elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İstanbul Microsoft Zirvesi 2010 Gerçekleştirildi

Microsoft, sağladığı üretkenlik artışı ile verimlilik yazılımlarında yeni bir dönemi temsil eden Microsoft Office 2010, Microsoft SQL Server 2008 R2 ve SharePoint 2010’un Türkiye lansmanını gerçekleştirdi.



A- A+
17.05.2010 tarihli yazı 8042 kez okunmuştur.

Bireylere ve kurumlara verimlilik artışı sunan Microsoft Office 2010, bilgi platformlarının kalbi Microsoft SQL Server 2008 R2 ve çalışanların mekandan bağımsız iş yapmasını kolaylaştıran SharePoint 2010, 17–18 Mayıs günlerinde Swissotel'de düzenlenen İstanbul Microsoft Zirvesi 2010 etkinliğinde duyuruldu. Açılış konuşmasını Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen'in yaptığı zirvede, ürünlerin bireylere ve kurumlara sağladığı getiriler ve avantajlar konusunda da çeşitli sunumlar yapıldı, paralel oturumlar düzenlendi.



Microsoft'un dünyadaki geniş ekosistemi, 5 bin civarında kurumsal müşterisi ve son kullanıcılarının geri bildirimleri ile olgunlaşan Microsoft Office 2010, sağladığı üretkenlik artışı ve farklı platformlara verdiği destek ile verimlilik yazılımlarında farklı ve yeni bir aşamayı temsil ediyor. Çarpıcı yenilikleri ve gelişmiş özellikleriyle bireylere zengin bir bilgisayar deneyimi sunan Microsoft Office 2010'un deneme sürümlerini İnternet'ten bugüne kadar 7,5 milyondan fazla bilgisayar kullanıcısı indirip test etti.





Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, iki gün süren zirvenin açılış konuşmasında şunları söyledi:





'Dünyada 500 milyonu aşkın insanın kullandığı Microsoft Office 2010, bireylerin her yerden bilgiye erişimini sağlamak ve üretkenliğini artırmak üzere gelişmiş web entegrasyonuyla öne çıkıyor. Bilgisayar kullanıcıları Microsoft Office 2010 sayesinde fikirlerini daha çarpıcı şekilde ifade ederken, birlikte çalışmanın konforunu yaşayacak. Office belgeleri ise artık, birçok kişinin üzerinde birlikte çalışabileceği bir hale geliyor. Kurumsal bilgi platformunun en temel bileşeni olarak gördüğümüz çalışanlar Microsoft Office 2010, Microsoft Sharepoint Server 2010 ve Microsoft SQL Server 2008 R2 entegrasyonu sayesinde PC, telefon ve Web'de en iyi üretkenlik deneyimi yaşayacaklar.'





Sınırsız paylaşım olanağı sayesinde zamanı etkin kullanın





Fikirleri hayata geçirmek için sunduğu zengin araçlar ile bireysel verimliliğe doping yapan Microsoft Office 2010, paylaşım özellikleriyle öne çıkacak. Çeşitli araştırmalar, özellikle kurumlarda aynı belge üzerinde çalışmak zorunda olan kişilerin üretken olmayan uygulamalar nedeniyle, zamanlarının % 25'ini gereksiz yere harcadığını gösteriyor. Oysa, Microsoft SharePoint 2010 ve Office 2010 birlikte kullanıldığında çalışanlar eş zamanlı olarak aynı belgede çalışarak fikirlerini başkalarıyla paylaşabilme imkanına kavuşuyorlar. Microsoft Office 2010 ve SharePoint 2010 becerileriyle, çalışanların kendi masaüstlerinden güçlü analizler yaparak, daha iyi iş kararları alabilmelerine olanak veriyor.





Gerek kurum veri merkezinde, gerekse barındırılan bir hizmet olarak kullanılsın SharePoint 2010 platformu, düşük eğitim harcamaları, yüksek BT üretkenliği ve uygun bakım giderleriyle kurumların genel maliyetlerini düşürmelerini mümkün kılıyor.











Web'den ve cepten Office 2010'a kolayca erişim





Microsoft Office 2010 kullanan şirket çalışanları, aynı belgenin farklı bölümleri üzerinde gerekli değişiklikleri ve düzeltmeleri aynı anda yapabiliyor. Ayrıca Word, Excel ve Powerpoint 2010 dosyalarına web'den veya cep telefonundan şimdi daha kolay erişilebiliyor. Outlook 2010 içindeki yeni kısayol ve görünümler, her gün yüzlerce mail alan kullanıcıların daha iyi organize olmasını sağlarken, Outlook'un yeni özellikleri mükerrer bilgileri önleyerek kurum çalışanlarına zamandan kazandırıyor.





