elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yüzde 55 Yerliliğe Sahip ilk Rüzgar Enerjisi Jeneratörü Üretildi

Siemens Gamesa Renewable Energy, Türkiye’de güçlü bir tedarik zinciri kurmak için yeni adımlar atıyor. Şirket, rüzgar türbinleri bileşenlerinin üretimi için Yamaçtepe Rüzgar Enerjisi Projesi’nde Türk jeneratör üreticisi EMS ile iş birliği anlaşması yaptı. Siemens Gamesa Renewable Energy, Türk firması EMS Electronics ile beraber "Yerli Malı Belgesi"ne sahip ilk rüzgar enerjisi jeneratörünü üretti. Detaylar haberin devamında...



A- A+
22.06.2018 tarihli yazı 8956 kez okunmuştur.
Türkiye'nin rüzgar enerjisi tesislerinde kullanılmak üzere yüzde 55 yerlilikle üretilen ilk rüzgar enerjisi jeneratörü tanıtıldı. Siemens Gamesa Renewable Energy, Yamaçtepe Rüzgar Enerjisi Projesi'nde Türk jeneratör üreticisi EMS Electronics ile "Yerli Malı Belgesi"ne sahip ilk rüzgar enerjisi jeneratörünü imal etti. Sektörde lider rüzgar türbini sağlayıcılarından biri olan Siemens Gamesa, toplamda yaklaşık 1 Gigawatt kapasiteye sahip, kurulu veya inşası devam eden tesislerle 2010 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Şirket yerel tedarikçiler ve iş ortaklarıyla iş birliğini güçlendirerek bu dinamik, hızlı büyüyen pazarda liderliği elinde tutmayı amaçlıyor.

 

Siemens Gamesa, 1 gigawatt’lık Yeka Projesini Hayata Geçirecek


Halihazırda birçok projede Siemens Gamesa’nın tedarikçilerinden biri olan İstanbul merkezli jeneratör üreticisi EMS, gelecekte de Siemens Gamesa’nın tedarik zincirinde önemli bir rol oynamaya devam edecek. Şu anda Siemens Gamesa, Türkiye için yaklaşık 1 gigawatt’lık Yeka projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yerlileştirme faaliyetleri, yerel tedarikçileri geliştirme süreci YEKA projesinde de önemli bir rol oynayacak.
 



“Türkiye’nin sürdürülebilir enerji kaynaklarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz”


Siemens Gamesa Renewable Energy Türkiye CEO’su Hakan Yıldırım, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, EMS gibi güçlü iş ortaklarımızla birlikte Yeka projesini başarıyla tamamlamak için Türkiye’de güçlü bir tedarik zinciri kurma yolunda yeni adımlar attıklarını söyledi.
 


Siemens Gamesa Renewable Energy Türkiye CEOsu Hakan Yıldırım

► İlginizi Çekebilir: Yenilenebilir Enerji Depolama Sistemleri

Siemens Gamesa’nın modern rüzgar türbinleri ve iş ortaklarımızın desteği sayesinde Türkiye’nin sürdürülebilir, temiz enerji kaynaklarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Yıldırım “Sürdürülebilir ve temiz enerji kaynakları, günümüzde hiç olmadığı kadar önemli bir konumda. Siemens Gamesa Türkiye’nin temiz enerji ihtiyacına modern rüzgar türbinleriyle katkıda bulunduğu için onlarla gurur duyuyoruz” dedi.
 


“Şirketimiz Siemens Gamesa’ya ürün sağlamaya devam edecek”


EMS Türkiye İşletme Müdürü Murat Canbaz ise “Siemens Gamesa, şirketimizin önemli bir iş ortağı ve müşterisi. İş ortağımızın mevcut projeleri için şirketimizin ürettiği jeneratörleri seçmiş olmasından çok memnunuz,” şeklinde konuştu. Canbaz sözlerini şöyle tamamladı: “Şirketimiz, Siemens Gamesa’ya gelecekteki projeleri için de ürün sağlamaya devam edecek.”

Siemens Gamesa, Türkiye’nin artan yenilenebilir enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yerel iş ortakları ve tedarikçilerle işbirliğini güçlendiriyor. Şirketin amacı, kendi türbin üretimi ve Türkiye’deki geniş tedarikçi ağıyla yerel pazara ve Avrupa pazarına modern, güçlü rüzgar türbinleri tedarik etmek.


Siemens Gamesa Renewable Energy Hakkında


Siemens Gamesa, 2017’de %17’nin üzerinde pazar payıyla dünyanın 1 numaralı rüzgar enerjisi ürünleri ve çözümleri tedarikçisidir. Şirket, 85 GW’a yakın kurulu tesisle dünya çapında ürün ve teknoloji piyasaya sürmüştür. Siemens Gamesa, hem kara hem de denizde kurulu teknolojilerini içeren sektörün en geniş ürün portföyüne sahiptir. Bunun yanı sıra sektör lideri hizmet çözümler sunarak temiz enerjiyi daha ulaşılabilir ve güvenilir hale getirmeye yardımcı olmaktadır. Şirket birleşimi 2017’de gerçekleşmiştir. Öncesinde ise Siemens Wind Power’ın rüzgar enerjisi sektöründeki geçmişi 1980’lerin başına, Gamesa’nınki ise 1994’e uzanmaktadır.

Kaynak:

 
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır