elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Düzce Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu 1. Beküp Günlerini Gerçekleştirdi

Düzce Üniversitesi IEE Öğrenci Kolu, etkinliklerine devam ediyor. Bu etkinliklerden birisi de Elektrikport desteğiyle Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda 21-22 Nisan tarihlerinde 6 oturum olarak gerçekleşti. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
23.04.2014 tarihli yazı 7317 kez okunmuştur.
Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda 6 oturumda gerçekleşen 1. Beküp günleri etkinliği, başta Düzce Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu ve Elektrikport katkılarıyla başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir. Etkinlik, 21 Nisan günü IEEE Öğrenci Kolu danışman hocası Yrd. Doç Dr. Selman Kulaç’ın açılış konuşması ile başlamış olup, IEEE Öğrenci Kolu başkanı Bişar ALPAĞUT’un ve Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öner Abidin BALBAY’ın konuşmaları ile devam etmiştir. 
 


Sonrasında ise etkinliğin ilk firması olarak Qualcomm firmasından Evren KOZCU’nun “Internet of Things” (nesnelerin interneti) sunumuyla devam edilmiştir. Mobil teknoloji, geleceğin internet teknolojileri gibi konularda bilgi verilen sunumda, Qualcomm’un geliştirdiği bazı mobil ürünler dikkat çekmiştir.
 

 

21 Nisan gününün 2. firması olarak Oracle’dan Özgür OKTAY’ın “Internet of Things” sunumu gerçekleşmiştir. Mobil teknolojinin geçmişi ve geleceği incelenmiş, Oracle firmasının gelecekte nasıl bir konumda olacağı da öğrenilmiştir.
 


Günün son firması ise Bilge Adam idi. Hakan Mehmet SÖZBİR’in “Web Hakkında Herşey” sunumu birçok dinleyici tarafından ilgi çekici bulunurken, aynı zamanda bir söyleşi havasında geçen sunum sonunda sunuma katılım sağlayan dinleyicilere sertifika sözü verilmiştir.
 
 

22 Nisan gününde ise başlangıcı PELSAN Aydınlatma’dan Mehmet DEMİREL’in “LED Aydınlatma ve Armatür Tasarımı” sunumu almıştır. Aydınlatma teknolojilerinin LED ve elektronik alanlara doğru kaydığı, armatür tasarımlarının nasıl olması gerektiği ve PELSAN fabrikasının tanıtımı gibi konularda bilgi sahibi olunmuştur.
 

 

Daha sonrasında ise 2M Kablo’dan Ali Fatih Yılmaz’ın “Kablo Sektörü” isimli sunumu yer almıştır. Kabloların nasıl kodlandığı, yangına dayanıklı kabloların özellikleri, 2M Kablo’nun sektördeki yeri gibi konular tartışılmıştır.
 


 
Etkinlikte son olarak Obo Bettermann’dan Serdar Aksoy’un “Aşırı Gerilim ve Yıldırım Koruma Sistemleri” isimli sunumu gerçekleşmiştir. Yıldırım korumasının önemi ve bu koruma sistemlerinin nasıl kurulduğu hakkında bilgi sahibi olunmasının yanı sıra aşırı gerilim hakkında ayrıntılı bilgiler de verilmiştir.
 

Etkinlik sayesinde Düzce Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri katılımcı firmalar ve yetkilileri ile bir araya gelme şansına sahip olmuş ve bu sayede de her iki taraf için de çeşitli anlaşmalar sağlanmış ve iletişim kurulmuştur. Geleneksel hale gelen B(E)^3 (Beküp - Bilişim, Elektrik, Elektronik, Enerji) günleri etkinliği, önümüzdeki sene yine aynı zamanlarda gerçekleşecektir. 
 
Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.