elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ARES |
Yeni Nesil İHA

DARPA, “Transformers” filmlerindeki gibi otobotlaşan araçlar yapmak için çalışmalar yapıyor. Konsept olarak sunduğu araçlardan birisi de seneye test uçuşlarının da olacağı modüler bir İnsansız Hava Aracı olan ARES…



A- A+
23.09.2014 tarihli yazı 9996 kez okunmuştur.

Yeni bir Tür İnsansız Hava Aracı

DARPA (ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı) 2010 yılından bu yana “Transformers” filmlerindeki gibi otobotlaşan araçlar yapmak için çalışmalar yapıyor. Konsept olarak sunduğu araçlardan birisi de seneye test uçuşlarının da olacağı modüler bir İnsansız Hava Aracı olan ARES…
 

ARES “Aerial Reconfigurable Embedded System” baş harflerinden oluşuyor. Türkçesi “Yeniden yapılandırılabilir gömülü hava sistemi” olan araç dikey iniş ve kalkış için tasarlanmış bir insansız hava aracıdır. Kalkışı ve inişi uçak benzeri İHA’ların aksine ARES dar bir noktaya inebiliyor.
 

 İlginizi Çekebilir: Gücünü Dalgalardan Alan İlk İnsansız Deniz Aracı | WaveGlider

Şu anda helikopter üreticisi Piasecki Aircraft ve savunma devi Lockheed Martin tarafından geliştirilen uzaktan kumandalı ilk örneği, kalkış ve uçuş sırasında ileri itkiyi sağlamak için döner rotorlu iki adet devasa ve hareketli fan kullanıyor. Sökülebilir bir yük bölmesi ile asker, kargo, malzeme de taşıyabilecek bu araç 1.2 ton yük taşıma kapasitesi ile de diğer insansız hava araçlarından farklı olacağını gösteriyor.  
 


ARES’in Teknik Özellikleri

Ağırlığı yaklaşık 3.2 ton olacak aracın 1.2 ton yük taşıma kapasitesine sahip olması bekleniyor. Ağırlığını ve yükünü kaldırabilmesi içinde her biri 900 beygir güç sağlayan motorlar, motor beşiğindeki beş bıçaklı pervaneleri döndürüyor. Dikey kalkış ve ileri itkiyi de 2.5 metre çaplı bir çift fan ile sağlayacak.

Kanat açıklığı 12.6 metre olan ARES sadece 15 metrelik iniş alanına ihtiyaç duyuyor. Üç adet dahili bilgisayar, uçuş sırasında anlık düzeltmeleri yaparak aracın stabil rotada ilerlemesini sağlayacak.


Kaynak:

►Popular Science
►Dvice

Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.