elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, 3. Bakım İstanbul Sempozyumu’nda Endüstrileri İleri Taşıyacak Çözümleri Paylaştı

Schneider Electric, işletmelerin sürdürülebilirliğinde kritik bir unsur olan bakım operasyonlarını güçlendirecek çözümlerin paylaşıldığı 3. Bakım İstanbul Sempozyumu’nu köklü uzmanlığı ve global deneyimiyle destekledi.



A- A+
07.06.2024 tarihli yazı 569 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, altın sponsor olarak desteklediği 3. Bakım İstanbul Sempozyumu’nda endüstriyel bakım alanındaki uzmanlığını ve yenilikçi çözümlerini sektör paydaşlarıyla buluşturdu. İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından tesis ve fabrikalardan sektör temsilcilerini ağırladı.

 

Sempozyuma Schneider Electric çözümleri damgasını vurdu


2 gün süren sempozyum boyunca sektör liderleri, endüstride bakım operasyonlarının sağladığı önemli avantajları vurguladı. Ekiplerin güvenliğini en üst düzeyde tutan, ekipman ömrünü uzatan ve maliyetlerin önüne geçen bakım stratejileri ve teknolojileri, operasyonların çevresel etkisini de minimize ediyor.

Bu kapsamda sempozyumda Schneider Electric’in endüstriyel otomasyon ve enerji yönetimi için sunduğu IoT özellikli, açık mimari ve platformu EcoStruxure, modüler IIoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) uygulamalarını da içeren güçlü agnostik yazılım portföyü ve bu alanda uzman şirketi AVEVA ile birlikte uçtan uca çözümleri sektör paydaşlarına sunuldu.

Bu hizmetleriyle Schneider Electric endüstriyel işletmelerin insanları, verileri ve iş bütünlüğünü koruyan emniyetli, güvenilir ve güvenli bir ekosistemde faaliyet göstermelerinde rol alıyor. Yazılım, otomasyon ve enerjinin etkileşimi ile sürdürülebilir bir endüstriyel organizasyonun kurulmasına olanak sunuyor. Bu da yatırımın hızlı geri dönüşü, bakım-onarım ve arıza maliyetlerinden tasarruf, karbon ayak izinde azalma ve kârlılıkta artış sağlıyor.



 
Türkiye’nin dört bir yanındaki tesis ve fabrika temsilcilerinin katıldığı sempozyumda, EcoStruxure mimarisi başta olmak üzere Schneider Electric çözümleri büyük ilgi topladı.


Schneider Electric’in insanları kuvvetlendiren ve süreçleri sağlamlaştıran bu çözümlerinden EcoStruxure Asset Advisor, sempozyuma damgasını vuran çözümlerden biri oldu. EcoStruxure Asset Advisor, gerçek zamanlı verileri analiz ederek proaktif bakım stratejileri geliştirilmesine yardımcı oluyor.

Ayrıca Schneider Electric, EcoStruxure mimarisi üzerine kurguladığı servis modeli ile arızaların daha gerçekleşmeden fark edilmesine ve anormal durumlarda ekiplerin Web ve mobilde 7/24 uyarı sistemi ile erkenden bilgilendirilmesine olanak sağlıyor. Sürekli iyileştirmeler, analizler ve ihtiyaca yönelik bakım planları öneriyor. Bu sayede bakım bütçesini de optimize ediyor.
 

Alanında öncü çözümler interaktif sunumlarla sektör temsilcilerine sunuldu


Schneider Electric’in endüstriyel otomasyon ve hizmetler ekipleri, etkinlik boyunca çeşitli sunumlar ve paneller ile sektörün gelişimine yönelik çözümleri paylaştı. “Veri Analizi ile Kestirimci Bakım ve Operasyonel İş Güvenliği Yönetimi” başlıklı sunumda kestirimci bakımın veri analizi yöntemleriyle nasıl daha güvenli ve verimli hale getirilebileceği aktarıldı. “Yapay Zeka Destekli Yeni Bakım Hizmetleri” başlıklı sunumda yapay zeka teknolojilerinin bakım süreçlerine entegrasyonu ve bu alanda sağlanan yenilikler masaya yatırıldı. “Atık Su Arıtmada Enerji Yönetimi ve Otomasyon” oturumunda enerji verimliliği ve otomasyon teknolojilerinin atık su arıtma süreçlerindeki rolü ve önemi vurgulandı. “Sürdürülebilir ve Verimli Tesisler İçin Bakım Hizmetlerinin Önemi” sunumunda ise bakım hizmetlerinin sürdürülebilirlik ve verimlilik odağında işletmelere sağladığı avantajlar konuşuldu.

 
 
Kaynak: