elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

TRT Ultra Yüksek Çözünürlüklü 4K TV Test Yayınına Başladı!

TRT, Türksat ve Vestel ile işbirliği yaparak Türkiye’nin ilk Ultra HD televizyon kanalı olacak olan TRT 4K’nın test yayına başladı. UEFA Euro 2016 ve Şampiyonlar Ligi maçlarının da yayınlanabileceği belirtilen kanal ile ilgili detaylı bilgiler haberimizde.



A- A+
18.02.2015 tarihli yazı 86538 kez okunmuştur.
Mevcut teknolojiler olan SD ve HD yayınlara göre çok yüksek çözünürlükte görüntü kalitesi sunan Ultra HD 4K görüntü teknolojisi TRT, Türksat ve Vestel ortaklığıyla artık Türkiye’de. Ekran büyüdükçe görüntü dağılma sorununu ortadan kaldıran Ultra HD 4K sistemi, yüksek çözünürlüğü ile görüntüdeki gerçekçiliği de artırıyor. Türksat 2A uydusu üzerinden ücretsiz olarak test yayınına başlayan Ultra HD 4K yayını, uydu teknolojilerinde bir ilke daha öncülük yapıyor.
 
 
  
  
 
 
TRT, Türksat ve Vestel işbirliği ile ülkemizde yayına başlayan Ultra HD 4K yayınının tanıtım toplantısı, 19 Şubat 2015 tarihinde yani bugün Zorlu Center’da yapıldı. Programa görüntülü mesaj gönderen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:  "İşte bütün bu dönüşümler içerisinde daha birçok televizyon kanalı HD yayına hazırlanırken, TRT yine bir öncü ve örnek kanal olarak 4K yayınına geçmeye hazırlanıyor. Tarihi bir andır. Şu anda dünyada sadece 3 ülke 4K yayına geçmiş durumda. Avrupa'da ilk olarak Türkiye ve TRT 4K yayına geçmeye hazırlanıyor. Bugünkü programla birlikte artık TRT'nin bir kanalı 4 K yayın yapmış olacak. Bunu gerçekten çok önemli tarihi bir an olarak görüyoruz. TRT çok konuda öncülük yapmıştır, medarı iftiharımız olmuştur. Bu kez de öncülük yapmıştır, kutluyorum. Bu çalışmaya imza atan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve 4K yayınlarımızın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. 
  

UEFA Euro 2016 Şampiyonlar Ligi TRT 4K 'da

Futbol turnuvaları, Olimpiyat oyunları gibi organizasyonların da yayınlanmasının hedeflendiği TRT Ultra HD 4K test yayını, HEVC (H265) destekleyen, uydu alıcılı 4K Ultra HD televizyonlarda, 12123 MHz frekans, Yatay (Horizontal) polarizasyon, 15.000 Sembol Oranı, FEC:3/4 parametreleriyle izlenebilir.
 
 
 
 
Teknoloji marketlerinde satışa sunulmaya başlanan Ultra HD televizyonların 2015 ve 2016’da hızla yayılacağı belirtiliyor. Saniyede 50 kareden oluşan ve 8 milyon piksele kadar çözünürlüğe sahip olabilen Ultra HD 4K yayınlar, HECV H.265 tekniğini kullanarak bant genişliği açısından da tasarruf sağlıyor.
   
 
Kaynak:

►TRT
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.