elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dalgakıran Kompresör, ABD Purdue Üniversitesi'nde de İz Bıraktı

Dalgakıran Kompresör'de, Ar-Ge Mühendisi olarak görev yapan Sn. Sinan Pişirici ile Sn. Eren Çakır, 9-12 Temmuz 2018 tarihleri arasında, ABD Purdue Üniversitesi'nde düzenlenen 24. Uluslararası Kompresör Mühendisliği Konferansı'nda, konuşmacı oldu. Sektörde, kompresör alanındaki Ar-Ge çalışmalarıyla tanınan Sn. Pişirici ve Sn. Çakır'ın, kompresör verimliliğine dair konuşması Purdue Üniversitesi'nde yankı uyandırdı. Detaylar haberin devamında..



A- A+
17.08.2018 tarihli yazı 10084 kez okunmuştur.

Kompresörün Öncü Firması Dalgakıran Kompresör Purdue Üniversitesi'nde

2017 yılında Türkiye'nin en bilinir kompresör markası seçilen Dalgakıran KompresörPurdue Üniversitesi'nde iki yılda bir düzenlenen, dünyada kompresör alanında yapılan ilk üç büyük etkinlik arasında yer alan Uluslararası Kompresör Mühendisliği Konferansı'na katıldı. Konferansta, Kompresör alanında ar-ge çalışmalarıyla tanınan Sn. Sinan Pişirici ile Sn. Eren Çakır, yapmış olduğu sunum ile iz bıraktı.
 

 

 

"3 Kademeli Tek Etkili Pistonlu Kompresörlerin Dinamiği" hakkında sunum yapan Sn. Pişirici ile Sn. Çakır, kompresörlerde enerji verimliliğinin çok önemli olduğunu belirterek, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Yüksek verimli, güvenilir ve az maliyetli kompresörler için artan talep, üreticileri yeni tasarımlar yaratmanın yanı sıra mevcutları öngörmek, değerlendirmek ve optimize etmek için en gelişmiş analitik araçları geliştirmeye yöneltmiştir. Dinamik davranışı tahmin etmek için bir matematiksel aracın geliştirilmesi, önemli ölçüde zaman kazandırır ve gereksiz sayıda prototipin yanı sıra, bu prototipleri geliştirme maliyetini de azaltır."
 


Sn. Pişirici ile Sn. Çakır konuşmasına, kompresörlerin tüm hareketini tahmin etmek için geliştirilen, üç aşamalı, tek etkili pistonlu kompresörün doğrusal olmayan dinamik modelinden bahsederek, devam etti.
 


Pişirici " Bu çalışmada, kompresörün tüm hareketini tahmin etmek için üç aşamalı, tek etkili pistonlu bir kompresörün doğrusal olmayan bir dinamik modeli geliştirilmiştir. Hareketin simülasyonu için hazırlanan analitik model başlangıçta validasyon için sınırlı deneylerde test edilir ve deney düzeneği hazırlanır. Basınç dönüştürücüleri, silindir kafası içindeki basınç değişimlerini kaydetmek için dikkatlice monte edilir. Bu verileri kullanarak sabit durumlu PV diyagramı oluşturulur ve silindir kafasındaki basınç değişimi krank açısının fonksiyonu olarak elde edilir. Krank milinin açısal pozisyonunu belirlemek ve krank milinin açısal hızını zamanın bir fonksiyonu olarak kaydetmek için kurulumda başka değişiklikler yapılmaktadır. Bu modifikasyonlarla analitik model sonuçları deneysel bulgular ile karşılaştırılmış ve iyi bir anlaşma gözlemlenmiştir. Daha sonra, bir dizi parametrik çalışma gerçekleştirilmiş ve sonuçlar çalışmada sunulmuştur" dedi. 



Dalgakıran Kompresör Hakkında
 

Kurulduğu günden bu yana hızla büyüyen Dalgakıran Kompresör, 1965 yılında İstanbul Karaköy'de 25 m2 alan üzerine kuruldu. Türkiye'nin en büyük endüstriyel kompresör üreticisi ve ihracatçısı olan firma bugüne kadar yaptığı yeni yatırımları ile bugün toplamda 27.000 mkapalı alana sahip, birbirine entegre üç fabrika ile İstanbul Sancaktepe'de üretimini gerçekleştirmeye devam etmektedir. Dinamik kadrosu ile küreselleşen pazarda müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarını sürdüren Dalgakıran Kompresör, yurtiçinde kendi organizasyonu ve distribütör ağı ile ülke çapında Türk sanayisine hizmet vermektedir. 

Kaynak:


 
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır