elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Robotik Teknolojisi ile Renault Grubu Elektrikli Araç Fabrika Ağını Destekliyor

ABB'nin robotik otomasyon çözümleri, Renault Grubu'nun Cléon ve Douai Fransa'daki gelişmiş e-motor montaj hatlarında kapasite artışı sağlanmasına yardımcı olacak. Şirketin Douai tesisinde ABB teknolojisi, yeni gelişmiş gövde kaynak hatlarıyla yeni nesil elektrikli araçların üretilmesine yardımcı olacak.



A- A+
27.04.2023 tarihli yazı 7147 kez okunmuştur.
ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, "ABB, Renault Grubu ile yirmi yılı aşkın bir süredir çalışmaktan gurur duyuyor ve ürün serilerinin elektrifikasyonunu hızlandırırken onlarla bir kez daha işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Renault Grubu, başarılı Renault Zoe modeli ile elektrikli araç pazarında bir öncü haline geldi. Esnek üretim konusundaki uzmanlığımızla, hepimiz sürdürülebilir ulaşım geleceğine doğru ilerlerken bu başarıların devam etmesini sağlamak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.



Renault Grubu'nun sürdürülebilir kârlılık oluşturmaya yönelik dönüştürücü 'Renaulution' stratejisini destekleyen siparişler, ABB'nin Renault Grubu'nun en büyük EV üretim teknolojisi sağlayıcılarından biri olma konumunu sağlamlaştırıyor. ABB'nin tüm üretim sürecini destekleyen teknolojisi ve çözümlerini öne çıkarıyor.


 
Bu proje, ABB'nin Renault Grubu'nun en büyük üretim teknolojisi sağlayıcılarından biri olduğunu bir kez daha teyit ediyor.

ABB, geniş endüstriyel robot portföyünün yanı sıra, robot hareketinin güvenlik denetimini sağlayan, daha yalın otomasyon hücreleri ve daha yakın işbirliği sağlayan SafeMove yazılımı ile motor sargı, dengeleme ve test dahil olmak üzere karmaşık süreçler için entegrasyon uzmanlığı ile ABB'nin kapsamlı ürün portföyünden 50'den fazla ek yazılım uygulamaları sağlıyor.

ABB'nin Robotik bölümü, aktarma organları ve pil montajının yanı sıra gövde kaynak ve EV'lerin boyanması ve contalanması için küresel bir teknoloji sağlayıcısıdır. ABB, robot teknolojisinin yanı sıra EV şarj çözümlerinde dünya lideridir ve dünyanın en büyük elektrikli araç OEM'leri ve ülke çapında EV şarj şebekesi operatörleri için tercih edilen bir ortaktır.



Kaynak: