elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ROCKWELL AUTOMATION’dan Üstün Performans Modeli

Rockwell Automation, karmaşık uygulamalarda görüntülemeyi sadeleştiren ve düzenleyen yeni Allen-Bradley PanelView Plus 7 Performance grafik terminalini piyasaya çıkardı.



A- A+
23.11.2015 tarihli yazı 8400 kez okunmuştur.
PanelView Plus 7 Performance terminali, yakın zamanda piyasaya sürülen PanelView Plus 7 Standard modeline ek olarak daha geniş ekran, daha fazla işlem gücü, genişletilmiş bağlantı ve daha fazla yazılım desteği gibi özellikler içeriyor.

Rockwell Automation global ürün yöneticisi Scott Oakley yeni Allen-Bradley PanelView Plus 7 Performance grafik terminalini değerlendirerek “Büyük makine yapımcıları ve ağır sanayi, genellikle karmaşık uygulamaların trend ve bilgilerini görüntüleyebilmek için birden fazla terminal ya da PC kullanımına ihtiyaç duyar. PanelView Plus 7 Performance terminali ile yüzlerce ekranı, alarmı ve datayı tek bir ara yüzde birleştirerek, daha rahat erişilmesini ve görüntülenmesini sağlar” diye konuştu.


 

PanelView Plus 7 Performance modelindeki yeni özellikler


Daha geniş ekran seçeneği:


Performance modeli, bugüne kadar Rockwell Automation’ın piyasaya sürdüğü en geniş ekran olan 19 inç ekran da dahil olmak üzere 6 farklı ekran boyutu seçeneğine sahip. 19 inç ekran, makine üreticileri ve son kullanıcılara geniş uygulamalarda tasarım, kumanda ve görüntüleme için daha fazla ekran alanı sağlar. Performance modeli aynı zamanda terminalin standart dokunmatik ekranını bir araya getiren yeni tuş takımı seçeneklerini de barındırıyor.
 

Daha fazla işlem gücü:


Daha güçlü CPU geniş ekranları ve büyük uygulamaları destekliyor. Standart model 25 ekran ve 200 alarmlı uygulamaları desteklerken, Performance modeli daha büyük ve karmaşık uygulamaları da destekleyebilmektedir.
 

Genişletilmiş bağlantı:


Gömülü Ethernet kartı ve 2 Ethernet portunun eklenmesi ile PanelView Plus 7 Performance terminali “one fault torerant” için cihaz seviyesi ring (DLR) ağ topolojisini destekliyor. Terminalde ayrıca genişletilmiş mobil bağlantı da mevcut. Uzaktan masaüstü bağlantısı sayesinde fabrika yöneticisi, bakım teknisyeni ya da destek sağlayıcı güvenle HMI’a erişebilir, oluşan problemleri çözümleyebilir, kurulum işlemlerini gerçekleştirebilir, alarmları görüntüleyebilir ve daha birçok işlemi bulunduğu uzak noktadan gerçekleştirebilir. Bunun yanı sıra operatörler HMI verilerini tablet bilgisayar, akıllı telefon ve diğer mobil cihazlardan görüntüleyebilirler.


Daha fazla yazılım desteği:


Kayıtlı video izleme desteği ile makine yapımcıları ve son kullanıcılar artık faydalı videoları terminale dahil edebilecek. Operatör eğitim ve sorun çözümüne destek olabilecek. Microsoft Office ve Internet Explorer desteği, operatörlere, network tabanlı Office dosyaları ve HTML sayfalarına, örneğin standart çalışma prosedürleri gibi belgelere, terminalden anında erişim imkanı verecek.

PanelView Plus 7 Performance terminali, PanelView Plus 7 Standard terminalindeki tüm faydalı özelliklere sahip. Projeleri ve kritik makine bilgilerini SD karta kaydetme özelliği de bunlardan biri. Örneğin, makine yapımcıları tek bir makinenin konfigürasyonunu SD karta kaydederek, bunu birçok benzer makine için kullanabilirken, operatörler de daha hızlı terminal montajı ve daha hızlı sorun çözümü için makine verilerini arşivleyebilirler.

Her iki PanelView Plus 7 modeli de Rockwell Automation’ın FactoryTalk View Machine Edition (ME) yazılımı ile çalışarak tek terminal üzerinde çoklu uygulamaları daha iyi yönetebilirler. Ayrıca her ikisi de terminal montaj ve demontajının alet kullanımı olmaksızın kolaylıkla yapılmasına olanak sağlayan kelepçeleme sistemini kullanıyorlar. Bu sistem kurulum ve bakımda zaman kazandırırken, bağlantıların fazla sıkılmasını ve terminale zarar verilmesini önlüyor.


Rockwell Automation hakkında:


Rockwell Automation Şti. (NYSE: ROK) müşterilerini daha üretken ve dünyayı daha sürdürülebilir kılan dünyanın kendini endüstriyel otomasyona ve bilgiye adamış en büyük şirketidir. Merkezi Milwaukee, Wisconsin’de bulunan Rockwell Automation, 22,500 çalışanı ile 80’den fazla ülkedeki müşterilerine hizmet vermektedir. Rockwell Automation, iTRAK ve Studio 5000 Logix Designer, Rockwell Automation Şti.’nin ticari markalarıdır.


Kaynak: 
Rockwell Automation