elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Kodsuz Kolay Programlama Sihirbazı Özelliğini Endüstriyel Robotları da Kapsayacak Şekilde Genişletiyor

ABB Robotik, ücretsiz Kolay Programlama Sihirbazı yazılımının kapsamını, kolaboratif robotlara ek olarak OmniCoreTM kontrol üniteleriyle desteklenen altı eksenli endüstriyel robotlarını da kapsayacak şekilde genişletti. Bu, ABB'yi kobot'lar ve altı eksenli endüstriyel robotlar için kullanımı kolay, kodsuz bir programlama aracı sunan, yeni kullanıcılar için otomasyonun önündeki engelleri azaltan ve eko-sistem ortaklarına ve entegratörleri ile onların müşterilerine destek için etkili bir araç sunabilen ilk robot üreticisi haline getiriyor.



A- A+
21.11.2023 tarihli yazı 4663 kez okunmuştur.
ABB Robotik Başkanı Marc Segura, "Robot otomasyonunun dünya çapında benimsenmesini sürdürmek ve hızlandırmak için sektördeki zorlukları ve fırsatları ele almak çok önemli. ABB Robotik, Kolay Programlama Sihirbazını altı eksenli endüstriyel robotlarımıza genişleterek şu sorunların çözümüne cevap veriyor: vasıflı işgücünün azlığı ve üreticilerin robot filoları için basit ve kullanımı kolay robot programlama yazılımına olan talebinin artması." diyor.



Önceden Eğitim Almadan Robot Uygulamaları Oluşturabilmek

Kolay Programlama Sihirbazı, robot uygulamalarının geliştirilmesini kolaylaştırabilmek için tasarlanmış grafiksel, kodsuz, sürükle ve bırak programlama yaklaşımını kullanır.

Yazılım, ilk kez robot kullanacak veya uzman robot kullanıcılarının dakikalar içinde uygulamalar geliştirebilmesine yardımcı olur; bu genellikle birer haftalık eğitim ve geliştirme gerektiren bir süreçtir. Kolay Programlama Sihirbazı, ilk kez 2020'de piyasaya sürülmesinden bu yana, ABB'nin Yumi, SWIFTITM ve GoFa™ kobot ailelerinden oluşan kolaboratif robot portföyünü kullanan bir dizi uygulamada geniş çapta benimsendi. Yazılım, ark kaynağı veya makine besleme gibi robot uygulamaları geliştirme konusunda önceden eğitim almamış operatörlere yardımcı olur. Ayrıca sezgisel grafik kullanıcı arayüzü aracılığıyla kullanıcıların, robot hareketlerinden sinyal talimatlarına ve kuvvet kontrolüne kadar çeşitli davranışları kontrol eden mevcut programları ve önceden programlanmış blokları değiştirmesine olanak tanıyarak operasyonel esnekliği de artırabilir.



Kullanım Durumuna Özel Uygulamalar için Özel Kodun Verimli Şekilde Oluşturulması

Acemi ve deneyimli kullanıcılara hitap eden Kolay Programlama Sihirbazı, sistem entegratörlerinin ve diğer uzman kullanıcıların müşterileriyle birlikte kullanmak üzere özelleştirilmiş, uygulamaya özel Sihirbaz bloklarını verimli bir şekilde oluşturmasına yardımcı olan Beceri Oluşturucu ile bir arada gelir. Beceri Oluşturucu, makine besleme ve kaynak uygulaması gibi son derece spesifik görevlerin ve tıbbi kontroller de dahil karmaşık uygulamaların oluşturulabilmesini kolaylaştırabilir. Bu arada, tutucular, besleyiciler ve kameralar gibi aksesuarlar geliştiren ekosistem ortakları, üzerinde ekipmanlarını konuşlandırılacakları robotun türü ne olursa olsun, ürüne özgü fonksiyonları paylaşmak için dijital bir araca erişim elde edebilecek.


 
► İlginizi Çekebilir: ABB'nin Yeni Nesil Kobot'ları

Kolay Programlama Sihirbazı, tüm kobot'larda ve ABB'nin sınıfının en iyisi robot kontrol ünitesi ailesi olan OmniCore™ tarafından desteklenen yeni altı eksenli endüstriyel robotlarda yerleşik dijital bağlantı sunarak ortalama yüzde 20 enerji tasarrufu ve geleceğe yönelik kurulumlar sağlar, ayrıca 1000'den fazla ölçeklenebilir fonksiyon önceden kurulu olarak gelir. 

Detaylı Bilgi için:
Rory Smith
Medya İlişkileri
Telefon: +447548780120
Email: rory.smith@gb.abb.com

Kaynak: