elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Robotik ve Mettler-Toledo International Inc. Güçlerini Birleştiriyor

Şirketler robotik laboratuvar teknolojisinin benimsenmesini hızlandıracak. İş gücü eksikliklerini giderebilmek ve inovasyonu hızlandırabilmek için laboratuvarlarda robot teknolojisinin sınırları yeniden tanımlanacak. İş birliği, ABB robotlarını METTLER TOLEDO'nun LabX™ yönetim yazılımı ve bağlı olan cihazlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre ediyor. Detaylar içeriğin devamında.



A- A+
09.02.2024 tarihli yazı 990 kez okunmuştur.
ABB Robotik ile küresel hassas cihaz ve hizmet tedarikçisi METTLER TOLEDO, ABB robotlarını METTLER TOLEDO'nun laboratuvar cihaz yönetimi yazılımı LabX™ ile sorunsuz bir şekilde entegre eden yenilikçi bir çözüm sunmak için Mutabakat Anlaşması (MOU) imzaladı.

 
İş birliği, ABB robotlarını METTLER TOLEDO'nun LabX™ yönetim yazılımı ve bağlı olan cihazlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre ediyor.




Bu kombine çözüm sayesinde, artık çeşitli endüstrilerde daha yüksek düzeylerde verimli ve yüksek kaliteli otomatik laboratuvar iş akışlarına olanak tanıyacak, araştırma, test ve kalite kontrolü süreçlerini daha esnek hale getirecek, aynı zamanda pazara çıkış süresini hızlandırken, kritik iş gücü eksikliklerini de giderebilecek.

ABB Hizmet Robotları Yöneticisi Jose Manuel Collados şöyle konuştu: "METTLER TOLEDO laboratuvar ekipmanlarını, LabX platformu aracılığıyla iletişim kuran ABB'nin kolaboratif robotlarıyla (kobot'lar) birleştirerek operasyonları destekleyeceğiz ve sektördeki en yüksek izlenebilirliği, verimliliği ve veri yönetimini sağlayacağız. METTLER TOLEDO ile olan işbirliğimiz, laboratuvar otomasyonunda yeni olanakların kilidini açarak ilaç, kimya, yiyecek ve içecek, yarı iletkenler ve pil endüstrilerinde verimlilik ortaya çıkaracak ve kaynakların kilidini açacak." dedi.



Laboratuvar teknisyenleriyle birlikte çalışan laboratuvar otomasyonu, giderek daha karmaşık hale gelen çeşitli görevleri, çalışanlara göre daha hızlı, daha tutarlı ve daha az hatayla gerçekleştirebilir. Ancak otomasyon teknolojisini yönetmek için gereken becerilerdeki boşluk ve son derece hassas iş akışlarının kurulmasındaki karmaşıklık, otomasyonun laboratuvarlarda benimsenebilmesini zorlaştırıyor.

İş birliğiyle METTLER TOLEDO'nun LabX yazılımı, ABB'nin OmniCore™ robot kontrol üniteleri ile sorunsuz bir şekilde entegre olacak ve LabX'in robotik laboratuvar iş akışlarını düzenlemesine olanak tanıyacak. Müşteriler, ABB robotlarının esnekliğini, kullanım kolaylığını ve hassasiyetini LabX'in güvenli veri yakalama, yöntem kontrolü ve cihaz yönetimiyle birleştirerek laboratuvar verimliliğini artırabilir, sistem karmaşıklığını azaltabilir, veri kalitesini, güvenlik ve mevzuat gerekliliklerini karşılayabilir. Bu aynı zamanda bilim adamlarını ve laboratuvar teknisyenlerini sıradan, tekrarlanan görevlerden kurtarır; yaygın hataların ortadan kaldırılması ve verimlililiğin optimize edilmesi sayesinde laboratuvar profesyonellerine veri analitiği gibi daha yüksek değerli faaliyetleri sürdürmeleri için ek zaman sağlanabilir.

METTLER TOLEDO Laboratuvar Bölümü Başkanı Stefan Heiniger, "Özellikle süreç sürelerini ve insan hatasını en aza indirirken aynı zamanda yüksek kaliteli veri ve bilgi üretimini de destekleyebildiğinizde, büyük inovasyon tezgahta başlar. METTLER TOLEDO ve ABB, her boyut ve türdeki laboratuvarların ihtiyaçlarını karşılayan, yeni düzeyde otomasyon, hız ve içgörüler sunacak ve aynı zamanda maliyetleri azaltacak güçlü, sezgisel ve standartlaştırılmış bir araç seti sağlayacak." dedi.

İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri


İş birliği, ABB'nin otomasyonun faydalarını dünya çapında yeni segmentlere taşımaya yönelik devam eden stratejisinin bir parçası ve Houston'daki Texas Tıp Merkezi'ndeki Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetleri laboratuvarının yanı sıra, Şangay'daki Zhangjiang Robot Vadisi'nde yeni açılan Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetleri için Açık İnovasyon Laboratuvarı'ndaki çalışmaları ile de tamamlıyor.

ABB, 5-7 Şubat tarihleri arasında Boston Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen SLAS2024 Uluslararası Konferans ve Sergisinde, çeşitli standart laboratuvar süreçlerini otomatikleştirme yeteneğini sergileyen yeni robot hücresini tanıttı.

METTLER TOLEDO ise, analitik cihazlar, malzeme karakterizasyonu ve tartıma yönelik otomasyon yeteneklerinin yanı sıra LabX laboratuvar yazılımını SLAS2024'te sergiledi.



ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, değer katan yazılımımız tarafından tasarlanan ve yönetilen robotlar, Otonom Mobil Robotlar ve makine otomasyon çözümlerini kapsayan kapsamlı ve entegre bir portföye sahip tek şirkettir. Otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar her büyüklükteki ve sektördeki şirketin daha dirençli, esnek ve verimli olmasına yardımcı oluyoruz. ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, müşterileri geleceğin bağlantılı ve işbirliğine dayalı fabrikasına geçişte destekler. İş alanı, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 11.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. go.abb/robotics

METTLER TOLEDO (NYSE: MTD), hassas alet ve hizmetlerin önde gelen küresel tedarikçisidir. Tüm faaliyet alanlarımızda güçlü liderlik pozisyonlarına sahibiz ve bunların çoğunda küresel pazarda bir numaralı pozisyona sahip olduğumuza inanıyoruz. Bir inovasyon lideri olarak tanınıyoruz ve çözümlerimiz, yaşam bilimleri, gıda ve kimya dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerdeki müşterilerimiz için temel Ar-Ge, kalite kontrol ve üretim süreçlerinde kritik önem taşıyor. Satış ve servis ağımız sektördeki en geniş ağlardan biridir. Ürünlerimiz 140'tan fazla ülkede satılmaktadır ve yaklaşık 40 ülkede doğrudan varlığımız bulunmaktadır. Kanıtlanmış büyüme stratejileri ve uygulamaya odaklanarak, uzun vadeli güçlü bir mali performans geçmişine ulaştık. Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin www.mt.com

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.