elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tekno Ray Solar Burdur’da Güneş Enerjisi Santrali Kurulumuna Başladı

Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sektörünün en önemli oyuncusu olan Tekno Ray Solar, Burdur’da bulunan ve 6600 kWp kurulu güce sahip olması planlanan Çallıca Güneş Enerjisi Santralinin kurulumuna Mart ayı itibariyle başladı.



A- A+
06.04.2016 tarihli yazı 8909 kez okunmuştur.
Yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı güneşi, kurduğu santrallerle tüm işletmeler için karlı bir yatırıma dönüştüren Tekno Ray Solar, 2016 yılı içerisinde kurmayı planladığı 60 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali projelerinden Burdur’da yer alacak olan Çallıca GES’in kurulumuna Mart ayı itibariyle başladı. Toplamda 125 bin m2’lik alan üzerine kurulması planlanan Çallıca Güneş Enerji Santrali’nin Ağustos ayında devreye alınması planlanıyor.



Tekno Şirketler Grubu’nun kurulumunu gerçekleştirdiği Konya Karapınar ve Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali olan Konya Kızören’den sonra üçüncü yatırımı olan Çallıca GES projesinde; altyapı çalışmaları, dizayn kurgusu, saha kurulumu, proje izin aşamaları, uzaktan izleme sistemi süreçleri, Tekno Ray Solar’ın uzmanlaşmış ekibi tarafından yürütülüyor. Uzaktan izleme sistemi ile üretim değerlerine anlık ulaşabilme imkanı sağlayan Çallıca Güneş Enerjisi Santrali’nin, yılda 11.000.000 kWh elektrik üretmesi hedefleniyor. En kaliteli santraller, en iyi ürünler ve en verimli tasarım stratejisiyle Tekno Ray Solar tarafından yapılandırılan ve direkt şebekeye bağlı olarak kurulan santral, ürettiği elektriğin tamamının satışını gerçekleştirmeyi planlıyor.

Çallıca Güneş Enerjisi Santrali devreye alındıktan sonra yıllık ortalama 17.000’in üzerinde ağacın kurtarılmasını ve ortalama 6700 ton CO2 salınımının engellenmesini sağlayacak.
 
 
Tekno Ray Solar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özenbaş'ın Röportajı



Tekno Ray Solar Tanıtım Videosu




Kaynak: