elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss Eaton Hydraulics’i satın aldı

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss 3,3 milyar USD (yaklaşık 3,0 milyar EUR) karşılığında Eaton Hydraulics’i satın aldı.



A- A+
24.01.2020 tarihli yazı 21717 kez okunmuştur.
Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss Ocak 2020 itibariyle Eaton Hydraulicsi satın aldı. Danfossun temel iş alanlarını güçlendirip müşteri değerini arttırma stratejisi doğrultusunda yapılan satın alma 3,3 milyar USD (yaklaşık 3,0 milyar EUR) karşılığında gerçekleşti.

Danfoss Başkan ve CEO’su Kim Fausing, satın alma ile ilgili: Bu satın alma ile mobil ve endüstriyel hidrolik alanında bir dünya lideri oluşturma yolunda önemli ve dönüşüm odaklı bir adım attık. Bunu, tamamlayıcı portföylerimizle coğrafi ayak izimizi birleştirebileceğimiz bir fırsat olarak görüyoruz. Küresel sektörde büyük saygı gören Eaton Hydraulics azimli insan kaynağı ve güçlü markaları ile biliniyor. İki şirketin bilgi ve deneyimi bir araya geldiğinde müşterilerimiz rakipsiz uzmanlık için tek bir ortakla hayatlarına devam edebilecekler. Güçlü teknoloji ortağı konumumuzu korumak amacıyla imzaladığımız bu anlaşma ile temel hidrolik iş faaliyetlerimize ve dijital çözümlere yatırıma devam ediyoruz." şeklinde konuştu.  

 

Eaton Hydraulicsin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Craig ArnoldEaton Hydraulicsin, temelinde hidrolik yatan bir şirkete dahil olmasından büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz, bu anlaşma sonuca ulaştırıldığında, hidrolik alanında kapsamlı bilgi ve uzmanlığa sahip iki yetenekli ekibi bir araya getirecek. Eatonun hidrolik ekibi, mobil ve endüstriyel hidrolik alanında dünya lideri şirketin bünyesine katılacak ve sonuç olarak müşterilerimize ve distribütörlerimize geniş teknoloji ve hidrolik çözümler portföyü ile fayda sağlayacağız.”  diye belirtti. 

Her iki sektör lideri şirket de gerek kültürü ve müşteri yapısı, gerekse Ar-Ge ve kalite odaklılık gibi çok sayıda kurumsal benzerliğe sahip. Her iki işletme de dünya çapında tamamlayıcı coğrafi ayak izine sahip, birleşme sonrası dünya çapında daha da geniş bir etki alanına sahip olunabilecek. Bu satın alma anlaşması aynı zamanda Danfossun Eaton Hydraulicsin çalıştığı endüstriyel hidrolik pazarına girmesine de olanak sağlayacak.
 

Eaton Hydraulics ürünlerini tarım, inşaat ve endüstriyel pazar segmenti gibi pazarlardaki müşterilere sunuyor. Danfossun mevcut iş segmenti Danfoss Enerji Çözümlerine transfer edilecek ve bu iş segmentine yaklaşık 11.000 çalışan ve 2,2 milyar USD (2,0 milyar EUR) 2019 satışı getirerek hidrolik iş hacmini ikiye katlayacak. Danfoss an itibariyle yaklaşık 28.000 çalışan ve 7,9 milyar USD (6,3 milyar EUR) 2019 satışına sahip. Danfoss bu anlaşma ile üçte birlik büyüme sağlayacak.

Danfoss Enerji Çözümleri Başkanı Eric Alström konuyla ilgili olarak:Hidrolik temelimizde yatıyor ve enerji çözümleri segmentimizi yıllardır müşteri odaklılık ve büyük teknoloji liderliği yatırımları ile kuvvetlendiriyoruz. Bu iki şirketin birleşmesiyle ortaya çıkacak olan, yeniliğe adanmış ve geniş ürün yelpazesine, yüksek performanslı dağıtım kanallarına ve geniş coğrafi erişim alanına sahip tam teşekküllü bir hidrolik oyuncusu olmamızın müşterilerimize fayda sağlayacağına inanıyorum.dedi.  
Şirket satın almasının tüm koşullarının yıl sonuna dek sonuca ulaştırılması hedefleniyor.

 

Danfoss Hakkında

Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynakla daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap veren Danfoss’un ürün ve hizmetleri soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor kontrolü ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Danfoss, aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ek olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermektedir. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 27 bin çalışanı ve müşterileriyle Danfoss, günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hâlâ kurucu ailenin elinde bulunmaktadır.


Kaynak: