elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2010-2011 Yılı Burs Rehberi

Yeni bir öğretim dönemine başlarken pek çok öğrencinin kafasını burs ve burs veren kurumlar ile ilgili sorular meşgul etmekte. Doğru ve güncel olan bilgiye ulaşmak ise önemli bir sorun. Sizin için burs veren kurumlar hakkında güncel bir araştırma yaptık.



A- A+
01.09.2010 tarihli yazı 9570 kez okunmuştur.

Yeni öğretim yılı başında öğrencilerin en çok araştırdıkları konulardan biri de burs veren yerlerdir. İnternette sınırsız sayıda adres ve bir o kadarda bilgi kirliliği mevcuttur. Bu yüzden zaman zaman geçmiş senelerde yapılan araştırmalar burs veren yerler olarak yayınlanmış, birçok kurum bursu kestiği halde hala listelerde veriyor gözükmüştür. Bu yüzden elinizdeki bu dosya sizi birçok külfetten kurtarmaya ve zaman kazandırmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Vereceğimiz listedeki kurumlar güncel olarak web sitelerinden teyit ettirilmiş ve size ön bir bilgi vermek üzere düzenlenmiştir.


Bazı kuruluşlar başvuru sırasında detaylı bilgi ve belge isterler. Bunların zamanında ve eksiksiz temin edilmesi oldukça önemlidir. Burs başvurusu yaparken yanlış bilgi girmemeye özen gösterilmelidir. Birçok yere burs başvurusunda bulunun. Ancak sizden daha muhtaç durumda öğrenciler olabileceğini düşünerek, burs kazandığınızda bu konuya hassasiyet gösterin. Yani birden fazla burs çıkması durumunda, bursunuzu bir başka ihtiyaç sahibine olanak tanıması için iptal edebilirsiniz.

Burs başvurusu yaparken, büyük kurumlar kadar küçük işletmelerin verdiği burslara da dikkat edin. Bu tarz burs veren yerleri internette bulamayabilirsiniz. Sizin ya da yakınlarınızın çevresinde, üniversite öğrencilerine yardım eden küçük şirketler veya hayırseverler muhakkak mevcuttur. Bu tarz yerlerle iletişime geçin ve bizzat yüz yüze görüşmeye çalışın. Bu burslar büyük kurumların ve vakıfların vereceği daha garantidir, bunu unutmayın.

Aşağıda sizler için araştırdığımız burs veren kurum ve kuruluş listesini bulacaksınız. Yararlı olacağını umuyoruz.

2010-2011 ÖĞRETİM YILI BURS VEREN KURUM VE KURULUŞLARburstan


Pervin DEMİRCİ - Fatih Cihat TURGUT


Elektrikport

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.