elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss’un 2018 İlk Yarı Sonuçları, Sürdürülebilir Büyümenin Devamını İşaret Ediyor

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve mobil hidrolik çözümlerinde dünya devi Danfoss, 2018 ilk yarı finansal sonuçlarına göre ciro ve karlılığını artırmaya devam ederken yüksek yatırım seviyesini korudu.



A- A+
28.09.2018 tarihli yazı 5253 kez okunmuştur.
Danfoss, açıkladığı finansal sonuçlara göre 2018 yılının ilk yarısında %9 artışla 3,04 milyar EUR ciro, %21 artışla 370 milyon EUR faaliyet karı (FVÖK) elde ederken, hedef pazarlardaki yüksek yatırım seviyesini de korudu.

Danfoss CEO’su Kim Fausing; "Güçlü bir yarıyılı geride bıraktık. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz inovasyon girişimlerinin ve potansiyeli yüksek pazarların gelişimine yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyoruz. Aynı zamanda bu ivmeyi kullanarak yeni teknolojilere ve hem Danfoss'un hem de hizmet ettiğimiz pazarların dijital dönüşümlerine yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi.

 

“Çözümlerimiz, dünyayı dönüştüren birçok mega trende hitap ediyor. Şehirleşme ve iklim değişikliğiyle mücadele nedeniyle enerji verimliliği ve dijitalleşmeye yönelik talep artıyor. Küresel enerji tedariğinin çevre dostu teknolojilere kayması ile her geçen gün birçok sistem mekanikten elektriğe dönüşüyor. Bu süreçte de Danfoss hibrid ve elektrikli araçlar, gemiler ve iş makinaları için bir teknoloji tedarikçisi olarak geleceğin çözümlerini sunuyor"
 

Türkiye, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alacak

Kim Fausing, bu yıl 20’nci yılını kutlayan Danfoss Türkiye’ye olan güvenini İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında dile getirmişti. Türkiye’nin büyüme tutkusunun, yeni teknolojileri ve inovasyonları hızla takip etmesinin kendilerine büyük bir güven verdiğini belirten Fausing, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alabileceğini söyledi.
 


Danfoss, Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlıyor

Danfoss Türkiye, 2016 yılında %16, 2017 yılında ise %15 organik büyüme gösterdi. 2018 yılında da çift haneli büyüme hedeflediklerini belirten Danfoss Türkiye Genel Müdürü Emre Gören: “Yarıyıl sonuçları itibariyle ciromuz geçen senenin aynı döneminin %15 üzerinde.” dedi.
 

Emre Gören, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yılın geri kalanında da, ülkemizin karşı karşıya kaldığı tüm zorluklara rağmen altyapı yatırımları, ihracata yönelik makine üretimi ve enerji verimliliğine yönelik girişimlerin devam edeceğine ve Danfoss’un bu alandaki geniş ürün ve çözüm portföyü ile ekonomik büyümeye katkıda bulunacağına inancımız tam.

Türkiye’de enerji verimliliği özelindeki çalışmalarımızla hemen her sektörde bulunuyoruz. Üçüncü Havalimanı gibi birçok referans projenin ısıtma, soğutma, havalandırma sistemlerinin tüm elektrik ve mekanik kontrolü Danfoss tarafından sağlandı. Birçok belediye ile, su ve atıksu tesislerinde enerji verimliliğini artırıcı çalışmalar gerçekleştirdik, enerjimizin ve suyumuzun tasarrufuna katkıda bulunduk. Türkiye’nin gururu gemi inşa sanayinin ürettiği ve ihraç ettiği yeni nesil elektrikli gemilerin tahrik sistemlerini sağladık, iş makinası ve traktör üreticilerimizin tüm hidrolik altyapısı konusunda tercih edilen tedarikçi olduk. Gıdanın tarladan sofraya ulaşımındaki kayıpların azaltılmasını sağlayan soğuk zincir çözümlerimiz ve bilgi birikimimizi sektöre sunmaya devam ettik. Bölgesel Isıtma Sistemleri’nde öncü uygulamalar yaptık ve geniş çaplı dönüşüm konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yoğun şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Danimarka'nın enerji konusundaki bağımsızlığında son 85 yıldır önemli bir rol oynayan Danfoss olarak, şimdi de Türkiye'nin enerjide dış kaynaklardan bağımsız bir geleceğe doğru ilerlemesine yardımcı olmak için tüm birikimimizi kullanıyoruz.

 

Danfoss’un Türkiye’deki operasyonunun 20.yılını kutladığımız bu senenin ilk yarısında, ekibimize yatırım yapmaya da devam ettik ve ekibimizi büyüttük. Enerji ve iklim stratejimiz doğrultusunda LEED platinum sertifikalı yeni merkez ofisimizle karbon ayak izimizi ve enerji tüketimimizi azalttık.

Türkiye’deki bir diğer önemli bir yatırımımız olan DAF Enerji firmasının tüm hisselerini sene başında devraldık. Türkiye'nin enerjide bağımsızlık stratejisinin önemli bir parçası olan bölgesel ısıtma dönüşümünü desteklemek için Ar-Ge, üretim ve tasarım altyapımızı geliştirmeye devam ediyoruz.”

Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynak ile daha fazlasını yapmaya odaklanan stratejisiyle Türkiye’nin altyapı, enerji verimliliği ve emisyon azaltma yönündeki gelişimini desteklemeye devam edecek.


Kaynak: