elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SAMSUNG Smart Bike |
Akıllı Bisiklet

Çevreye verilen zararlı gazlara ve sinir bozucu trafiğe karşı her zaman bir alternatif olarak düşünülen bisikletler için teknoloji devi SAMSUNG’ın bir çalışması var. Nasıl telefonlar akıllandıysa bisikletlerde akıllanabilir diyen SAMSUNG, yeni konsept akıllı bisikletlerine “Smart Bike” ismini verdi.



A- A+
22.12.2014 tarihli yazı 8993 kez okunmuştur.
Son 15 yıldır gelişen teknoloji ile inanılmaz denilen şeyler olmaya başladı. Gelişen teknoloji ile otomobiller üzerinde uygulanan yöntemlerle sürücüler için çok büyük kolaylıklar ve uygulamalar yapıldı ama ne yazık ki aynı şey bisikletler için yapılmadı... 
 

Hiç değişmemiş öyle değil mi? :)

Çevreye verilen zararlı gazlara ve sinir bozucu trafiğe karşı her zaman bir alternatif olarak düşünülen bisikletler için teknoloji devi SAMSUNG’ın bir çalışması var. Nasıl telefonlar akıllandıysa “Smart Phone” olduysa bisikletlerde akıllanabilir diyen SAMSUNG, yeni konsept akıllı bisikletlerine “Smart Bike” ismini verdi.
 



İlginizi Çekebilir : Bisikletten Enerji Üretimi


Dünya’nın dört bir tarafına yayılan fabrikaları, akademileriyle ünlü SAMSUNG’ın akıllı bisiklet projesi İtalya’nın Samsung Maestros Akademisinden çıkmış.
 
 

 

SAMSUNG Smart Bike

► İskelet tasarımı İtalyan tasarımcı Giovanni Pelizzoli tarafından yapılan akıllı bisiklette SAMSUNG’un akıllı telefonlarında kullandığı çoğu özelliği kullanmış. Gövde üzerinde Wi-fi, Bluetooth, 4 lazer projektör, ön ve arka kısımda yer alan dijital kameralar ve Arduino modülü bile var. Ön ve arka tarafı gösteren kamerasıyla SAMSUNG akıllı telefonunuzu bisikletin ön tarafında bulunan koyma aparatına yerleştirerek yerleştirerek bir dikiz aynası gibi arkanızdan gelen araçları da izleyebiliyorsunuz.
 

► Güvenliğe de çok önem verilmiş akıllı bisiklette gövdesine yerleştirilen 4 adet lazer projektör ile sürüş yaparken yere yansıtılmasıyla diğer araçlarla aranızda güvenlik mesafesi oluşturuyor. Lazerlerin ışığını  açıp kapatabileceğiniz gibi yoğunluğunu da akıllı telefonlarınız ile ayarlayabiliyorsunuz.
 


► SAMSUNG akıllı bisiklet, kıvrımlı alüminyum gövdesi ile insan vücudu için tehlikeli olan titreşimi en aza indirerek konforunuzu artırıp daha zevkli sürüş elde etmenizi sağlayacak bir yapıda tasarlanmış.
 

 
 


Kaynak
►Samsung Maestros Academy
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.