elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dalgakıran Kompresör Yeni Yatırımları ile Büyümeye Devam Ediyor

Dalgakıran, makine sektöründe yaptığı yeni yatırımlarla büyümeye devam ederek uluslararası pazarlarda da adından söz ettiriyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
19.03.2018 tarihli yazı 7488 kez okunmuştur.
 Dalgakıran, makine sektöründe yaptığı yeni yatırımlarla büyümeye devam ederek uluslararası pazarlarda da adından söz ettiriyor.

Türkiye'nin en büyük endüstriyel kompresör üreticisi ve ihracatçısı olan Dalgakıran, bugüne kadar yaptığı yeni yatırımları ile toplamda 27 bin metrekare kapalı alana sahip, birbirine entegre üç fabrika ile İstanbul Sancaktepe’de üretimini gerçekleştirmeye devam etmektedir. 2017 yılında Dilovası’nda 15 bin metrekare alana sahip fabrika yatırımı yaparak turbo kompresör sektörüne de giriş yapan firma ürün gamını genişletti ve Türkiye de ilk turbo kompresör üreticisi oldu.
 

Turbo Kompresörler, yağsız vidalı kompresörler ve yağsız yüksek basınçlı kompresörleri ürün gamına ekleyen Dalgakıran kompresör ürün çeşitliliği bakımından dünyanın önde gelen ilk 10 kompresör üreticisinden biri oldu.

2019 yılı sonunda yeni kuracağı 50.000 m2 açık alan üzerinde 42.000 m2 kapalı alana sahip yeni fabrikasında üretim yapmayı planlayan Dalgakıran Kompresör, Türkiye’de üretim yapan global bir markadır. Bu sene yurtdışında yeni açtığı ABD ofisi ile birlikte toplamda 4 ülkede merkez ofisinden satış ve servis hizmeti olanağı sağlamaktadır.
 

Yurtiçinde de müşterilerine daha yakın olmayı ve daha hızlı hizmet vermeyi hedefleyen firma İzmir ve İstanbul Avrupa bölge müdürlüğünden sonra 2017 yılında Ankara, Adana ve Bursa’da da bölge müdürlüklerini açtı. Aynı zamanda yurt genelinde yüzden fazla bayi ve satıcısı ile satış ve servis imkanı sağlayan firma hizmet ağını genişletti.



En önemli konularının başında Ar-Ge yatırımları yer alan firmanın yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünler için çalışmaları uzun yıllardır devam etmektedir. Ürünlerini müşterileri ile buluşturmak için 10 yıldır var gücüyle çalışan Ar-Ge birimi 2017 yılında Türkiye’nin sektöründe ilk ve tek Ar-Ge merkezi oldu. Enerji verimliliği yüksek, yatırım geri dönüşü düşük, Endüstri 4.0'a tam uyumlu ve tüm sektörlere hitap eden ürünler üreten Dalgakıran büyümeye devam ediyor.
 

Kaynak: