elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

8 Milyar Dolarlık Pazar |
Güneş İzleyiciler
(Solar Trackers)

GTM Araştırma ve Solvida Enerji Grubu'nun birlikte hazırladığı rapora göre bu yıl sonunda güneş izleyici sistemleri pazarı 8 Milyar Dolar'a ulaşacak. Rapora göre bu bir başlangıç olarak görülüyor. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
06.11.2013 tarihli yazı 12885 kez okunmuştur.
GTM Araştırma ve Solvida Enerji Grubu'nun hazırladığı ’’Global Güneş Enerji Sistem Denge Bileşenleri (BOS: Balance of System) Pazarı: Teknolojiler,Maliyetler ve Lider Şirketler 2013-2016’’ raporuna göre eğer sistem maliyetinde düşüş ve verimliliğin artması sağlanabilirse 2016 yılında güneş enerjisi sektörü 3 kat büyüme kat edecek.



Raporda ‘maliyette düşüş ve verimliliğin artması’ şartını sadece güneş izleyici sistemler ile gerçekleşeceğinin vurgusunu yapmak için ''İzleyiciler dışındaki hiçbir sistem bileşeni güneş panellerinin verimini bu kadar etkileyemez.İzleyici sistemler,fotovoltaik güneş panellerinin yüzeyleri sürekli güneş ışınlarına maruz bırakılmasını sağlayarak sabit panellere göre çıkış gücünde %40 oranında artış sağlayabiliyor.’’ ifadeleri yer aldı.


GTM Araştırma ve Solvida Enerji Grubu, güneş izleyiciler pazarının yıl sonundaki değerini 8 Milyar Dolar olarak belirtirken, sektördeki lider firmaların izleyici sistemler için güçlü yatırımlar ve iş birliktelikleri de raporda yer aldı.



 


Array Technologies firmasının Wattsun Technologies bünyesine katarak Amerika pazarında lider konuma geçti.

Ideematec firmasının ise uluslararası pazara açıldı.

Almanya’dan Solon, DEGERenergie ve Sonnen Systems firmaları,İspanya’dan ise  Mecasolar firması Amerikan pazarına giriş yapma kararı aldı.

Fransa pazarında büyüme kaydeden Exosun firması Amerikan pazarına girmeyi planlıyor.

Qbotix firması ise robotik izleyici geliştirmeyi planlıyor.
Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



GÜNÜN FİRMASI