PowerPoint 2010 ile web'den sunum yapma imkanı





PowerPoint 2010 ise artık basit bir sunum aracı olmaktan çıkıyor. Microsoft Office 2010'un en iddialı yazılımlarından biri olan PowerPoint 2010 ile kullanıcılar, yayıncılıktan video kurgulamaya kadar her şeyi yapabilecek. Ayrıca bu yazılım ile hazırladığınız herhangi bir sunumu web tarayıcısı olan bir arkadaşınıza gönderdiğinizde İnternet ortamından sunumu görüntülemesi mümkün olabiliyor. Böylece şirketler sınırlı bütçelerini, sunum yapmak için gerçekleştirilen maliyetli iş gezilerine ayırmak zorunda kalmıyor. Ek bir yatırım yapmadan veya üçüncü parti yayımlama araçları kullanmadan ilgili sunumu web üzerinde ya da SharePoint 2010 veya ücretsiz bir web servisi aracılığı ile yayınlamak mümkün hale geliyor.





Fikirlerinizi not etmek için tek tık yeterli





Microsoft'un verimlilik teknolojilerini biraraya getirdiği Microsoft Office 2010 ile fikirlerinizi hayata geçirmek şimdi daha kolay. Sadece birkaç tıklamayla yaratıcı fikirlerinizi not edebilecek, hazır şablon belgelere çok etkili görseller ekleyerek onları etkili bir şekilde sunabileceksiniz. Ayrıca, yeni video ve grafik düzenleme araçlarıyla, sunumlarınız artık çok daha canlı.





Excel 2010 ile veri yönetimi





Sürekli sayılar ve grafiklerle uğraşmak zorunda olan bilgi çalışanları ise Excel 2010'un gelişmiş özelliklerini çok sevecek. Özellikle ağır veri yükü olan Excel dosyaları şimdi hacimli verinin analizi için gelişmiş araçlar sunuyor. Excel 2010 yeni fonksiyonları ve dilimleyicileriyle artık bir tür iş zekası uygulaması gibi çalışıyor. PowerPivot for Excel eklentisi büyük tablolarda hızlı sorgulama ve sıralama özellikleriyle işinizi kolaylaştırırken, Trend Grafikleri hazırlamak Excel 2010 ile çok zevkli hale geliyor.





BT yatırımlarında daha hızlı geri dönüş alma imkanı





Office 2010 donanım kaynaklarını en iyi şekilde kullanabilme özelliği ile işletmelerin altyapı maliyetlerini azaltırken, çalışana da donanımın gücünü tam kapasite kullanma şansı veriyor. İşletmeler Microsoft Office 2010'un 64-bit ve çok çekirdekli işlemci desteği, artırılmış dosya güvenliği ve esnek dağıtım yöntemleri sayesinde şimdi BT yatırımlarından daha hızlı geri dönüş alma olanağına sahip.





Hesaplı netbook'larda dahi en yüksek performansı sergileyen Office 2010 uygulamaları, kullanıcı odaklı güvenlik özellikleri ile de çeşitli kademelerde yüksek koruma sağlıyor. Bu açıdan Microsoft Office 2010 birçok yöneticinin de ifade ettiği gibi kurumsal bilgi güvenliği için de en doğru yatırımlardan biri olarak değerlendiriliyor.





Office 2007'den ücretsiz geçiş





Yeni Microsoft Office sürümü bütün dünyada kullanıcılara Teknoloji Garantisi ile sunuluyor. 5 Mart 2010'dan sonra Office 2007 satın alanlar ürünlerini Office 2010'a ücretsiz yükseltme avantajına sahip olabilecek. Bu imkan, 5 Mart 2010 ile 30 Eylül 2010 arasında satın alınan ve etkinleştirilen Microsoft Office 2007 ürünleri için geçerli. Teknoloji Garantisi yükseltmesi için ise 31 Ekim 2010'a kadar istekte bulunulması gerekiyor. Yalnızca Microsoft yetkili satıcısından yeni, orijinal, gerekli niteliklere sahip Office 2007 ürünlerini satın alan müşterileri kapsayan bu garanti İnternet üzerinden satış yapanlar veya ikinci el ürün satışı yapan satıcılardan alınan ürünler için geçerli olmayacak.





