elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin İlk İnsansı Robot Fabrikasının Temeli Konya’da Atıldı

1995 yılında kurulan Akınsoft, 2009 yılından bu yana robotik teknolojileri üzerine çalışmaya başladı ve 2015 yılında Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasının açılışını yaptı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
29.12.2015 tarihli yazı 7775 kez okunmuştur.
Akınsoft firması, ilk olarak AKINCI-1 robotuyla 2009 yılında insansı robot sektörüne adımını attı. Daha sonra bir çok prototipte robotlar geliştirerek 2015 yılında ADA isminde yapılan garson robotu hizmete açtı. Konya’da “Cadde Meram” adında bir mekanda hizmet veren bu robot, oldukça başarılı bir insansı robot çalışmasının ürünü olduğunu kanıtladı.
 


Robotik teknolojilerin gün geçtikçe tüm sektörlerde yerini almaya başlamasıyla kullanım alanları açısından akla gelebilecek her sektörde insansı robotlar kullanılmaya adaydır. Akınsoft, bunun en basit ve etkili örneğini ADA isimli garson robotunda gösterdi.
 


Şu ana kadar prototip şeklinde ürettikleri robotları seri üretime geçirmeyi planlayan Akınsoft, 26 Aralık 2015'de Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasının temelini Konya’da atarak açılışı yaptı.
 
 
Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, fabrikada veya kafeteryalarda çalışabilecek ADA ve AKINCI adındaki robotların hızla seri üretime geçeceğini ve bunların yanında havaalanlarında yol gösterip, bilet satabilecek “Ada Hostes” isminde de robot yapma fikirlerinin olduğunu açıkladı.



Kaynak:


EETimes

Yazar: Burcu Yelis
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.