elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İş Gücü Sıkıntısı Otomotiv Üreticileri İçin Endişe Kaynağı

Küresel ABB Otomotiv İmalatına Genel Bakış Araştırması, artan işçilik maliyetleri ve iş gücü eksikliğinin endüstrinin önemli sorunlarından biri olduğunu ortaya koyuyor.



A- A+
05.04.2023 tarihli yazı 8997 kez okunmuştur.
ABB Robotik tarafından yaptırılan ve önde gelen endüstri yayını Automotive Manufacturing Solutions ile ortaklaşa hazırlanan ankete göre, artan işçilik maliyetleri ve iş gücü eksiklikleri, otomotiv üretimi için büyüyen küresel bir endişe kaynağı. Tüm yanıt verenlerin yaklaşık üçte biri (%31) iş gücü eksikliklerini en önemli üç zorluk arasında listelerken, %35'i artan maliyetler söz konusu olduğunda işçiliği en çok endişelendiren alan olarak sıraladı.

En önemlisi, anket bu endişelerin yalnızca genel eksikliklerle sınırlı olmadığını ortaya koydu. Ankete katılanların yarısından fazlası (%56) karşılaştıkları zorluklardan işgücü ve yeni beceriler arasında seçim yapmaları istendiğinde özel yeni becerilere sahip iş gücüne sahip olmayı ilk sıraya koydu. Hızla değişen otomotiv sektörü için yeni becerilerin gerekli olduğu görüşünü ifade eden katılımcıların %48’i insanları bu sektöre çekmek için daha fazlasının yapılmasının gerekli olduğunu öne sürdü.



ABB Robotik Otomotiv İş Kolu Genel Müdürü Joerg Reger, "Modası geçmiş algılar genellikle otomotiv üretimini olumsuz bir şekilde değerlendiriyor, ancak akıllı otomasyon, yapay zeka ve artan sanallaştırma kullanımıyla sektörümüz artık çalışılacak en heyecan verici ve en ileri teknolojiye sahip yerlerden biri. Katılımcıların %58'i eğitim, beceri kazandırma ve eğitimin değişen işgücünün zorluklarını ele almasının anahtarı olarak, açık ara en büyük tek önlem olduğunu belirtti. Bu nedenle, öğrencilere otomasyon ve yazılım becerilerini öğretmek için dünyanın dört bir yanındaki okullar ve üniversitelerle iş birliği içinde programlar geliştirdik." dedi.

"Erken yaşlardan itibaren başlattığımız sosyal yardım programlarımız, zorluklarla mücadele ve oyunlar yoluyla robotlarla etkileşim kurma fırsatı sunarak, yakında geleceğin akıllı üretim çözümleriyle çalışan bir kariyere yol açabilecek bir ilgi uyandırıyor. ABB'nin çığır açan PixelPaint sistemi, Norveç'teki Stavanger Üniversitesi'ndeki bir öğrencinin yardımıyla geliştirildi,” diye devam etti Reger.

 

Anket aynı zamanda sektördeki bölgesel farklılıkları da ortaya çıkarıyor; genel iş gücü eksiklikleri Asya (%37) ve Avrupa'ya (%34) kıyasla Kuzey Amerika'da (%56) daha büyük bir endişe kaynağı. Tersine, Kuzey Amerika'da sadece %37 ve Avrupa'da %48'in aksine, yeni beceriler Asya'da (%57) çok daha fazla talep görüyor. OEM'ler ve 2. Kademe tedarikçiler de bu endişeyi yüksek oranda derecelendirdi.

ABB anketi, 600'e yakın küresel endüstri uzmanı ile otomotiv dünyasının her seviyesindeki malzeme üreticilerini içeren yönetim, mühendislik ve diğer kilit profesyonellerini kapsıyor.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.