elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İş Ortaklarını geliştiren Dijital Olgunluk Programı

Başarılı şirketler dijitalizasyonu geliştirmek, Endsütri 4.0’ı kaçırmadan çağın gerekliliğine ayak uydurmak ve dijital dönüşümünü tamamlamak için çalışanlarının dijital olgunluklarını yükseltecek yatırımlar yapıyor. Çeşitli testlerle çalışanlarının dijital olgunluklarını ölçümlüyor. Şirketlerin tamamladığı dijital olgunluk daha fazla finansal getiri de sağlayabilir mi? Detaylar Siemens Türkiye Elektrik ve Elektrifikasyon Ürünleri Direktörü Eylem Korucuoğlu'nun yazısında...



A- A+
09.11.2021 tarihli yazı 3505 kez okunmuştur.
TÜRKONFED’in gerçekleştirdiği araştırma dijital olgunluk arttıkça finansal olgunluğun da arttığını ortaya koyuyor. Hal böyle olunca şirketlerin dijital dönüşümlerini tamamlayabilmeleri için çalışanların da gerekli dijital olgunluğa erişmeleri önemli hale geliyor. Son günlerde ekosistemle birlikte gelişme hedefiyle, global ve büyük şirketlerin paydaşlarının da dijital olgunluklarını ölçme ve geliştirmeye yönelik çalışmaları daha çok öne çıkıyor. Siemens Türkiye’nin iş ortaklarına yönelik hazırladığı Dijital Olgunluk programı da bu amaçla hayata geçirilmiş bulunuyor.

Dijital dönüşüm endüstriden sanayiye, eğitim, turizm, kamu hizmetleri, altyapı sistemleri gibi sayısız iş kolunda önemini her geçen gün artırıyor. Dijital dönüşümünü tamamlamış şirketler bulundukları pazarda rekabette de öne çıkıyor. Dijitalleşmenin artmasıyla birlikte ticaret de dönüşüme uğradı ve e-ticaret dediğimiz bir yapıda satın alma ihtiyacı dijital ortama taşındı. Dijital dönüşümün oldukça ivmelendiği bir pazarda, e-ticarete yatırım yapılması, müşteri ihtiyaçlarının hızlı ve otomatize şekilde karşılanmasına katkı sağlıyor. Bu bilinçle yola çıkan program, partnerlerine pazarda online tarafta olmanın avantajları, rekabette geride kalmamaları için e-ticarette uyulması gereken kurallar ve takip edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi veriyor. E-ticaret sitesinin kurulmasından sonra marka bilinirliğinin artırılması, satış kanallarının ve bölgelerinin çeşitlendirilmesi gibi konularda yol haritası çiziliyor. Yalnızca satışa odaklanmayan yapıda CRM sistemi ile müşteri datasına erişme ve müşteri memnuniyeti ölçme gibi uygulamalar partnerlerle buluşuyor. Bu adımları izleyen partnerler müşterilerin alışkanlıklarını görme imkanı elde ediyor.




► İlginizi Çekebilir: Siemens Dijital Dönüşüm için CFO 4.0 Araştırması

Dijital pazarlama ve sosyal medyanın önemi dijitalleşmeyle birlikte artmaya devam ediyor. Programda dijital pazarlama ve etkili sosyal medya kullanımının önemi ve uygulanabilecek öneriler partnerlerle buluşturuluyor. Bu şekilde dijital dünyada varlık göstermenin yanında satışı destekleyecek öneriler paylaşılıyor.
 


Siemens Türkiye Elektrik ve Elektrifikasyon Ürünleri Direktörü Eylem Korucuoğlu


Dijital Olgunluk Programı Kapsamı ve Çözümler


Siemens Türkiye, değişen iş yapış şekillerine iş ortaklarının adapte olabilmesi için hayata geçirdiği Partner Dijital Olgunluk Programı ile partnerlerinin;

 Satış ve Pazarlama
 E-ticaret
 Müşteri Destek
 Finans ve Muhasebe
 Depo – Lojistik
 Satın Alma
 İnsan Kaynağı

 Üretim süreçlerinde mevcut durumlarını analiz ederek partnerlerinin yetkinliklerini artıracak kapsamlı webinarlar ve çözüm paketleri sunuyor. Siemens Türkiye ‘Dijital Olgunluk Programı’nı sürdürülebilir kılarak partnerlerinin her yıl dijital olgunluklarını ölçerek gelişimi de gözlemlemeyi amaçlıyor.
 

Programda Yer Alan Eğitim Paketleri ve Çözümler:


 Dijital Olgunluk Endeksi
 Çözüm, Eğitim Paketleri ve Benchmark’lar
 Siemens sponsorluğunda Mini MBA programı
Dijital Pazarlama ve E-Ticaret altyapı desteğinde Siemens’in anlaşmalı olduğu firmalardan partnerlere özel indirim
 Siemens’ in uzmanlığı olan konularda benchmark webinarları
 Veri Analitiği
 İnsan Kaynağı
 Finansal Araçlar
 Üretim
 

Programın Gelecek Hedefleri


 Yeni iş yapış şekilleri ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik dijital dönüşümü sağlamak program kapsamındaki hedeflerin başında geliyor.
 Bu kapsamda, düzenli aralıklar ile yapılacak değerlendirmeler ile gelişimin sürekliliğinin desteklenmesi amaçlanıyor.
 Programa dahil olan partnerlerin dijital olgunluk seviyelerinin iki yılda iki katına çıkarılması hedefleniyor.

Yazar: Siemens Türkiye Elektrik ve Elektrifikasyon Ürünleri Direktörü Eylem Korucuoğlu