elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB'den Elektrikli Araçlar Şarj İstasyonu Yeni Tesis Yatırımı

ABB, küresel talebi karşılamak için EA şarj ünitelerine yönelik $30 milyon değerindeki tesis yatırımını duyurdu. Detaylar haberin devamında...



A- A+
10.08.2020 tarihli yazı 12501 kez okunmuştur.
ABB, küresel bir Mükemmeliyet Merkezi ve Elektrikli Araç Şarj Altyapısı üretim tesisi olarak hizmet verecek İtalya, San Giovanni Valdarno’daki yeni tesisisin inşaatını başlattı. 16.000 metrekarelik tesisin 2021 yılının sonuna kadar kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

E-mobilite çözümlerinde küresel bir pazar lideri olarak, bu yeni tesise yapılan 30 milyon dolarlık yatırım, ABB'nin hızla büyüyen bu sektörde inovasyonu sürdürme konusundaki kararlılığının bir başka kanıtı. Bu yatırımdan önce, Hollanda’da Delft Teknik Üniversitesinin kampüsünde bulunan, resmi olarak bu yılın sonunda açılışı yapılacak olan, tamamen sürdürülebilir yeni Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) merkezi ve küresel e-mobilite merkez binası için 10 milyon dolarlık bir yatırımda daha bulundu.



Bu yeni tesiste, ev içi kullanıma dair sistemlerden kamusal alanlarda kurulum gerçekleştirilmesine ve kentsel toplu taşımaya yönelik sistemlere kadar, ABB’nin doğru akım (DC) elektrikli araç batarya şarj üniteleri portföyünün tamamı üretilecek. Ayrıca ABB’nin e-mobilite sektöründeki büyümesine ve inovasyonlarına daha büyük katkı verilmesini sağlayacak.

 


ABB Smart Power Birimi Başkanı Giampiero Frisio, konuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Bugün, e-mobilite ürün grubumuz için son derece önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. ABB olarak sektörde on yılı aşkın süredir ilerleme kaydetmeyi sürdürüyoruz ve bu son teknoloji tesis, sıfır emisyonlu elektrikli mobilite için küresel çapta yürüttüğümüz hareketin daha da ileri taşınmasına önemli bir katkı sağlayacak.”



Yeni tesisin ayırt edici özelliği, ABB AbilityTM dijital çözümlerinin entegre edilmesi olacak. Bu çözümler her bir ürünün üretim aşamalarının tamamen görünür olmasını ve optimizas-yonunu sağlayacak. Otomatik depo yönetim sistemlerini fabrikanın diğer birimlerine bağlayacak. Baskı devre kartlarının montajı için otomatik ekipmanlar ile izleme ve test sistemleri fabrika bilgi sistemine bağlanacak.

AR-GE faaliyetleri, geliştirme ve prototip oluşturma çalışmaları için ayrılmış 3.200 metrekarelik özel bir alanda gerçekleştirilecek. Burada odak nokta hem dahili olarak hem de harici biçimde elektronik üretim hizmetleri yoluyla, AR-GE faaliyetlerinin üretim faaliyetlerine tam olarak entegre edilebilmesi için inovatif çözümler, yeni yazılımlar ve ürün yaşam döngüsü yönetim araçlarının hayata geçirilmesi olacak.



Ayrıca, yapının çatısına güneş paneli gibi bir yenilenebilir enerji kaynağının entegre edilmesi, optimize edilmiş bir ısıtma ve soğutma sistemi ve çalışanlara, lojistik, satış ve hizmet ekiplerine elektrikli bir araç filosunun sunulması, tesisin çevreye verebileceği zararın etkisinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

ABB’nin E-mobilite Altyapı Çözümleri Bölümü Başkanı Frank Muehlon son olarak şunları ekledi: “Bu yeni tesis, sürdürülebilir ulaşıma yönelik küresel talep artmaya devam ettiği müddetçe, ABB'nin bu talebi karşılamasını ve uçtan uca e-mobilite çözümlerimizi sunmaya devam etmesini sağlayacak.”

ABB, sürdürülebilir ulaşım çözümleri geliştirme alanında rakipsiz bir uzmanlığa sahip. ABB, on yıl önce EA şarj ürünleri piyasasına girmesinden itibaren 80’den fazla ülkede 14.000’den fazla ABB DC hızlı şarj ünitesi sattı. ABB, geçtiğimiz günlerde sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin dünya çapında benimsenmesine yönelik destekleri ve üstlendiği rol sayesinde 2019 Yılı Global E-mobilite Lideri ödülüne layık görüldü.

İlginizi Çekebilir: Elektrikli Araç Sektörünün Geleceği
 
ABB, geçtiğimiz günlerde dünyanın tamamen elektrikli araçlarla gerçekleştirilen ilk yarışması olan ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonasında yarışan 3. Nesil araçlara şarj teknolojisi alanında destek olacağını duyurdu.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve hareket portföyünü bir-birine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet geleneği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yak-laşık 110.000 çalışanı sürdürüyor.

www.abb.com.tr

Kaynak:



GÜNÜN FİRMASI