elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2011 Elektrikli Araçlar Grand Prix

Bu yıl Amerika'da düzenlenen ikinci Elektrikli Araçlar Grand Prix'i, elektrikli go kart araçlarının birbirleri ile yarışması 30 Nisanda start alacak.



A- A+
25.04.2011 tarihli yazı 7275 kez okunmuştur.

Elektrikli Araçlar Grand Prix'i (evGrandPrix) 2011 yılında 2 büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. Birinci organizasyon 30 Nisan'da Purdue Üniversitesi Kampüsü'nde (Batı Lafayette) grand prix pistinde yapılacaktır. Bir hafta sonra (7 Mayısta) üniversiteler ve Purdue takımları, Indianapolis Motor Yarış Pistinde, TechDay kapsamında 'Indy 500's' ün 100üncü yıldönümü için yarışacaklar.



2011 yılında Purdue Üniversitesi bölgesel Indianapolis Motor Yarış pisti olarak ev sahipliği yapacaktır. Üniversiteler arası bu yarışma aracılığı ile öğrencilerin yenilikçi teknolojiler geliştirerek ilham verilmesi elektrikli araçlar alanında kariyer oluşturmalarına yardımcı olması düşünülmektedir.



2011 Purdue elektrikli araçlar grand prix üniversiteler arası yarışması, elektrik ile çalışan yeni nesil araçlara yenilikçi teknolojiler ve takım bazlı yaklaşımı temsil etmektedir. Purdue üniversitesinden yapılan açıklamada 'geleceğin en iyi ve parlak elektrikli araç tasarımcıları, mühendisleri, isteklileri ve yarış takımlarının bilgi birikimleri bu yarışma aracılığıyla gözler önüne serilmektedir.'



Bu yarışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin elektrikli araçlar dalındaki , bilim ve teknolojisinde, mühendislik ve matematiğinde, kariyer planlamalarını cesaretlendirerek, bu konudaki teknoloji geliştirilmesinin hızlandırılmasıdır. Elektrik ile çalışan go-kart araçları ile üniversite öğrencilerinin gelecek nesil elektrikli araçların, üniversite öğrencilerinin yaratıcı enerjilerini arttırması ve sürdürülebilir ve çevreci ulaşım çözümlerini yaratmalarına ön ayak olmaları planlanmaktadır.





Daha hızlı giden elektrikli araçların yarıştığı farklı yarışmalar da olsa, Purdue Elektrikli Araçlar Grand Prix üniversiteler arası yarışması küçük bütçeler ile karşılanabilir araçlara yoğunlaşmaktadır. Bu sayede elektrikli araçların öğrenciler tarafından öğrenilmesi, tasarımı ve yarışması sağlanmaktadır. Yarışma üç ana dalda yapılmaktadır. Sırasıyla en iyi kart tasarımı, yarışma sıralaması ve elektriğin 100 boyunca efektif kullanılması (verimliliği). Sıralama turları ve Sprint yarışmaları etkinliğin çatısı altında yapılacaktır. Yarışma sonunda ise birinci olan takıma 20,000$ değerinde burs verilecektir.





Purdue Üniversitesi Grand Prix yarışması, Toplum için Elektrikli Araçlar Mühendislik Projeleri (EPICS) takımları ve elektrikli araçlar derslerini almış öğrenciler tarafından organize edilmektedir. Purdue Elektrikli Araçlar Grand Prix'te yarışabilmek için, çok yönlü öğrenci takımları verimi yüksek elektrikli go-kart araçları tasarlamalıdır. Takımlar endüstri, resmi kuruluşlar ve toplumsal yardım kuruluşları ile birlikte tasarlanması, inşa etmesi ve pazarlanmasını birlikte çalışarak yapacaklardır.



##VIDEO##



Mümin ÇENTEZ / Blog / Elektrikport




ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.