elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ProManage Cloud ile Üretimini Dijitalleştiren Sanayiciler Kazanıyor

24 yıldan beri sektörde lider olarak güçlü konumunu sürdüren Doruk, fabrikaların üretim yönetimini dijitalleştirirken üretim verimliliklerinde yüzde 100 oranında artış elde etmelerini sağlıyor. Şirket, web tabanlı ürünü ProManage Cloud ile sanayicilerin hızlı ve ekonomik dijitalleşmelerine aracılık ediyor.



A- A+
08.08.2022 tarihli yazı 3886 kez okunmuştur.
“Artık dijitalleşmeyen sanayici kalmayacak” hedefiyle ProManage Cloud’u geliştiren Doruk, sanayi ekosisteminin rekabetçi olmasını ve sürdürülebilir büyüme elde etmesini hedefliyor. Kolay, hızlı ve adım adım dijital fabrikaya dönüşme fırsatı yaratan ProManage Cloud, dijitalleşmenin önündeki engelleri kaldırarak üretim anlayışını Sanayi 4.0’a uygun hale getiriyor. Bu teknolojinin üretimde kârlılığı tam iki katına çıkardığını söyleyen Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden, firmaların neden ProManage Cloud’u tercih etmeleri gerektiğini anlattı.



 

Üreticiler aradıkları hız ve verimliliği ProManage Cloud’da buluyor


Türk sanayisinde faaliyet gösteren firmaların küresel düzeyde hareket kabiliyeti kazanması için dijitalleşmenin şart olduğunu belirten Aylin Tülay Özden; “Bugün dünya üzerinde gelişmiş olarak kabul edilen ülkelerin sanayisi Ar-Ge ve inovasyon ekseninde büyümesini sürdürüyor. Sanayi ekosisteminin istenilen hız ve verimliliğe ulaşabilmesi ise ancak yeni endüstri çağının gereği olan dijital teknolojilerle mümkün oluyor. Özellikle üretim yönetimini dijitalleştirmek, şirketlerin operasyonel süreçlerinin iyileştirilmesi anlamına geldiği için firmalara kazanç sağlıyor. Akıllı fabrika yolculuğunda en ekonomik çözüm olarak öne çıkan ProManage Cloud ürünümüz, üretim yönetimini dijitalize ederken ekstra makine yatırımına gerek duymadan mevcut internet altyapısıyla yönetilebilmesi avantajıyla da sanayicilere büyük kolaylık sunuyor.” şeklinde konuştu.



 

Üretim hızında yüzde 100 artış sağlıyor


IoT temelli bir üretim yönetimi (MES/MOM) sistemi olan ProManage Cloud’un makine duruşlarını görmeye ve hataları tespit ederek aksiyon almaya destek olduğunu söyleyen Özden; “Üretimdeki hataları görebilmek ya da olası hataları önceden tespit edebilmek proaktif olmak için çok kritik. Bu noktada ProManage Cloud, hatasız ve kesintisiz üretime devam edebilmek için büyük avantajlar sunuyor. Öncelikle işletme koşullarının ve aksaklıkların yöneticiler tarafından verilere dayalı olarak fark edilmesini, makine parkı ve üretim bandının üretim durumunun kuşbakışı ve anlık olarak takip edebilmesini, uyarı/alarm gerektiğinde ise durum veya istatistiksel analiz raporu alacak şekilde işletmeye gerçek verilerle hâkim olunabilmesini sağlıyor. Sanayiciler bu sayede kayıpların miktarı ve iyileşme ile kazanabilecekleri ek kapasite kullanımı veya maliyet azaltılması konularında net bir görüşe sahip oluyor. İlerleyen aşamalarda da makine parkı ve üretim hatlarında zaman ve kalite kayıplarının yine otomatik, dijital ve anlık olarak tespit edilmesi, kayıpların miktar ve nedenlerinin açığa kavuşturulması, aksaklıkların tespit edilerek aksiyon alınması gibi işletmede sürekli bir iyileşme kültürünün inşa edilmesine destek oluyorlar. Sonuç ise üretim hızında yüzde 100’lük bir artış” diye belirtti.



 

Üretimde kalite ve verimlilik standart hale geliyor


ProManage Cloud ile her ölçekten üreticinin daha düşük maliyetle verimli üretime geçebildiğini ifade eden Aylin Tülay Özden, bu teknolojinin sanayiciler için kazanımlarını şu sözlerle açıkladı: “Üretimde kalitenin her zaman korunabilmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi, tercih edilebilir olmak için çok önemli. Bunu sağlayabilmekse üretimin doğru yöntemlerle standardize edilmesiyle mümkün. ProManage Cloud, tam da bu noktada devreye girerek üretime üst kalite bir standart getiriyor. Üstelik standardı korurken maliyetleri de kontrol altına alıyor. Firmalar daha az maliyetle daha fazla üretim yapabiliyor, en önemlisi de siparişlerini daha kısa sürede teslim ederek çevik bir yapıya dönüşebiliyor. Birkaç hafta içinde en az yüzde 100 daha az zamanla daha hızlı üretime imkân tanıyan ProManage Cloud, makine duruş sürelerinde ise yüzde 20 azalma sağlıyor.”



