elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yıldırım İhbar Sistemi Ücretsiz Keşif Kampanyası

Shunt Technologies "Yıldırım İhbar Sistemi" ile Türkiye'de endüstriye ve bireysel kullanıcılara yeni bir teknoloji sunmaktadır. Bu kapsamda düzenlenen ücretsiz keşif kampanyası ile bu sistemi tanıma imkanı bulabilirsiniz. Aşağıdaki talep formunu eksiksiz doldurarak aralık ayı boyunca "Yıldırım İhbar Sistemi Ücretsiz Keşif Kampanyası"ndan yararlanabilirsiniz.



A- A+
09.11.2015 tarihli yazı 10789 kez okunmuştur.


Yıldırım Tahmin ve İhbar Sistemi Nedir?

Tesisimizi ve cihazlarımızı yıldırım ve etkilerine karşı korumak için iki durum söz konusudur. Birinci durumda yıldırım tesisimize düşer ve kurmuş olduğumuz bir dizi sistem ile (paratoner, faraday kafesi, yakalama ucu, topraklama sistemi, parafudr) düşen yıldırımın etkisi absorbe edilerek yok edilir ya da en aza indirgenir. İkinci durumda ise yıldırım düşmeden kurmuş olduğumuz sistem ile yıldırım düşeceğinin sinyalini alırız ve gerekli önlemleri alarak tesisimizde koruma sağlarız.





 
Yıldırım tahmin ve ihbar sistemlerinin algılama donanımları sürekli olarak radar ve diğer yöntemlerle yıldırım oluşumunu tetikleyen atmosferik elektriksel hareketleri ve mevcut potansiyel durumu incelemek için tasarlanmıştır. Bu sistemde en az 3 alıcı üçgen bir alan oluşturacak şekilde belirlenen noktalara yerleştirilir ve veriler bu konumlandırmaya göre alınır. Alıcılardan herhangi birinin kuvvetli bir elektrik bozukluğu tespit etmesi durumunda tespit edilen konum diğer alıcılarla paylaşılarak olası bir yıldırım düşmesi durumu teyit edilir. Daha sonra tespit edilen bu veriler kodlanarak merkezi sisteme aktarılır ve kodlar orada işlenerek sinyallere dönüştürülür. Merkezi sistem oluşturduğu bu sinyaller ile ihbar birimine bildirim göndererek tesisin risk altında olduğunu belirten acil durum uyarı sistemini harekete geçirir. Böylece yaklaşık olarak 30 dk. öncesinde yıldırım tespit edilerek olası durumlara karşı tesis korunur.



    

Ücretsiz Keşif Kampanyası için

 Talep Formunu Doldurunuz:







ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.