elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Haritalar Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarını Arayabiliyor

Google Haritalar'daki geliştirmeler sayesinde elektrikli araç şarj istasyonu bulmak artık daha kolay. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
22.01.2020 tarihli yazı 8061 kez okunmuştur.
İlk olarak Android Police tarafından tespit edilen Google Maps’in yeni özelliği, yalnızca şarj istasyonlarının konumunu değil, aynı zamanda mevcut şarj konnektörlerinin türünü de görüntülüyor. Otomobil üreticilerinin farklı şarj konnektörleri kullandığı göz önüne alındığında, elektrikli otomobil kullanıcıları için oldukça faydalı bir özellik olduğu görlüyor.  Bu özellik sayesinde arabanızı şarj etmek için bir yer aradığınızda, arama kutusunun hemen altındaki filtre çubuğunda aradığınız fişleri belirleme seçeneği göreceksiniz.

Android Police , işlevselliğin ABD ve İngiltere’de İOS ve Android uygulamalarında kullanılabildiğini bildirdi. Ancak, özellik henüz her yerde kullanılamıyor gibi görünüyor. Örneğin, Amsterdam'daki birçok şarj istasyonunu listelemesine rağmen, iOS uygulaması fiş türüne göre filtreleme seçeneği sunmuyor.
 

Gelişen Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

General Motors, LG ile elektrikli otomobiller için seri pil üretmek üzere bir ortak girişim kurduğunu açıkladı. İki şirket, Lordstown, Ohio'da kurulacak yeni bir tesis kurmak için toplam 2.3 milyar $ yatırım yapmayı planlıyor. Tesla Kaliforniya'daki Fremont'daki bir müşteri etkinliği sırasında Supercharger şarj istasyonlarının üçüncü neslini açıkladı. 
 
Yeni “V3” Supercharger, Tesla'nın 5 dakika içinde 75 mil menzil ekleyecek kadar hızlı olduğu Model 3' ün bazılarını 250 kW' lık bir hızda şarj edebiliyor. Tesla, V3 Supercharger'ın çığır açacağını söyledi. Çin Halk Cumhuriyeti resmi devlet tarafından işletilen basın ajansı Xinhau'ya göre  Elektrikli Araç Şarj Altyapısı Tanıtım İttifakı, ücretlendirme kalemlerinin yıllık % 69,3 büyüme kaydettiğini söyledi. 


Kaynak

►interestingengineering

►androidpolice
►theverge

Yazar: Esma Deveci

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.