elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Türkiye’den Sepiciler Deri’ye Enerji Verimliliği Projesi

Siemens Türkiye, farklı sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik enerji verimliliği projeleri geliştirmeye devam ediyor. Türkiye deri sektörünün önde gelen üreticilerinden Sepiciler Deri ve Siemens Türkiye arasında Enerji Performans Sözleşmesi imzalanırken, hayata geçirilecek Enerji Verimliliği Projesi ile Sepiciler’in elektrikten yüzde 17,2, doğalgazdan ise yüzde 27,3 oranında tasarruf etmesi öngörülüyor.



A- A+
04.05.2021 tarihli yazı 4149 kez okunmuştur.
165 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Siemens Türkiye, özellikle son 25 yıldır verimli enerji kullanımı alanında Türkiye’de yeni modeller oluşturarak yatırımcı kültürüne ve altyapısına uygun projeler hayata geçiriyor. Danışmanlık, mühendislik, proje uygulama ve garantör rollerini finansman ile birleştiren, bir çatı altında bu hizmetleri veren tek uluslararası şirket olan Siemens Türkiye, farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik bütüncül bir yaklaşımla çözümler sunuyor.
 

 
Son olarak Türkiye’nin lider deri üreticilerinden Sepiciler Deri’nin Enerji Verimliliği Projesi için anlaşmaya varan Siemens Türkiye, devreye alacağı projeyle Sepiciler Deri’ye elektrikten yüzde 17,2, doğalgazdan yüzde 27,3 tasarruf sağlayacak. Ayrıca ısı geri kazanım sistemleriyle atık ısıların yeniden değerlendirilmesi mümkün olacak.
 

Projenin devamında enerji kaybının önüne geçilmesi için enerji izleme sistemi kurulacak. Siemens Türkiye’nin bu proje için sunduğu Enerji Performans Sözleşmesi ile hedeflenen tasarruf miktarı garanti altına alınacak. Projenin sektör açısından örnek bir uygulama olacağına dikkat çeken Siemens Türkiye Bölgesel Çözümler ve Servisler Direktörü Tolga Afşin, “25 yıllık enerji servis (ESCO) şirketi kimliğimiz ve dünya ESCO pazarındaki liderliğimizle, Türkiye’de üretim yapan farklı sektörlerden müşterilerimize, ihtiyaç ve beklentilere uygun çözümler üretiyoruz. Sepiciler Deri ile başlattığımız enerji verimliliğini esas alan bu projenin sürdürülebilirlik faaliyetleri açısından da önemi büyük. Firmaların sürdürülebilir hedeflerine ulaşmasında, finanstan enerjiye tüm kaynakların verimliliği ve dijital dönüşüm önemli rol oynuyor. Sepiciler Deri’ye hem enerji tasarrufu alanında hem de projeyi hayata geçirme noktasında Siemens Finansal Kiralama A.Ş. (Leasing) aracılığı ile sağladığımız finansman desteği ile önemli bir başarıya imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.
 

Siemens Türkiye desteğiyle hayata geçirdikleri enerji verimliliği projesinin şirket faaliyetleri açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Sepiciler Deri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepici “ Kuruluşumuzdan bu yana kaynakları en etkin şekilde kullanarak uluslararası kalite standartlarında ürün ve hizmet sunmayı felsefe edindik. Bu doğrultuda yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Saha çalışmaları, analiz süreci ve projenin hayata geçirilmesi ile beraber yaklaşık 1 seneyi bulacak bu proje ile belirlenen revizyon ve değişiklerle enerjiden yüzde 24,8 tasarruf ederken, karbon salınımımızı yıl bazında 894 ton azaltacağız. Bunun yanında devreye alınacak Enerji İzleme Sistemi ile de elektrik, su, doğalgaz ve buhar tüketimlerimizi anlık olarak izleyebileceğiz, tüketimlerimiz tamamen kontrolümüz altında olacak” dedi. Sepici, Siemens Türkiye’nin özverili, çözüm ve üretici odaklı bakış açısından çok memnun kaldıklarını belirterek , projenin bir an önce hayata geçmesini sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.


Siemens Leasing ile Kolay Ödeme


Siemens Finansal Kiralama A.Ş., bir Siemens iştiraki olarak Siemens Finansal Hizmetler’in Türkiye’deki finansal kiralama faaliyetlerini 1997 yılından bu yana yürütüyor. Finans alanındaki uzmanlığını, Siemens markası güvenilirliği ile bir araya getirerek yatırımlara, makine ve ekipman alımlarında avantajlı finansman paketleri sunuyor. Siemens Leasing, özellikle enerji verimliliği projelerinde sunduğu uzun ödeme planlarıyla dikkat çekiyor. Siemens Leasing ile gerçekleştirilecek projede Sepiciler Deri, ödemeleri uzun vadeye yayılan bir dönemde yapacak. Böylelikle ilk günden nakit akışına pozitif etki oluşturulacak ve sağlanan tasarruflar geri ödemelerin ana kaynağını oluşturacak.

Kaynak: