elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

1,5 Adana İnovasyon Fuarı'nda!

Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü ve Makina Mühendisliği öğrencilerinin yaptığı 1,5 Adana isimli elektrikli araç İstanbul’da düzenlenen İnovasyon Fuarı’nda ilgi odağı oldu.



A- A+
21.12.2014 tarihli yazı 6371 kez okunmuştur.
Çukurova Üniversitesi’nde ilk defa üretilen elektrikli araç, 2014 TÜBİTAK Elektromobil Yarışlarına katıldı. İlk defa yarışlara katılmaları ve yarışlarda sergiledikleri yardımsever tavırları sebebi ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen ekip, hem öğrencileri hem de öğretim görevlilerini gururlandırdı. Bu başarı sonucunda Çukurova Üniversitesi bünyesindeki teknoloji kulüp sayısı üçe katlandı. Diğer bölümlerinde iştahını kabartan bu başarı, bu sene yarışlara katılacak araç sayısının 3 olmasını sağladı.



 
►İlginizi Çekebilir: Chevrolet Volt | Elektrikli Otomobiller

 

1,5 Adana Ne Kadar Enerji Tüketiyor?


Hem öğrencilere pratik bilgi kazandırmak aynı zamanda da en verimli aracı yapmalarını isteyerek yaratıcılıklarını konuşturmayı amaçlayan yarış her yıl olduğu gibi bu yıl da amacına ulaştı. Farklı üniversitelerden binlerce öğrencinin uğraşları sonucunda ortaya çıkan araçlar, hem tasarımlarıyla hem de verimlilikleriyle yarıştılar. Tasarım ve verimlilik açısından gayet iyi olan 1,5 Adana, 1 TL ile tam 120 km gidebiliyor. 90 km hıza ulaşabiliyor. Ekip, geçen seneki yarışlardan elde edilen veriler ışığında, bu seneki yarışlar için yoğun bir Ar-Ge çalışması yürütüyor.



 

Araç Yoğun İlgi Gördü


İstanbul’da düzenlenen İnovasyon Fuarı’nda da sergilenen araca ilgi yoğundu. Fuar süresince Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakan Sayın Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU, Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ, İBB Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ, TİM Başkanı Sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ, Pegasus Hava Yolları Y. K. Başkanı Sayın Ali Sabancı, Zorlu Holding Y.K. Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve bir çok iş adamı araç hakkında bilgi aldılar ve incelemelerde bulundular. Araca gösterilen ilginin yoğun olması ekibi mutlu etti. Ekip,ilk hedeflerinin TÜBİTAK Yarışlarını kazanmak, ardından da dünya çapında düzenlenen Shell EcoMarathon ve World Solar Challange yarışlarına katılıp ülkemizi ve üniversitemizi gururla temsil etmek olduğunu belirtti. Yaklaşık 80 kişi ile çalışmalarına devam eden ekip bu konudaki azimleriyle övünç kaynağı olmayı başardılar.

Gizem Yağmur Kılıç Gizem Yağmur Kılıç Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.