elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

TUSAŞ’ın İlk Orta Gövde Uçakları Göklerde Yerini Aldı

JSF/F-35 Programı kapsamında, üretimi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de gerçekleştirilen ilk "Orta Gövde"den oluşan uçak ABD'deki nihai montaj hattında tamamlanarak hizmete girdi.



A- A+
14.03.2015 tarihli yazı 11140 kez okunmuştur.
JSF/F-35 Programı kapsamında, üretimi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de gerçekleştirilen ilk "Orta Gövde"den oluşan uçak ABD'deki nihai montaj hattında tamamlanarak hizmete girdi.
 

JSF/F-35 Programı

SF/F-35 Müşterek Taarruz Uçağı, tek pilot ve tek motorlu, beşinci nesil, hava-yer taarruz, keşif, taktik, savunma gibi çok maksatlı, görevleri düşük görünürlük özelliğiyle gerçekleştirebilen bir avcı / savaş uçağıdır. Programda Türkiye'nin yanı sıra yer alan diğer katılımcı ülkeler şunlardır; Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya, Hollanda, Kanada, Avustralya, Norveç ve Danimarka
 



►İlginizi Çekebilir: İlk Yerli Haberleşme Uydusu


Uçağın en karmaşık yapısal bölümlerinden birisi olan "Orta Gövde" ABD dışında tek kaynak olarak TUSAŞ tarafından üretilmektedir. Bunun yanısıra "Kompozit Komponentler, Hava Alığı ve Hava-Yer Harici Yük Taşıyıcı-Pylon" dünyadaki iki kaynaktan birisi olarak yine TUSAŞ tarafından üretilmektedir.
 



►İlginizi Çekebilir: HÜRKUŞ İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

 

İlk Orta Gövde’den Oluşan Uçak Göklerde

JSF/F-35 Programı kapsamında, üretimi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de gerçekleştirilen ve müşterileri Northrop Grumman ile Lockheed Martin'e, 11 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen törenle teslim edilen ilk "Orta Gövde"den oluşan uçak ABD'deki nihai montaj hattında tamamlanarak Şubat 2015'de hizmete girmiştir.
 

Halen ABD dışında tek kaynak olarak üretim yapan TUSAŞ'ın JSF/F-35 Orta Gövde üretim faaliyetleri, Türk uçaklarının Orta Gövde'lerinin üretimleri de dahil olmak üzere, 2030'lu yıllara kadar devam edecektir. TUSAŞ, "Orta Gövde"lerin yanı sıra, "Metalik Alt Gövde"ler, "Hava-Yer Harici Yük Taşıyıcı Pylon"lar, "Kompozit Komponentler" ve "Hava Alığı" üretimlerine de dünyada tek veya iki kaynaktan birisi olarak devam etmektedir.

Kaynak

►TUSAŞ
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.