elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bakır Köpük İle Soğuyan Bilgisayar

Bilgisayarların ısınması ve fan gürültüsü hepimizin ortak sorunu. Buna çözüm olarak alman SlientPower firması yeni bir proje ile karşımız da; Bu firma bilgisayar bulunan her evin ortak sorununa çözüm bulduğunu iddaa ediyor. Detayları haberimizde.



A- A+
09.08.2014 tarihli yazı 10105 kez okunmuştur.

Günümüzde çok meşhur olmayan bir Alman firması olan SilentPower bugüne kadar alışık olmadığımız bir soğutma sistemi kullanıyor ve bizim fan gürültüsü sorunumuza çözüm buluyor.

 

6 inç boyutlu kasaya Windows 8.1 işletim sistemli ve Intel Core i7-4785T işlemcili bir bilgisayar üretiyor. Bu mini bilgisayar, içerisinde oluşan ısıyı üstündeki bakır köpük ile iletiyor. Firmanın iddiasına göre bakır köpüklü soğutma sistemi son derece verimli ve doğal olarak “tamamen sessiz” çalışıyor. 

 


Şu anda sadece prototip aşamasında olan cihaz için, SilientPower firması €45,000 (yaklaşık $60,000) topladığında seri üretime geçeceğini duyurdu. Gerekli olan para ise ön siparişlerden ve bağışlardan toplanıyor. Özellikleri; 8GB RAM, 500GB SSD disk ve Intel Core i7-4785T işlemci olan bilgisayarın, ön sipariş fiyatı 699€ dan piyasaya sunulmakta.


SilentPower firmasının sunduğu prototipe bakarak ; küçük boyutu, sessiz çalışması, sıradışı görüntüsü ile evlerimizdeki diğer gürültülü ve soğutulmayı bekleyen cihazlarımız içinde geliştirilebileceğini söyleyebiliriz. Evlerinde hayvan besleyen veya bilgisayarının üzerine birşeyler dökmeye meğilli insanlar içinse SilentPower firması vakumlu bir süpürge köpüğün temizlenebileceğini söylüyor.

 

 


2015 yılında seri üretime başlanması ön görülen proje ne zaman elimize ulaşır bilinmez. Eğer Bakır köpükle soğutma metodu tutarsa ileride sessiz sakin ve gürültüsüz bir dünya bizi bekliyor olacaktır…




Kaynak:

► cnet
Samet Metin Karaman Samet Metin Karaman Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.