elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Masabaşı Çalışanlara Hamster Tekerleğinden Spor İcadı

Günümüzde, her geçen gün bulunan yeni teknolojik icatlar hayatımızı kolaylaştırma noktasında çok büyük avantajlar sağlasa da ne yazık ki gitgide daha hareketsiz bir yaşama sahip oluyoruz. Buda birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Hareketsiz yaşamımıza hareket katma fikriyle yola çıkan Robb Godshaw, hamsterları gözlemlemekten öteye giden bir buluş yapmış. Haberin detayını yazımızda bulabilirsiniz...



A- A+
12.10.2014 tarihli yazı 10053 kez okunmuştur.
Eğer siz de ofis ortamında masa başında çok süre harcaması gerekenlerdenseniz bu çözüm tam size göre. Tasarımcı Robb Godshaw, bu tip çalışanlar için  fare tekerlekli ofis masasını geliştirdi. Godshaw’a buluşunu şu şekilde ifade ediyor ‘ Biz zaten çalışma masasına sahiptik, tek sorun insanların rahatça hareket etmesini sağlayacak ve kas sisteminde sıkıntılara sebep olan vücudun hareketsiz kalmasını önleyecek bir sistem geliştirmekti. Sanırım  bunu başardık’
 


Autodesk programında dizayn ettiği sistemini hayata geçirmesi toplam 24 saatini almış. 2 metre çapında dev bir tekerlek, 4 kaykay tekerleği , 240 ağaç vidası, kontrplak malzemeleri ve bolca yapıştırıcı kullanarak döner tekerlek sisteminin hayata geçirilmesi sağlanmış. Bireylerin iş yaparken yavaş tempo yürümesi, hareketsiz kalmaması amaçlanarak dizayn edilmiş.
 
 


Bu sayede kan dolaşımını artırıp, daha sağlıklı ve zinde çalışabilmesi için tasarlanan bu uygulama, teorik olarak güzel gözükse de pratik anlamda uygulanması güç olarak değerlendirilmekte. Ayrıca fren olarak bir kol bulunmuyor ve geliştiriciler hızlandıktan sonra yavaşlayamayıp birçok hafif yaralanma geçirmiş. Hızlanmaya başlandığında durdurulması gerçekten güç olması en büyük handikapı olarak gözüküyor. Bu sebepten şayet bu buluş yaygınlaşırsa,  fren butonu konulması da düşünülmekte. 
 


Mesai saati harici yorgun ve bitkin birşekilde gelen insanların spora gitmesi çok zor olmakta. Mesai saatleri içinde spor imkanı sağlayan bu buluş umarız ki masabaşı iş yapanlar için uygulanır ve bu tarz yeni tasarımlar sayesinde masabaşı çalışanlar bel ağrısı,dolaşım sıkıntıları gibi problemlerden biran önce kurutulabilirler.



Kaynak:

► cnet

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.