elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Salling Group ve Danfoss, Gıda ve Enerji İsrafını Önlemek için Microsoft ile Güçlerini Birleştirdi

Danimarka'nın gıda perakende zincir lideri Salling Group ve Danfoss, dijital teknolojilerle sürdürülebilir gıda perakendesi için Microsoft ile iş birliği yaptı.



A- A+
18.01.2023 tarihli yazı 3108 kez okunmuştur.
Salling Group ve Danfoss, perakende sektöründe sürdürülebilir gıda için dijital yatırımlarını güçlendirmek üzere Microsoft ile iş birliği yaptığını duyurdu. İş birliği kapsamında Danfoss Alsense®, mağaza yöneticilerinin soğutucu cihazlarda bulunan alarmlara daha hızlı yanıt vermesi, gıda koşullarının 7/24 izlenmesi ve enerji tüketiminin azaltılmasına yönelik önleyici bakım faaliyetlerini artıracak.



Salling Group, Danfoss Alsense®'in alarmların hassasiyetini artıran Ortalama Kinetik Sıcaklık adlı yeni bir özelliğinin pilot uygulamasını da bu iş birliğinde hayata geçirecek. Bu sayede, mağaza yöneticileri bir dondurucu kapısı açık kaldığında veya soğutucu dolabın sıcaklığı yüksek olduğunda, gıdalar bozulmadan önce sıcaklığın "tehlike bölgesine" ulaştığına dair uyarı alacak ve mağaza yöneticileri açısından sorunun daha erken fark edilmesini sağlayacak. Ayrıca, mağaza yöneticileri, mağazalara ait verileri gerçek zamanlı olarak izleyebilecek. Bu sayede çalışanlar sıcaklık gibi parametrelerde ciddi değişimler meydana geldiğinde, proaktif bir şekilde harekete geçebilecek. İş birliğinin bir parçası olarak Danfoss ve Microsoft, süpermarket soğutma sistemlerinde sıcaklık ve enerji kullanımını takip etmek için sınıfının en iyisi dijital hizmetler geliştirerek; gıda ve enerji israfını önlemek için önleyici bakım yapılmasını sağlayacak.


 

Süpermarketler, enerji tasarruflu soğutma çözümleri sayesinde optimum enerji ile doğru oranda soğutma sağlayarak gıda israfını önleyebilir. Gıda sektörü uzun yıllar CO2 ve KIP (Küresel Isınma Potansiyeli) değerine sahip soğutkanlara geçişle başlayan bir dönüşümden geçiyor. Dijitalleşme, bu yolculuğun sonraki aşamasının diğer adımını oluşturuyor. Salling Group, CO2 soğutucu akışkanını ilk benimseyenlerden biri olmakla birlikte mağazalarında sürdürülebilir soğutma teknolojilerini uygulamak için 1980'lerden bu yana Danfoss ile iş birliği yapıyor. Danfoss ise sektör uzmanlığını güvenli Microsoft Cloud platformuyla birleştirmek için 2019'dan bugüne Microsoft ile partnerliğini sürdürüyor.



"Bugün karbon emisyonlarını azaltacak enerji verimliliği teknolojilerine ve tedbirlerine sahibiz. Danimarka'nın en büyük gıda perakendecisi olan Salling Group’un karbonsuzlaştırma ortaklarından biri olarak çalışmaktan gurur duyuyoruz" diyen Danfoss İklimlendirme Çözümleri Başkanı Jürgen Fischer, şöyle devam etti: "Soğutma alanındaki uzmanlığımız ve bilgi birikimimiz, Microsoft’un bulut ve dijital teknolojilerdeki uzmanlığıyla birleştiğinde, gıda perakendeciliğinde sürdürülebilirlik dönüşümünü sağlamak için doğru yeteneklere sahibiz."

Microsoft Danimarka Kurumsal Ticari Direktörü Peter Skov; "Sürdürülebilirlik Microsoft için gündemin en üst sıralarında yer alıyor. Danfoss ve Salling Group ile birlikte, teknolojinin gıda israfını ve karbon emisyonlarını azaltma çabalarımızda ne denli kilit bir rol üstlenebileceğini gösterebiliyoruz. Günümüzde pek çok kuruluş için, doğru verileri toplama ve bu verilere göre hareket etme becerisi önem teşkil ediyor. Ayrıca platformumuzun mümkün kıldığı şekilde karbon salınım değerlerini kaydetmek ve raporlamak da bu zorluklardan biri. Platformumuzun sürdürülebilirlik gündeminde onları nasıl daha fazla destekleyebileceğini görmek için Salling ve Danfoss ile birlikte daha fazla zaman geçirmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.
 
İlginizi Çekebilir: Danfoss Ürün Kataloğu


Danfoss Hakkında

Danfoss, yarının dünyasının daha iyi, daha akıllı ve daha etkili olmasını sağlayan mühendislik teknolojileridir. Büyüyen şehirlerde, enerji tasarruflu altyapı, bağlantılı sistemler ve yenilenebilir enerji entegrasyonu ihtiyacını karşılarken, evlerde ve ofislerde taze gıda tedarikini ve optimum konforu sağlıyoruz. Çözümlerimiz; örneğin soğutma, klima tesisatı, ısıtma, elektrik motorlarının kontrolü ve mobil ekipman için kullanılmaktadır. Yenilikçi mühendisliğimiz 1933 yılına dayanmaktadır ve bugün Danfoss, 40.000 çalışanı ve 100'den fazla ülkede satışlarıyla dünya lideridir. Şirketin kurucusunun ailesine ait özel bir şirketiz.
 
Hakkımızda daha fazla bilgi için: www.danfoss.com
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/danfoss-tma
Instagram: www.instagram.com/danfosstma
Facebook: https://www.facebook.com/danfossTMA/
Youtube: https://www.youtube.com/c/DanfossTMA


Salling Group Hakkında

Føtex, Bilka, Netto, Salling mağazaları ve BR gibi zincirlerle Salling Group olarak iyi alışveriş deneyimleri, ülke çapında iş fırsatları ve sorumlu bir yaşam tarzına giden daha kolay bir yol aracılığıyla günlük yaşamı daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Almanya, Polonya ve Danimarka'da yaklaşık 62.000 kendini işine adamış çalışanımız her hafta 10 milyon müşteriye hizmet vermektedir. %100 bir Salling Vakıfları kuruluşu olarak, kârımızın bir kısmı yine topluma dönüyor. Salling Vakıfları 2012 yılından bu yana eğitim, kültür, spor, sosyal hizmet ve diğer iyi amaçlar için 1,8 milyar DKK'dan fazla bağışta bulundu.

 
Microsoft Hakkında

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft), akıllı bulut ve akıllı uç çağı için dijital dönüşümü mümkün kılmaktadır. Misyonu, gezegendeki her insanı ve her kuruluşu daha fazlasını başarması için güçlendirmektir.

Kaynak: