IT Sektörü İçin 2020 Öngörüleri |
[ Özel Dosya ] 2. Bölüm
Bilgi teknolojileri ve İletişim teknolojisindeki yeni bilgiler ile güncel gelişmeler kullanım alanlarında genişliğe neden olmaktadır. Geçen yazımızda, 2020 için öngörülen güncel gelişmeleri ve yenilikleri değerlendirmiştik; yazımızın devamını bu yazımızda bulabilirsiniz.
07.08.2013 tarihli yazı 10818 kez okunmuştur.
Siber korsanlar tarafından yapılan saldırılar sonucunda Cyber Security(Siber Güvenlik) farklı bir boyuta ulaştı. Önceden küçük ve orta ölçekli işletmeler bu konuya önem verirken yapılan geniş çaplı Siber saldırıların ardından hükümetler ve istihbarat birimleri de bu konuya daha fazla önem verir hale geldiler. Uzmanların ifadelerine göre son zamanlarda bu tür saldırıların meydana gelmesi günümüz Teknoloji Çağında çıkacak olan savaşların Siber savaşlar olarak karşımıza gelmesi yönündedir. Bunun önemini bir örnekle açıklayacak olursak:

Social Enginneering(Sosyal Mühendislik) ve Reverse Enginneering(Tersine Mühendislik) Kit’leri(Araçları) kullanılarak bir uçağın sistemine sızılıp Buffer Ower Flow(Ara Bellek Taşması Zafiyeti) ile bu uçağın düşmesini sağlayabilirsiniz. Bunun gibi birçok sebepten ABD yakın zamanda Siber korsan sayısını bin dolaylarından beş bin dolaylarına çıkardığını duyurdu. Son zamanlarda yapılan saldırılara bakılarak Çin’in ise Siber bir ordusu olduğu; gerektiği zaman bu orduyu kullancağı ve kullandığı söylentiler arasındadır. Bu konuyla ilgili gerekli stratejilerin belirlenmesi ve ulusal Siber olaylarla mücadele amacıyla birçok kurum ve dernek kurulmuştur.

Tübitak SGE(Siber Güvenlik Enstitüsü), USOM(Ulusal Siber Olaylarla Müdahele Merkezi), Ulusal Bilgi güvenliği Kapısı ve Bilgem(Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi), SGD(Siber Güvenlik Derneği) bu konularda arge çalışmalarını sürdürmektedir. Arge çalışmaları arasında ülkemize yönelik ulusal Siber olaylarla mücadele yöntemlerinin belirlenmesi; gerekli önlemlerin alınması ve bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlarının bilinçlendirmesi, çeşitli konferanslar ile çalıştayların yayınlaması gibi faaliyetlerde bulunmaktadır. En son 14 Mayıs tarihinde yapılan Siber Güvenlik Konferansı ile bu konular üzerinde durulmuştur. Nitelikli insan yetiştirmek ve bu konuda daha fazla bilimsel çalışmalar yapmak amacıyla İstanbul’da özel bir üniversite yüksek lisans bölümü, Ankara’da ise bir devlet üniversitesi lisans bölümü açacağını duyurdu.

YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
ANKET