elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

HALICI Elektronik PILZ’in Global Sistem Partneri Oldu

Makine emniyetinin mucidi PILZ’in globalde başlattığı “Sistem Partnerliği” uygulamasının Türkiye’deki ilk üyesi HALICI Elektronik oldu.



A- A+
11.01.2019 tarihli yazı 7164 kez okunmuştur.
Makine emniyetinin mucidi PILZ’in globalde başlattığı “Sistem Partnerliği” uygulamasının Türkiye’deki ilk üyesi HALICI Elektronik oldu. PILZ’in 2018 yılı başında başlattığı “Global Sistem Partnerliği” uygulaması kapsamında, faaliyette olduğu 32 ülkedeki partner adayları ile görüşmeler ve değerlendirmeler başlatıldı. Firma ve kaynak büyüklüğü, sektörel tecrübe ve referans, mühendislik kabiliyetleri ve organizasyonel uygunluk gibi birçok farklı kriteri yerine getiren HALICI Elektronik PILZ’in başta Türkiye olmak üzere, Ortadoğu bölgesinde “Sistem Partnerliği” ünvanına layık görüldü.
 
İmza töreni HALICI Elektronik üst yönetimi ve PILZ’in satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Erles ve Bölge Satış Yöneticisi Oliver Recklebe’nin katılımları ile PILZ’in İstanbul’daki merkez ofisinde yapıldı. HALICI Elektronik Genel Müdürü Hüseyin Halıcı ile PILZ Genel Müdürü Yavuz Çopur’un imza koydukları sözleşme ile HALICI Elektronik PILZ’in global sistem partnerleri arasındaki yerini aldı.

 
 

İmza töreni sonrası konuşan Hüseyin Halıcı bu anlaşma ile HALICI Elektronik’in gerek makine emniyeti uygulamaları ve revizyonları, gerekse de Sanayi 4.0 yazılım ve çözümleri konusunda şirketlerinin sektörde önemli bir portföy değeri ve tecrübe kazanacağını bildirdi.
 
PILZ Genel Müdürü Yavuz Çopur ise HALICI Elektronik gibi güçlü ve tecrübeli bir partneri kazanmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek yapılan bu işbirliğinin sadece Türkiye’de değil, PILZ Türkiye’ye bağlanan coğrafyada da kendilerine önemli bir güç katacağını vurguladı.
 
 

PILZ Hakkında:


Emniyet Otomasyonunun mucidi Pilz 1948 yılında Hermann Pilz tarafından Almanya’da kuruldu. 1968 yılında Dünya’nın ilk çift el emniyet rölesini pazara sunduğu günden bugüne Pilz icat ettiği Emniyet Otomasyonu konusunda ileri teknoloji üreten, ürün ve hizmetler geliştiren sektöründe lider bir şirket haline geldi.
Bugün Pilz, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu iki bini aşkın çalışanı ve 32 ülkede kendi şirketleriyle, 5 kıtaya yayılmış temsilcilik ve distribütörleriyle dünya pazarına emniyet ve otomasyon konularında ürün ve hizmetler sunan küresel bir oyuncu haline gelmiştir.

Pilz’in insan kaynaklarının %20’sini AR-GE’ye ayırması onu otomasyon sistemi üreticiliğinden çok teknoloji şirketi haline getirmiştir. 2009 yılında pazara sunduğu PSS 4000 otomasyon sistemi Emniyet ve Standart kontrolü tek bir platformda toplamakla kalmamış, aynı zamanda otomasyon mühendisliği ve programcılığında %40’a varan maliyet tasarrufu sağlayarak sektörde bir çığır açmıştır.
 
Dünya çapında aynı içerik ve kalitede sunduğu hizmetlerin haricinde Pilz, Türkiye ofisi bünyesinde Endüstri 4.0 kapsamında yapay zeka argümanlarını kullanarak endüstriyel yazılımlar geliştirmektedir. Türk sanayii için yenilikçi bir yaklaşım sergileyen firmaların üretken bir yapı kurmaları ve ülke kaynaklarının verimli kullanımı adına onlara destek sağlamayı amaçlamıştır.
 
Endüstriyel otomasyon camiasındaki donanım tecrübesini, yazılımsal yaklaşımlarla destekleyerek “Yarı Otonom” çalışan çözümler üretebilen Pilz Türkiye, bu alanda Bilişim Teknolojileri (BT) uzmanları ile beraber çalışmakta ve hedef kitlenin sorunlarına ve onların ihtiyacı olan çözümlere odaklanmaktadır.
 

HALICI Elektronik Hakkında:


Halıcı Elektronik 1994 yılında kurulmuş olup,  Türk endüstri sektörüne otomasyon, elektrik ve telekomünikasyon alanlarında hizmet sunmaktadır.
 
Kurulduğu günden bu zamana kadar deneyimli mühendislik kadrosuyla Türkiye'de ve yurtdışında çok sayıda Elektrik ve Otomasyon projesini başarıyla tamamlamış olup, partneri olduğu global firmalarla Türkiye’ de lider ürün tedarikçisi olan bir firma konumuna ulaşmıştır.
 
Halıcı Elektronik İstanbul merkez, Bursa, İzmir, Ankara şubelerinde 80 kişilik ekibiyle faaliyet göstermektedir. Gelişen teknolojileri takip ederek ve sürekli kendini geliştirerek, müşterilerine güvenilir çözümler sunan sektörde akla ilk gelen firma haline gelmiştir.
 
Endüstri 4.0 çözümleri için bilişim firmaları ile AR-GE çalışmaları yapan HALICI  ülkemizdeki üreticilere ileri teknoloji anlamında da katkıda bulunmayı hedeflemiştir.

Kaynak: