elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Şehirlerde Siemens Türkiye İmzası

Siemens Türkiye, bu yıl ikincisi düzenlenen ve pandemi nedeniyle dijital ortamda gerçekleşen Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı’na katılarak, akıllı şehirler ve dijitalleşme odaklı teknolojiler özelindeki son gelişmeleri ve vizyonunu paylaştı.



A- A+
13.10.2020 tarihli yazı 19293 kez okunmuştur.
Siemens Türkiye, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesindeki Bilişim Vadisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı’nda, Nesnelerin İnterneti ve akıllı şehirler vizyonunu gündeme getirdi. Pandemi nedeniyle 8 Ekim tarihinde dijital ortamda kamu ve özel kurumlardan 500’ü aşkın katılımcıyla gerçekleşen konferansta, Siemens Türkiye İnovasyon ve Strateji & Arge Grup Müdürü Yusuf Kaya, akıllı şehirlerin inşası için ürettikleri teknolojileri anlattı.
 

IoT Tabanlı Akıllı Şehirler ve Nesnelerin İnterneti başlıklı bir sunum gerçekleştiren Kaya’nın verdiği bilgilere göre, dijitalizasyon iş yapış şekillerinden günlük hayata kadar her şeyi değiştiriyor. Artık gündemimiz de yapay zekâ, nesnelerin interneti, birbiriyle iletişim kurabilen cihazlar ve binalar var. Sürdürülebilir yöntemleri kullanarak bu konulara odaklanmak gerekiyor. Siemens de bu vizyonla ele aldığı akıllı şehirler konsepti için gerekli olan ürün ve teknolojilere yatırım yaparak, bu teknolojileri kamu ve özel kurumların kullanımına sunmuş bulunuyor.



Siemens Türkiye, şebeke yönetiminde sahip olduğu perspektifle ve ürettiği sistemlerle birlikte, oluşacak ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yazılımları hızla devreye alma ve sorunlara müdahale etme kabiliyetine de sahip bulunuyor. Örneğin, ülke veya şehir şebekesindeki elektrik, su, doğalgaz, petrol veya boru hatlarının uzaktan kontrol sistemleri ile izlenmesi, verilerin toplanması ve sistemin optimize edilmesi için geliştirilen yazılım ve donanım ile harmanlanmış teknolojiler bunlar arasında yer alıyor.

Kaynak: