmacıları arasında Fütüristler Derneği Başkanı ve Unilever Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel, Azerbaycan Gelecek Çalışmaları Kurucusu Prof. Reyhan Hüseynova, Fütürist/Oyun Uzmanı Yeşim Kunter, Kagider Başkanı Sanem Oktar, girişimci Ebru Baybara Demir, BSH Bölgesel Kurumsal İletişim Direktörü Burçin Girit, Yıldız Holding Pazarlama Başkanı Lale Saral Develioğlu, Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Deniz Ülke Arıboğan, Intel Başkanı Çiğdem Ertem, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan, Unilever İnsan Kaynakları Direktörü İrem Özbalyalı, Avrupa’nın önde gelen fütüristleri Liselotte Lyngso ve Anne Skare Nielsen bulunuyor. 
 


Deneyimli gazeteci Meral Tamer’in yöneteceği “Farklıyız ve Eşitiz!” panelinde Genç Fütüristler; kadın-erkeğin eşit olduğu geleceğin dünyasını birlikte hayal edecekler.

 

Aktivite ve Hediyeler

Gelecek Günü etkinliğinde katılımcılar bu yıl da 3D modelleme ve baskı, dizi setlerine sanal ziyaret gibi yenilikçi uygulamaları deneyimleyecek, #gelecekgünü hashtag’i ile yapılacak yarışmalarla değerli hediyeler kazanabilecek. Ayrıca tüm katılımcılara sertifika verilecek.
 
2013 yılından bu yana 5 bine yakın kişiye birebir ve sadece 2015 yılında 15 milyondan fazla kişiye medya ve sosyal medya kanalıyla ulaşan Gelecek Günü etkinliğine aşağıdaki internet sayfalarından ulaşılabilir.
 
Kayıt için Tıklayınız
Etkinlik Facebook Sayfası için Tıklayınız
Etkinlik Twitter Sayfası için Tıklayınız
hProgram ve Diğer Detaylar için Tıklayınız


 

Gelecek Günü Hakkında

Gelecek Günü tüm dünya insanlarının sürdürülebilir ve daha iyi bir geleceğe yönelik düşünmesi, üretmesi ve odaklanması için tasarlanmış bir kutlama günüdür.
 
”Bayramlar, kitlesel kutlamalar insanların dikkatlerini ve enerjilerini ortak noktaya toplamak için müthiş kuvvetli araçlardır. Çoğu da geçmişte olan şeyleri ya da doğanın ritmik tekrarlarını kutlamak içindir. Tarih ve doğa onurlandırmamız gereken kıymetli, ortak değerlerle doludur.  Ancak biz müthiş olasılıklarla dolu ve hep beraber inşa etmekte olduğumuz geleceğin de kutlanması gerektiğine inanıyoruz.”
 
2005 yılından bu yana kişi ve kurumlarda olumlu gelecek tasarımı konusunda farkındalık yaratmak üzere pek çok eğitim, iletişim, yayın projesini hayata geçiren Fütüristler Derneği, 2013 yılından itibaren her yıl, 1 Mart’ı “Gelecek Günü” olarak kutlama kararı aldı. 2013, 2014 ve 2015’te Gelecek Günü kutlama etkinliklerini yerli ve yabancı pek çok değerli katılımcı ile gerçekleştirdi. 
 
 
 
Kaynak:
 
gelecekgunu.org
gf.futurizm.org
futurizm.org
Sena Koçak Sena Koçak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.