elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Termal Kalkan, Ateş Ölçme Kuyruklarına Son Veriyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında AVM, kamu binaları, fabrikalar ve semt pazarlarına girişte zorunlu hale getirilen ateş ölçme kuralı, uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Siemens, vücut ısısını 5 metre uzaklıktan anlık olarak ölçebilen ve maske varlığını tespit edebilen ‘Termal Kalkan’ sistemiyle uzun kuyruklara çözüm üretti. Sistem sayesinde, ateş ölçümü yapan personelin riski ortadan kaldırıldığı gibi uzun kuyrukların oluşması da engellenerek toplum sağlığı korunuyor.



A- A+
19.05.2020 tarihli yazı 4197 kez okunmuştur.

Termal Kalkan

Siemens Akıllı Altyapılar, tarafından geliştirilen Siveillance Termal Kalkan (Siveillance Thermal Shield) binaya giriş yapacak kişilerin vücut ısısını anlık ölçerken sonuçları video ve kurumsal erişim sistemlerine entegre ediyor. Vücut ısısını 5 metre mesafeden temassız olarak ölçen ‘Termal Kalkan’, alanda görevli izleme personelinin güvenliğini de sağlıyor. En yüksek doğruluk seviyesini sağlamak için kameralar vücut ısısını göz hizasında ölçüyor. Sonucun pozitif olması; sesli ve görsel alarmları tetikliyor. Ardından vücut ısısının yüksek olduğu tespit edilen kişiye tıbbi termometre ile ikinci bir ölçüm daha yapılıyor. Bu ölçümde de riskli bir durum saptanırsa, resmi makamlar tarafından belirlenen prosedürler hayata geçiriliyor.


►İlginizi Çekebilir: Siemens Yüksek Gerilim Test Laboratuvarı 


Entegre olabiliyor


Siveillance Termal Kalkan, üçüncü parti görüntüleme kameralarını; Siveillance Video güvenlik platformu ve Siemens’in diğer güvenlik sistemleriyle birleştiriyor. Böylece ölçümler, kurumsal güvenlik çözümlerinin iş akışına sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor. Örneğin, bir fabrika binasının girişinde Siveillance Termal Kalkan kullanılması, rutin giriş kontrolü prosedürlerinin bir parçası olarak çalışanları izlemenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. Bu, özellikle Covid-19 pandemisinin üretimi daha da zorlaştırdığı gıda endüstrisi için kullanışlı bir çözüm sağlıyor. Diğer olası kullanım alanları arasında hastaneler ve sınır geçiş noktaları bulunuyor.
 


Siemens Türkiye Hakkında:


1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 163 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. Yaklaşık 3 bin çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %22'dir. Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere yılda 8 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır.

Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleriyle hizmet vermektedir.


Siemens AG (Berlin ve Münih)


170 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket enerji üretimi ve dağıtımına, binalar ve dağıtık enerji sistemleri için akıllı altyapılara, proses ve üretim endüstrilerinde otomasyon ve dijitalizasyona odaklanmaktadır. Bağımsız yönetilen Siemens Mobility şirketi, demiryolu ve karayolu ulaşımına yönelik akıllı ulaşım çözümlerinin lider tedarikçisidir ve hem yolcu hem de yük taşıma hizmetlerinde dünya pazarını şekillendirmektedir. Çoğunluk hisseleri halka arz edilen Siemens Healthineers AG ve Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji şirketleriyle Siemens, karasal ve deniz üstü rüzgâr enerji üretiminde çevre dostu çözümlerin yanı sıra medikal teknoloji ve dijital sağlık sistemlerinde de dünyanın lider tedarikçilerindendir. 30 Eylül 2019 tarihinde sona eren 2019 mali yılında Siemens’in toplam cirosu 86,8 milyar Euro, net kârı 5,6 milyar Euro olmuştur. Eylül 2019 sonu itibarıyla Siemens’in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 385 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: