elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

KACO, Siemens Ailesine Katıldı|
SIEMENS

Siemens, Almanya'nın Neckarsulm merkezli dokuzdan fazla ülkede faaliyet gösteren, enerji sektörünün lider güç elektroniği üreticilerinden KACO new energy GmbH’ın dizi (string) inverter iş birimini satın aldı. Satın almayla birlikte Siemens, ulaşım sistemleri (e-mobility) ve enerji depolama sektörlerindeki teknoloji liderliğini daha da güçlendirecek.



A- A+
31.05.2019 tarihli yazı 7343 kez okunmuştur.
Siemens, Almanya'nın Neckarsulm merkezli dokuzdan fazla ülkede faaliyet gösteren, enerji sektörünün lider güç elektroniği üreticilerinden KACO new energy GmbH’ın dizi (string) inverter iş birimini satın aldı. KACO new energy GmbH ürün hattı, bir aile evi için tasarlanan inverter ünitelerinden, ticari binalara, altyapılardan, megawatt elektrik üreten güneş parkları için komple sistemlere kadar tüm güç aralığını kapsıyor.

Siemens Geleceğin Şebekeleri segmentindeki Dağıtım Sistemleri İş Birimi’ne entegre edilecek KACO ile hızlı büyüyen fotovoltaik, ulaşım sistemleri (e-mobility) ve enerji depolama sektörlerindeki teknoloji liderliğini daha da güçlendirecek.Satış anlaşması rekabet kurumları tarafından da onaylanan satın almada, proje geliştirme ve EPC işleri satın alma kapsamında yer almıyor.



►İlginizi Çekebilir: Siemens Türkiye’den iş süreçlerini hızlandıracak mobil uygulama:Digipartner


Siemens Akıllı Altyapılar Dağıtım Sistemleri CEO’su Stephan May satın alma hakkında şunları ifade etti: “KACO new energy GmbH’nin Siemens ailesine katıldığını açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. Birlikte daha güçlüyüz ve daha hızlı büyüyebileceğiz. İş birimlerimiz arasındaki entegrasyonu geliştirmek için hep birlikte çalışacağız ve dağıtık enerji sistemlerindeki uzmanlığımızı güçlendireceğiz.

Satın almayla birlikte Siemens, en yeni teknolojili inverterlere erişim imkanı kazanacak. Bu inverterler silisyum karbür bazlı oldukları için güç yoğunluğu ve verimlilikte en yüksek değerlere ulaşıyor. Bu da  zorlu iklim koşullarındaki, özellikle yüksek sıcaklıklarda kurulumlarda avantaj kazandırıyor. Bu teknoloji sayesinde ağırlığı 80 kilogramı geçmeyen bir inverter 125 kVA tam güç üretiyor. Yüksek seviyedeki güç yoğunluğu inverterin 1,5 katına kadar yüklenmesine olanak tanıyor.



KACO new energy Türkiye Ülke Müdürü Nedret Ünlü “Güneş enerjisi sektörünün Türkiye'de hızla büyümeye başladığı 2014 yılından bugüne kadar 1 GW üstünde inverter satışı yaptık. Sadece inovatif inverter üretimine odaklanmış bir firma olarak, bundan sonra Siemens’le hem enerji verimliliği ve yönetimi konusunda hem de servis hizmetlerinde liderlik tek hedefimiz. Bunun yanı sıra başta Balkan ülkeleri olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısını da hızla artıracağız."

Siemens Türkiye Dağıtım Sistemleri Bölüm Yöneticisi Sinan Bubik “KACO’nun hızlı yapısı ve uygun ürün portföyü sayesinde elde ettiği önemli pazar konumunun ve Siemens’in Türkiye’de 163 yıldır oluşturduğu köklü ve yaygın servis ağı ve yenilenebilir enerji tecrübesinin birleşmesi ile Siemens pazarın en büyük oyuncusu olacaktır.”
 


Siemens Türkiye hakkında:


1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 163 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %25'tir.

Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere yılda 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır. (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu) Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleriyle hizmet vermektedir.


Siemens hakkında:


Siemens AG (Berlin ve Münih), 170 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalizasyon alanlarına odaklanmaktadır. Enerjiyi ve kaynakları verimli kullanan teknolojilerin dünyadaki en büyük üreticilerinden olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens endüstriyel otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinin yanı sıra altyapı çözümlerinde de öncülük etmektedir. Halka açık iştiraki Siemens Healthineers AG ile şirket, önde gelen tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve gerek laboratuvar diagnostiği gerekse klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2018 tarihinde sona eren 2018 mali yılında Siemens’in toplam cirosu 83 milyar Euro, net kârı 6,1 milyar Euro olmuştur. Eylül 2018 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 379 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 
 

 



KACO New Energy hakkında:


Alman mühendisliğinin kalesi olarak bilinen Stuttgart bölgesinde ki Neckarsulm/Heilbronn şehrinde 1950 yılından beri, bugünün solar inverterlerinin atası olan elektromekanik dönüştürücülerin dünya çapında en büyük üreticisi olan KACO new energy GmbH, 2014 yılında 100. yıl dönümünü kutlayarak, bugün KACO new energy adı altında kendi alanında küresel boyutlarda bir aktör konumunda ve dünyanın en büyük solar inverter üreticilerinden biridir.

KACO new energy GmbH ; 1998 yılından bu yana güneş enerjisi bazlı çözümler geliştirme ve üretim faaliyetlerine yoğunlaşmış yapısı ile bu teknolojinin bir öncüsü olarak, trafosuz inverter üretimini seri imalat  halinde ilk kez 1999 yılında üreterek , günümüze  kadar 10 Gigawatt üzerinde kümülatif güce sahip 600.000 inverter teslimatını yapmış durumdadır.

Güneş enerjisi projelerini dünyanın neresinde planlarsanız planlayın, 
KACO new energy GmbH size ürün portföyü ve servis hizmetleri ile uzun yıllara dayanan deneyimi, bölgesel yakınlığı, yenilikçi ve güvenilir, "Made in Germany" teknolojisiyle eşlik edecektir.


Kaynak: