elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Avrupa'nın Demiryolu Ağını Geliştirme Projelerinden Bir Yenisini Daha Üstlendi

ABB traction teknolojileri ile İngiltere, İspanya, Portekiz, Almanya ve Avusturya gibi ülkeler de dahil olmak üzere Avrupa'nın demiryolu ağını güçlendirecek 300'den fazla yeni trene güç sağlayacak.



A- A+
10.10.2022 tarihli yazı 4554 kez okunmuştur.
ABB, Stadler Valencia'dan 300'den fazla yeni tren ve lokomotifi yüksek enerji verimli traction teknolojileriyle güçlendirmek için 170 milyon $ değerinde sipariş aldı. ABB ‘nin Traction paketleri İspanya, Portekiz, İngiltere, Almanya veya Avusturya gibi ülkelerde ve ayrıca bazı Avrupa demiryolu güzergahlarında tren taşımacılığını modernize etmek ve güçlendirmek için farklı Avrupa demiryolu ağlarında kullanılacak. Çoğu 2022'nin 3. çeyreğinde alınan siparişler trenlere güç sağlayan çekiş konvertörleri ve motorlardan oluşuyor.



ABB teknolojilerinden güç alacak trenlerin büyük bir kısmı, tren değiştirmeden şehir merkezini metropol alanına bağlamak için özel olarak tasarlanmış, güvenli ulaşım sağlayan, engelsiz hafif raylı araç ailesi olan Stadler'in tramvay-tren CITYLINK modelini temel alıyor. CITYLINK, demiryolu operatörleri için 100 km/s'ye varan hızlarda tramvay ağının yanı sıra ana hat hizmetlerinde elektrikle çalıştırılabildiklerinden çok yönlü bir çözüm sunuyor. Bu siparişler kapsamında ABB teknolojileri, taşımacılık için kullanılan lokomotiflere de güç sağlayacak.
 
Tüm bu farklı trenler, ABB'nin Bordline® ailesinin bir parçası olan traction sistemlerinden güç alacak. Bu sistemler, traction motorlarını çalıştırmak için havai enerji hattından gelen elektrik enerjisini doğru voltaj ve frekansa dönüştürecek. CITYLINK için seçilen konvertörler, tüm güç elektroniklerini (traction ve yardımcı güç) tek bir kutuda birleştirerek vagon ağırlığını en aza indirecek, enerji tasarrufu sağlayacak ve bakımı kolaylaştıracak. Lokomotiflere kurulacak Bordline® Kompakt Konvertörler, enerji verimliliğini artırmak ve yaşam döngüsü maliyetlerini azaltmak için ek olarak optimize edilecek.
 
ABB'nin traction çözümleri, trenlerin tasarım özelliklerini ve iklim koşulları dahil çalışma ortamını ve farklı coğrafyalardaki operatörlere yüksek verimlilik sağlayan trenlerin çalışma koşullarını etkileyen diğer gereksinimleri dikkate alacak.
 
ABB'nin Traction Bölümü Başkanı Edgar Keller “Bu projelerle sürdürülebilir mobilitenin geleceğini yazmaktan heyecan duyuyoruz. Traction teknolojilerimizi bu yeni trenlere uygulamak, Avrupa ve Birleşik Krallık'taki tren ulaşım sistemi için daha fazla enerji verimliliği, güvenlik ve kullanılabilirlik anlamına geliyor. Stadler'in teknolojilerimize ve çekiş endüstrisindeki uzmanlığımıza duyduğu güveni takdir ediyoruz. Geleceğin trenlerini tasarlamak için Stadler ile birlikte çalışmayı heyecanla bekliyoruz.” dedi.

ABB, ulaşım için yenilikçi traction teknolojilerinin lider tedarikçisidir. Yeni vagonlar ve güçlendirmeler için eksiksiz bir ana ve yardımcı konvertör yanı sıra akü enerji depolama çözümleri de sunuyor. Operatörler, optimum genel performans, enerji verimliliği ve minimum işletme maliyeti için tasarlanmış özelleştirilmiş traction çözümlerinden yararlanır.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.