elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens ve SÖKTAŞ Enerji Performans Sözleşmesi İmzaladı

Dijitalleşmeye ve sürdürülebilirliğe küresel çapta öncülük eden Siemens, Türkiye’de sektörlerin daha verimli, sürdürülebilir ve çevreci üretim yapmalarına destek oluyor. Türkiye’nin en büyük gömleklik lüks kumaş üreticisi SÖKTAŞ ile Siemens Türkiye iş birliğinde hayata geçirilen Enerji Performans Sözleşmesi Projesi kapsamında SÖKTAŞ, enerji tasarrufu sağlayacak ve yıllık 391 ton karbon emisyonunun önüne geçecek. Detaylar haberin devamında...



A- A+
31.03.2022 tarihli yazı 2785 kez okunmuştur.

Doğalgaz Tasarrufu ile 391 Ton Karbon Emisyonu Önlenecek

Dünya genelinde dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliğin öncülerinden olan, Türkiye’de ise 165 yıldan fazla bir süredir endüstrilerin gelişimine aracılık eden Siemens, ekonomik kayıplarda önemli bir payı olan enerjinin verimli kullanılması için projeler geliştirmeyi sürdürüyor. Siemens, son olarak lüks moda markaları için pamuklu kumaş tasarlayan ve üreten ülkemizin öncü şirketlerinden SÖKTAŞ ile iş birliği anlaşması imzaladı. Bu proje ile SÖKTAŞ’ın doğalgaz tüketiminde yıllık yüzde 4 tasarruf sağlanacak. Büyük ölçekli üretim yapan şirket için bu oran 391 ton karbon salımını ifade ediyor.
 


Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, konuyla ilgili açıklamasında şu sözleri ifade etti: “Dünyamızın geleceği için sürdürülebilirlik odağımızla yenilikçi, verimli, enerji tasarruflu çözümler geliştiriyoruz. Gelecek için bugünü dönüştüren bir şirket olarak Türkiye’de 165 yılı aşan bir süredir enerji verimliliğine ve ekonomiye katkıda bulunuyor, farklı endüstrilerin sürdürülebilir yöntemlerle üretim yapmasını destekliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımıza SÖKTAŞ ile gerçekleştirdiğimiz Enerji Performans Sözleşmesi Projesi ile bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyuyoruz. Şirketin özellikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığımız ve ikinci faz çalışmalarına da başladığımız bu proje, doğalgaz tüketiminde önemli bir verimlilik sağlayacak. Bu, SÖKTAŞ’ın ticari ve sürdürülebilirlik faaliyetlerine katkıda bulunurken ülkemizdeki üretim endüstrisi için de bir örnek teşkil edecek.”



 

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis

Siemens Türkiye danışmanlık, mühendislik uygulamaları, enerji performans garantisi ve finansman desteğini aynı anda sunabilen tek şirket olma özelliği taşıyor. SÖKTAŞ ile hayata geçirilen proje kapsamında, Siemens Türkiye’nin yenilikçi çözümleri ve üstün mühendisliğiyle ısı geri kazanım sistemi kurulumu, brülör optimizasyonu ve sistem renovasyonları gerçekleştirilecek. Siemens Türkiye ayrıca tasarruf edilecek enerji miktarı için de garanti sunuyor. Tasarruf miktarı Siemens’in dijital çözümleri ile anlık olarak izlenip raporlanabilecek. SÖKTAŞ, proje ile tasarruf garantisi almanın yanı sıra projenin maliyetini, elde edilen verimliliğin sağlayacağı ek kaynak ile karşılayacak. Bu da şirkete temel faaliyetlerine odaklanma ve sürdürülebilirlik alanında ilerleme imkânı sunacak. Siemens’in geliştirdiği bu model ile kazan-kazan ilişkisi kurulurken düşen enerji ve bakım masrafları ile maliyetlerde optimizasyon sağlanıyor.
 


 SÖKTAŞ CEO’su Muzaffer Kayhan

Siemens Türkiye ile yaptıkları iş birliğinin SÖKTAŞ’ın sürdürülebilirlik çalışmaları açısından kritik önem taşıdığını belirten SÖKTAŞ CEO’su Muzaffer Kayhan, şu açıklamada bulundu: “Siemens Türkiye ile birlikteliğimiz kuruluş yılımız olan 1971’e kadar uzanıyor. Fabrika kurulumunda elektrik altyapısı ekipmanlarımızı Siemens’ten temin etmiştik. Sonrasında, iş birliğimiz 90’lı yıllarda fabrikamızın ihtiyacı olan elektrik üretimi için kojenerasyon projesi, 2003’te sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında fabrika genelinde enerji verimliliği ve su tasarrufu için gerçekleştirilen detaylı etüt çalışması ve 2015’te yangın güvenliği için fabrika genelinde yangın algılama ve ihbar sistemi kurulumu ile devam etti. Kurulduğumuz günden bu yana çevreyi korumaya, enerjiyi doğru kullanmaya ve sürdürülebilirliğe çok önem veriyoruz. Bu çalışmalarımızı sistemsel hale getirmek adına tüm süreçlerimizi dünya genelinde kabul edilen yönetim sistemi belgeleri ile yönetiyoruz. Teknoloji ve mühendislik çözümlerine her zaman güvendiğimiz ve sektöründe lider olan Siemens ile şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda bir enerji haritası hazırladık. Tasarlanan bu projeyle buhar üretimi için yapılan doğalgaz tüketiminde verimlilik sağlayacağız. Enerji tasarrufunu artırmak üzere hazırladığımız enerji haritasını referans alarak ikinci faz çalışmalarına da başladık.”