Çalışana güçlü iş zekası araçları sunuyor





SQL Server 2008 R2 self-servis iş zekası yetkinliği ile profesyonel veritabanı kullanıcıları ile son kullanıcılar arasındaki mesafeyi ortadan kaldırıyor. Microsoft Excel 2010 ve Microsoft SharePoint Server 2010, bu yeni sürümün sunduğu avantajları kurum genelinde yaygınlaştırırken, Excel kullanıcıları da yeni PowerPivot iş zekası teknolojisi ile Microsoft SQL Server 2008 R2 üzerindeki geniş data setlerinden ürettikleri anlamlı bilgi kümesini istedikleri ortama veya rapora taşıyabiliyor, kendi iş zekası çözümlerini kolaylıkla hayata geçirebiliyorlar.





İşlem akışı yoğun uygulamalar için





Microsoft kurumsal bilgi platformu Microsoft SQL Server 2008 R2 iki önemli bileşeni ile klasik ilişkisel veritabanı işlevlerinin çok ötesinde yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. SQL Server 2008 R2, Master Data Services farklı işletim platformlarında ve ortamlarında saklanan kurumsal bilgiler arasında tutarlılığı garantilerken, SQL Server 2008 R2 StreamInsight ise veri hareketi yani işlem yoğunluklu uygulamalar için yüksek ölçeklenme sunuyor. Böylece Microsoft SQL Server 2008 R2, RFID sistemlerden, çeşitli algılayıcılardan veya finans işlemleri gibi sürekli veri işleyen uygulamalardan kaynaklanan veri akışını (datastreaming) gerçek zamanlı kullanma olanağı sunuyor.





Yüksek ölçeklenebilirlik





Microsoft tarafından hazırlıkları yapılan SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse'un gündeme gelmesiyle birlikte kullanıcılar, onlarca terabyte'lık veriambarlarını yüzlerce terabyte boyutlarında genişletme imkanı bulabilecekler. SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse, çeşitli üreticilerin sunduğu donanımlar üzerinde çeşitli ihtiyaçlara göre önceden yapılandırılmış ayarlarla müşteriye sunulacak. SQL Server 2008 masif paralel işlem (MPP) avantajı ile günümüzün gelişmiş donanımları üzerinde çalışan veriambarlarında en yüksek performansı ve ölçeklenmeyi sağlıyor.





BT verimliliğine destek





Günümüzün yoğun rekabet koşullarında bilgi teknolojileri departmanları, mevcut bütçe ve kaynaklarla daha fazla verimlilik yaratmayı hedefliyor. Microsoft SQL Server 2008 R2, veri merkezi yöneticilerine sağladığı performans ve araçlarla BT verimliliğini artırıyor. Özellikle veri akışlarının yönetimi, hızlı uygulama geliştirme ve kurum içinde veritabanı hizmetlerini yaygınlaştırma noktasında, Microsoft SQL Server 2008 R2'nin benzerlerine göre büyük avantajları söz konusu.





Uygulamaların ve sunucuların yönetimi için yapılan yatırımlar arttıkça bu kaynakların merkezi olarak yönetilebilmesi ve veri akışlarının konsolidasyonu, Microsoft SQL Server 2008 R2'nin sunduğu araçlar sayesinde daha kolay gerçekleşiyor. Kurum içinde hizmetlerin ölçeklendirilmesi, kaynakların verimliliği ve yaşam döngüsü de BT yönetimi tarafından şimdi daha rahat takip edilebiliyor.





SQL Server 2008 R2 buluta açık





Günümüzün en gelişmiş veritabanı teknolojilerini bünyesinde bulunduran Microsoft SQL Server 2008 R2, kurumlara bilginin yönetimi, erişimi ve sunumu için zengin araçlar sunuyor. Ürün self-servis yönetim ve iş zekası araçlarının yanı sıra Bulut platformlarıyla entegre olabilen ölçeklenebilir mimarisiyle de büyümeye odaklı şirketleri hedefliyor.





Microsoft Türkiye hakkında:





Microsoft Türkiye, 1993 yılında altı kişiyle başladığı uzun maratonda, bugün 300'e yakın çalışanıyla birlikte koşuyor. Türkiye, aynı zamanda 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nin de merkezi olarak yer alıyor.





Microsoft, Türkiye'nin potansiyelini gerçekleştirmesi için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanıyor. Kurulduğu günden bu yana kişilerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaran yazılımlarıyla insanları 'her zaman, her yerden ve her cihazdan' bilgiyle buluşturan Microsoft Türkiye, 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle Türkiye'nin Bilişimle Kalkınması için çalışıyor.