elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss Kadın Lider Sayısını Artıracak

Danfoss, önümüzdeki beş yıllık süreçte yönetici konumundaki kadın sayısının %50 artacağını duyurdu. Kademeli hedefler belirleyen Danfoss, yöneticilerinin 2022 yılına kadar %25, 2025 yılına kadar da %30'unun kadın olmasını sağlayacak.



A- A+
09.03.2020 tarihli yazı 18067 kez okunmuştur.
Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, kadın lider sayısını, önümüzdeki beş yıllık süreçte büyük oranda artırmak amacıyla iddialı bir planı hayata geçiriyor. Şirket, başlattığı çeşitli girişimlerle günümüzde %20 seviyesinde olan kadın lider oranını, beş yılda %30 seviyesine yükseltmeyi hedefliyor.
 

Danfoss CEO’su Kim Fausing konuyla ilgili olarak; "Danfoss olarak daima değişen ve gelişen bir dünyada faaliyet gösteriyoruz. Durum böyle olunca bizi kendimizi geliştirmeye zorlayacak ve yeni fikir ve yaklaşımlar bulabilecek en iyi çalışanların bulunduğu ve farklı kimlik ve kökenlerin uyum içinde çalıştığı bir çalışma alanı oluşturmamız gerekiyor. Cinsiyet dağılımının yarı yarıya olduğu bir dünyada şirketimiz ve müşterilerimiz için en uygun çözümleri geliştirmek ve Danfoss'un yüksek potansiyelli, heyecan verici bir çalışma ortamı niteliğini korumak, kurum çapında ve her seviyede çeşitlilikten geçiyor. Günümüzde Danfoss toplam çalışanlarının %30'u kadın, yönetici kademesi içinde de bu oran %20. Bu yüzden kadın liderlerin sayısının yüzde 50 oranında artırılmasını sağlamak dünya çapındaki Danfoss kuruluşlarının tümünün birincil hedefleri arasında yerini buluyor.” dedi.
 


Danfoss CEO’su Kim Fausing
 

Danfoss İnsan Kaynakları Yöneticisi Ilonka Nussbaumer ise hedefler ile ilgili şöyle dedi: “Kadın liderlerimizin oranını %50 artırma hedefimize ulaşmak amaacıyla büyük gayret göstermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Yeni ve alışılmadık yöntemler denemeli, kendimizi gelişmeye zorlamalı, hem şirket içinde bu gayretlerin yüksek önceliğe sahip olduğuna inanmalı, hem de dış dünyaya Danfoss'un her iki cinsiyet için de cazip bir şirket olduğuna dair açık ve net mesajımızı iletmemiz gerekiyor. Çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkesiyle yola çıkan Danfoss, çok sayıda önemli ve sağlam temelli girişimler başlatıyor. İşe alım sürecine, yetenekli kadınları kaybetmemeye ve kadın çalışanlarımızın gelişimlerine katkıda bulunup yarının başarılı liderleri olmalarını sağlamaya daha da fazla önem vereceğiz. Danfoss'un yüksek lisans ve yetenek programlarındaki dağılımın yarı yarıya olmasını sağlayacağız. Danfoss yetenek programında yer alan kadın çalışanların gelişimini destekleyecek bir sistem ile tüm kadınların gelişim planları çerçevesinde kariyer koçluğundan faydalanması sağlanacak. Tüm Danfoss liderleri kapsayıcı liderlik konusunda eğitim görecek ve yönetim ekiplerindeki kadın oranını 2025 yılına dek %30 seviyesine yükseltmeyi hedefleyecek.
 

Faaliyet gösterdiğimiz başlıca ülkelerden çoğunda kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitim programlarında hala yeterince temsil edilmediğini biliyoruz. Bu da bu bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitim programlarını kadınlar açısından daha cazip hale getirme sorumluluğumuz olduğu anlamına geliyor. Bir mühendislik ve teknoloji şirketi olarak dünyaya öncülük edip kadın lider sayısını artırmanın şirketlerin gelecek gelişimi açısından önem taşıdığını gösterme fırsatını kaçırmamalıyız."

 Danfoss Hakkında:

Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynakla daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap veren Danfoss’un ürün ve hizmetleri soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor kontrolü ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Danfoss, aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ek olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermektedir. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 27 bin çalışanı ve müşterileriyle Danfoss, günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hâlâ kurucu ailenin elinde bulunmaktadır.