 

Makinelerden toplanan veriler kazanca dönüşüyor


ProManage Cloud’un geleneksel ve modern makineler dahil her türlü makine için geniş veri toplama seçenekleri sunduğunu belirten Özden; “Görünmeyeni görünür hale getiren ProManage Cloud, makinelerden toplanan verileri kazanca dönüştürme imkânı sunuyor. Bunun temelinde ise proaktif olma refleksi yatıyor. Yani, toplanan verilerden elde edilen raporlar sayesinde ortaya çıkan analizler ile iyileştirilecek alanlar keşfedilebiliyor. Bu durum ciddi bir OEE artışı sağlarken yapılan her iyileştirme verimliliğe ve karlılığa yansıyor. Üstelik kestirimci bakım önlemleri ile makine arızasında ve arıza süresinde de azalmalar sağlanıyor.” dedi.




 

Dünyanın her yerinden tek tıkla erişim ve yönetim imkânı


ProManage Cloud’un sadece makinelerden değil sahadan da veri toplanmasını sağlayan endüstriyel bilgisayar, tablet ve mobil cihaz seçenekleri sunduğunun altını çizen Özden; “ProManage Cloud aslında güvenilir bir bulut platformu. Bu sayede; sunucu sağlama, depolama ve bakım etkinlikleri yerine müşterilere ve üretime odaklanmaya olanak tanıyor. Üstelik dünyanın her yerinden Windows, Mac, Linux, iOS ve Android cihazları ile erişim imkânı sunuyor. Böylece üretim yönetimi mekândan ve zamandan bağımsız hale gelerek tüm sınırları aşıyor” sözleriyle platformun uzaktan erişilebilirlik özelliklerine değindi.
 

Adım adım dönüşüm, uçtan uca dijitalleşme


Günümüzde dijitalleşme konusundaki en büyük sorunun maliyet ve ihtiyaç kapsamı olduğuna dikkat çeken Özden, bunun önüne geçmek için firmaların farklı ihtiyaçlarına göre hazırlanan ‘‘İşletmem Cepte, İşletmem Dijital, İşletmem Entegre ve İşletmem Akıllı’’ olmak üzere dört farklı abonelik seçeneği oluşturduklarını söyledi. Bu paketlerden birini tercih eden firmaların sadece bir günde dijital tarafa geçebileceğini belirten Aylin Tülay Özden, sözlerini şöyle tamamladı: “Fabrikalarla birlikte büyüyen bir sistem, fabrikalar için ideal bir çözüm ortağı oluyor. ProManage Cloud, en kolay kapsamdan en gelişmiş kapsama kadar aynı altyapı üzerinde ilerleyebilme imkânı veriyor. İşletmenin ileride daha gelişmiş bir sisteme ihtiyaç duyması halinde ise bir telefonla üst işlevlere sahip abonelik oluşturulabiliyor. Bu konsept, ilk gün yapılacak makine izleme yatırımına ilerleyen aşamalarda dünyadaki en gelişmiş MES/MOM sistemlerinin fonksiyonlarını ekleyebilme ve sistemi kendi ihtiyacına göre sürekli dönüştürme şansı sağlıyor.”





 

Doruk ve ProManage Hakkında


Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiren ve 24 yıllık köklü geçmişe sahip teknoloji şirketi Doruk, endüstriyel işletmelerin üretim operasyonlarının dijital olarak yönetilmesi için Akıllı ve Dijital Üretim Yönetimi Sistemleri geliştirip kuruyor. Türkiye’deki üretim sanayisini üretimde kullanılan IT teknolojileriyle tanıştırmak hedefiyle yola çıkan ve bugün geldiği noktada şirketleri Endüstri 4.0’a hazırlayan Doruk, “Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme” pazarını inşa eden firma konumunda. Production ve Management kelimelerinin birleşiminden oluşan ve IIoT, makine öğrenmesi, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage ile sanayicilerin dijital dönüşüm mentorluğunu yapan Doruk, bugüne kadar dünya genelinde 300’den fazla fabrikayı dijitalleştirmiş durumda. Doruk’un Türkiye’de Teknopark İstanbul’da yer alan merkez ofisi, Antalya Teknokent ve İzmir Depark Teknokent ofislerinin yanı sıra Amerika’nın Chicago kentinde de şirketi bulunuyor. 2030 hedefleri kapsamında geleceğin fabrikalarının dijital üretim yönetimi için teknolojik çözüm üreten dünyanın ilk üç şirketinden biri olmayı hedefleyen Doruk’un Amerika’daki ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. isimli şirketi, Japonya merkezli ITO Corporation ile yaptığı partnerlik anlaşması sonucu Asya Pasifik pazarına da giriş yaptı. Amerika’da üretim endüstrisini kuvvetlendirmek için kurulan MxD’nin Ar-Ge partneri olan Doruk, ABD’deki şirketini global Ar-Ge ve genişleme operasyonlarının merkezi haline getirme hedefiyle çalışıyor. Son olarak geliştirdiği ve dijitalleşmede devrim niteliğindeki IoT tabanlı MES MOM sistemi ProManage Cloud ile sektörde dengeleri değiştirmeye hazırlanan Doruk, bu teknolojiyle KOBİ’ler başta olmak üzere tüm işletmelerin pratik, hızlı ve küçük bütçelerle yaklaşık 4 ila 8 hafta arasında dijitalleşmesini sağlayarak akıllı fabrika dönüşümünün önündeki engelleri kaldırıyor. Veri tabanı ve server ihtiyacı olmadan sadece internet bağlantısıyla gelişmiş alt yapı sorununu ortadan ProManage Cloud, ekonomik olması ve sürekli gelişim göstermesiyle dijitalleşme yatırımlarını risk olmaktan çıkarıyor.

Kaynak: